fbpx
7.2 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

A nőiség ritmusa

Életjelek

A női szervezet egészsége szempontjából a legfontosabb életjeleket a termékeny korban a menstruációs ciklus jellemzői adják.

- Hirdetés -

Ezek a jellemzők a vérnyomáshoz vagy a vérképhez hasonlóan képet adnak a női szervezet egészséges működéséről.

Ennek fontosságának érzékeltetésére álljon itt egy idézet a Kulcs a nőiséghez című új Testszerviz könyvből:

Havi ritmus

Minden apró sejt a női szervezetben úgy van beállítva, hogy az egészséges működéséhez igényli a hormonrendszer havi hullámzását, igényli az ösztrogént és a progeszteront, sőt még a tesztoszteront is, illetve igényli ezeknek a hormonoknak a változó mennyiségét, azaz igen: igényli az ovulációt, és annak hiánya sokféle módon megnehezíti egy nő egészséges életre való törekvését.

A vérkeringés, a csontok állapota, a haj, a bőr minősége, ezek szépsége, az emésztés megfelelő volta, a szív, az agy munkája, de még az érzelmi és lelki élet is mind nagyon nagy mértékben támaszkodik erre a ciklikus működésre, amelynek a központját az ovuláció (tüszőrepedés) adja.”

Az ovuláció után a hormonális főszerepet az ösztrogén hormon után a progeszteron kapja, amely a ciklus második felének a fő hormonja. Az egészséges női léthez mindkét hormon változó arányára és egymást kiegészítő hatására szükség van, és ez adja meg a női lét ritmusát.

Egészség egy életen át

Ez a ciklikus hormonális folyamat kihat a változókor és a szépkor egészségére is, illetve olyan betegségek megelőzéséhez is fontos, mint a csontritkulás vagy a szív- és érrendszeri betegségek.

Ennek a hormonális egészségnek a záloga a helyes étrend és életmód,
ahogy az a Kulcs a nőiséghez című könyvben is olvasható:

„A hormonális egészségünkre jelentősen hatnak az életmóddal és a táplálkozással kapcsolatos szokásaink, amik befolyásolják az energiaszintünket, a testsúlyunkat, a közérzetünket, végső soron egész életünket.

Olyan dolgok tartoznak ide, mint az alvás, a testmozgás, az ételeink cukortartalma, a bennük levő keményítők aránya. Az is ide tartozik, hogy mennyi tápanyaghoz jutunk az elfogyasztott ételekből, mennyi vitaminhoz, ásványi anyaghoz vagy nyomelemhez jut a szervezetünk, és milyen minőségű fehérjéket, zsírokat eszünk.”

„Ez a könyv amellett, hogy részletesen ismerteti ezeket az összetevőket, bemutatja azokat a lehetőségeket is, amikkel bárki tehet valamit a hormonális egészsége érdekében, a nőisége biológiai alapjainak a javítására vagy megőrzésére.

Bármikor érdemes elkezdeni a változtatást, mert úgy hisszük, hogy minden állapoton, helyzeten lehet javítani, segíteni.

A reményeink szerint ez a könyv bárkinek a segítségére lesz, akiben megvan a szándék a változtatásra.” – írtam dr. Suba Réka orvos szerzőtársammal ebben a rendkívüli a könyvben.

Kulcs a nőiséghez könyv

Biztosítsd magadnak ezt a tudást, és légy boldog és kiegyensúlyozott,
magabiztos nő!


Kattints a képre!

A teljes tudás

A Testszerviz Kulcs könyvei adják meg a teljes tudást, ami nem csupán a sikeres életmódváltáshoz szükséges, hanem egyáltalán az emberi szervezet jó egészségi állapotának a megtartása és helyreállítása érdekében is.

Ezekben a könyvekben olyan hasznos tudnivalók vannak, amik kimaradtak az iskolai tankönyvekből. Így pótolni kell ezt a hiányosságot!

A mai modern korunk kihívásainak nem lehet sikerrel megfelelni e tudás nélkül!


Kattints a képre!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.
Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek