fbpx
3.7 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

Kiemelkedő figyelem

A Testszerviz életében a hölgyeket kiemelt figyelemmel segítjük az egészségük megóvása, életük boldogabbá tétele érdekében, hiszen a nők azok, akik gondoskodnak a családról, ők figyelnek oda a családtagok étkezésére, egészségére.

- Hirdetés -

Így nem meglepő, hogy a Kulcs könyveink olvasói is főként nők és ők a Vitalissimo webáruház törzsvásárlóinak többsége is, nem is beszélve a Testszerviz konzultánsokról, akik hosszú évek óta emberek százainak és ezreinek segítettek a sikeres életmódváltásban.

És bár ez a cikkünk az életmódváltás első lépéseiről szól, haszonnal olvashatja bárki, akinek fontos az egészségének a megőrzése vagy javítása.

Előbb a fejben

A sikeres életmódváltáshoz olyan döntéseket kell hozni, melyek megváltoztatják az életünket.

A jó döntés érdekében meg kell változtatni a gondolatainkat, érzéseinket az eddigi életünkkel kapcsolatban, hogy készek legyünk a változások elfogadására.

A neveltetésünk alapján úgy gondolhatjuk, hogy a család, a munka az, ami igazán számít, és a közös siker érdekében alá kell rendelnünk magunkat mások elvárásainak. Ez rendeben is van mindaddig, amíg a családtagjaink vagy a munkahelyi kollégák is hasonlóképpen éreznek velünk kapcsolatban, és az együttműködés a kölcsönös jólét irányába mutat. Magyarán ugyanúgy támogatás kapunk a környezetünktől, mint ahogy mi is támogatjuk a velünk élőket és velünk együtt dolgozókat.

Hosszú távú elhatározás

Amikor az ember elhatározza, hogy életmódot vált, azért teszi ezt, mert úgy gondolja, hogy az eddigi életmódja, étrendje már nem támogatja megfelelően az egészségét, és ezen javítani szeretne.

Ilyenkor már legtöbbünknek egészségügyi panaszai is vannak és nem csak egy „már nem elég jó a közérzetem” érzésről van szó. Az életmódváltás nem lehet egyszeri fellángolás, olyan motiváló cél kell, ami hosszú távon is képes a sikeres megvalósítás felé hajtani bennünket.

Lépésről-lépésre

Ekkor egy időre magunkat kell jobban az előtérbe helyezni, persze a vállalt kötelezettségeink teljesítése mellett. Ekkor elérkezik annak is az ideje, hogy mérlegeljük a megteendő változtatásokat.

Például lesznek olyan ételek, élelmiszerek, amik korábban megszokottak voltak, és most már nem kerülnek a tányérunkra, illetve lesznek olyan italok, amiket már nem fogyasztunk úgy, mint korábban.

Kulcs a nőiséghez könyv

A Kulcs a nőiséghez könyv témája a női egészségen kívül a nők sikeres életmódváltásának a segítése a célok kitűzésétől kezdve a sikeres befejezésig.

A könyvben dr. Suba Réka doktornővel együtt felhívom a figyelmet arra, hogy a siker érdekében egy párkapcsolatban élő nőnek, családanyának szüksége lehet a párja támogatására is.

Így írunk erről több helyen is a könyvben:

„A nők a házasságkötéstől vagy az összeköltözéstől kezdve stabilan háromszor annyi időt töltenek a háztartási feladatok ellátásával, átlagosan napi három órát, de három és több gyermek esetén akár öt órát is.

Úgy hisszük, hogy a fenti adatokkal összehangban van az Olvasóink többségének a tapasztalata is.

Pedig józan ésszel felfogható lenne, hogy a nők kereső tevékenységéből és az anyai feladataik ellátásából származó konfliktusok mérsékelhetők, sőt kiküszöbölhetők lennének a családi, háztartási feladatoknak a felek közötti észszerűbb megosztásával.

A férfiak aktívabb részvétele az otthoni feladatok ellátásában nemcsak a nők munkavállalását, szakmai előmenetelét könnyítené meg, de pozitívan hathatna a gyermekvállalás alakulására is.”

***

„A családon belüli egyenjogúság és a felek életminőségének az egyik kulcskérdése, hogy milyen arányban vesznek részt a partnerek, a házastársak a háztartási munkákban, más szóval, hogy milyen mértékben sikerül bevonni a férfiakat a „hagyományos” női házimunkák elvégzésébe.

Enélkül egyszerűen nincs értelme arról beszélni, hogy egy nő miként tudja kiteljesíteni a nőiségét, és ez sok nőt elriaszt attól, hogy kilépjen egy nehezen tűrhető párkapcsolatból vagy belemenjen egy újba, és inkább magányos marad, csakhogy szabad lehessen.”

***

„Reméljük, hogy ezzel a könyvvel segíteni tudunk a kedves Olvasóinknak, hogy otthon a családban, vagy akár a munkahelyen elinduljon egy jó irányú változás, amely magasabb és boldogabb szintre emelheti az együtt élő, illetve együtt dolgozó felek kapcsolatát.

Igazából a valódi egyenjogúság és arányos teherviselés lenne az alapja annak, hogy egy nőnek esélye legyen egy egészségesebb életminőségre, egy boldogabb életre.

Ez igaz a családokra és munkahelyekre egyaránt.”

A Kulcs a nőiséghez című új Testszerviz könyv értékes kísérőd lehet az egész életed során, és hozzásegíthet egy boldogabb, egészségesebb élethez.


Kattints a képre!

Vitalissimo webáruházban létrehoztunk egy „Női egészség” oldalt,
hogy megkönnyítsük a webáruházunkba látogató hölgyek dolgát.


Kattints a képre!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek