fbpx
12.3 C
Budapest
2024. április 25. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Az őszi párás időjárás hatása otthonunkra

A hűvösebb idő beköszöntével a levegő is párásabbá válik. A párás időjárás hatása pedig az otthonunkban komoly problémákat okozhat. Nézzük hát melyek ezek, és hogyan lehet elkerülni.

- Hirdetés -

Penészképződés: A magas páratartalom ideális körülményeket teremt a penészgombák számára. A penész elszaporodása károsíthatja az épület szerkezetét és az egészségünket is. Allergiás reakciókat, légzőszervi problémákat és egyéb egészségügyi problémákat okozhat.

  • Bútorok és faanyagok károsodása: A magas páratartalom a bútorok és faanyagok megsérüléséhez vezethet. A fa rothadásnak indulhat, a bútorok pedig eldeformálódhatnak vagy felrothadhatnak.
  • Háztartási elektronikai eszközök: A  háztartási elektronikai eszközöket is károsíthatja, például a számítógépeket, a televíziókat és a konyhai gépeket.
  • Kellemetlen szagok: Bizony a penész elszaporodás nem túl kellemes illat…
  • Légszennyezés: A párás időjárás hozzájárulhat a légszennyezéshez a beltéri térben, mivel a magas páratartalom kedvez a poratkák elszaporodásának, ami allergiás tüneteket okozhat.

A párás időjárás negatív hatásainak csökkentése érdekében fontos az otthonban megfelelő páratartalom fenntartása. A megfelelő mérték általában 30-50% közötti, amit páramérők segítségével könnyen ellenőrizhetünk. Párás időszakban különösen ajánljuk a levegőszellőztető berendezéseket a szabályozásra, és egészséged megvédésére. 

Ha Te is szeretnéd otthon kényelmét tovább élvezni, és családodnak biztosítani az egészséges levegőt, szerezz be mihamarabb egy levegőszellőztetőt!

Vendeg Blog
Vendeg Bloghttp://www.testszerviz.hu
Vendég cikkek, írások, melyek az életmódváltás témakörében születtek, vagy ahhoz kapcsolódnak. Minden esetben a cikk végén a forrást linkelhető módon megjelenítjük.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek