fbpx
7.2 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

A hibáztatás nem segít!

Még ma is általánosan elfogadott nézet, hogy az életkor előrehaladtával megjelenő túlsúly kialakulásának a kalóriákhoz, a rendszeres testmozgás hiányához, illetve az inzulin nevű hormonhoz van köze.

- Hirdetés -

Ha áttekintjük a táplálkozástudomány utolsó 40 évét, akkor az alábbi, „mindenható okokat” hibáztatták a szakemberek, és ezeknek az okoknak a kezelésére adták meg az újabb és újabb javaslataikat, amikről azonban kiderült, hogy mégse elég hatékonyak ahhoz, hogy mindenkinél működjenek.

Mindenható kalóriák?

A testsúlyunk gyarapodását a táplálkozástudomány kezdetben a kalóriaegyensúly felbomlásának tudta be, azaz akkor hízunk, ha túl sok kalóriát tartalmazó ételeket eszünk.

Ekkor jött divatba a kalóriaszámolgatás és emellett a hangsúly a megevett kalóriák „elégetésére” került. Ekkor lett az egyik fő ok a mozgásszegény életmód, hiszen aki nem mozog, az nem éget elég kalóriát.

Ekkor természetesen a kalóriaszámolással együtt a megoldásnak az izzasztó testedzés is a része lett. Ez magával hozta azt is, hogy milyen mozgás- vagy edzésforma hány kalóriát éget el. Így egy adag sültkrumpli – mondjuk – megfelelt fél óra izzasztó futásnak.

Ebben bár van némi igazság, de nem igazán hozta el a várva várt, bárkinél működő, alakformáló megoldást.

Mindenható inzulin?

Ezután a hormonális hatások is képke kerültek, és kiderült, hogy nem csupán a kalória számít, hanem az is, hogy mennyi inzulint termel a szervezetünk a bevitt cukorfélék és keményítő, azaz a szénhidrátok miatt.

Ekkor lettek főbűnösök a szénhidrátok és az inzulin.

Az inzulinnal azonban nem pontosan ez a helyzet. Az igaz, hogy az inzulint az elfogyasztott gyorsan felszívódó szénhidrátok viszik fel legjobban, de inzulinemelkedést tapasztalhatunk a több fehérjét és viszonylag kevés szénhidrátot tartalmazó ételek elfogyasztásakor is. Ez történik, ha például tejet iszunk a benne levő tejfehérje miatt, illetve tejtermékek fogyasztásakor, különösen akkor, ha a túró vagy joghurt cukrot is tartalmaz. Ilyenkor több inzulint termel a hasnyármirigyünk, mint egy zsemle vagy egy szelet kenyér megevése esetén.

Ezen kívül az inzulin hormonunk minden étkezéskor termelődik, függetlenül attól, hogy mi van a tányérunkon.

Az inzulintermelés tehát nem „kapcsolható” ki teljesen, és nem is lenne jó, ha ez megtörténne.

Ami már működik

Akkor hát milyen ismeretlen titok lappang itt?

A választ a Kulcs a zsírégetéshez könyv tartalmazza, ami teljes részletességgel megismertet azzal a tudással, ami szükséges ahhoz, hogy kézben tartsd a testsúlyodat!

Íme azok a tényezők, amik döntenek a siker vagy kudarc között!

Kattints a képre!

Amíg nem kezdjük el ezeknek a tényezőknek a kezelését, addig nem érhetünk el tartós sikert, és nem marad más, mint magunk vagy egy újabb „ok” hibáztatása.

Pontosan ennek az ördögi körnek a megszakítása érdekében íródott meg ez a Testszerviz könyv, ami már olvasók százainak jelenti a testsúlykontroll kulcsát.

Ne várj tovább! Csatlakozz azokhoz, akik tudják, mit és miért kell tenniük a siker érdekében!


Kattints a képre!

Testszerviz Tudástár

A sikeres életmódváltáshoz szükséges teljes tudást tartalmazza a 6 könyvből álló Testszerviz Kulcs könyvcsomag!


Kattints a képre!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek