fbpx
13.8 C
Budapest
2024. április 25. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Testszerviz útmutató az őszi-téli hónapokra

Végérvényesen itt az ősz, beköszöntöttek a borúsabb és hidegebb napok, kevesebb a bennünket érő napfény. 

- Hirdetés -

A megváltozott időjárás hat a hangulatunkra, a bioritmusunkra és megváltozik a táplálkozásunk is. Itt most sorra vesszük azokat a tippeket, amiket érdemes megfogadnia bárkinek. Ha így teszel, az ősz és tél sokkal komfortosabb lesz, igazán tudod élvezni ezen évszakok szépségeit is.

Olvasd tovább a cikkünket, és fogadd meg a tippeket!

Itt az ősz – mi is változunk!

A meleg rekordos szeptember után kétségtelenül megérkezett az ősz, és hamarosan megtörténik az őszi óraátállítás, ami szintén hat ránk.

A kevesebb napfény, a több csapadék és a fagy közeli reggelek, ronthatják közérzetünket, és mindenképpen befolyásolják az életmódunkat, étrendünket.

Ebben a cikkünkben néhány bevált jótanácsot osztunk meg veletek.

Őszi étrend

A nyári étrendünkre jellemző volt a sok friss, vitamindús zöldség, magas víztartalmú gyümölcs és a rendszeres, bőséges vízivás, ahogy arról a kánikuláról szóló cikkeinkben is írtunk. Nyáron a nagy meleg miatt általában kisebb az étvágyunk, és egyáltalán nem vágyunk nehezen emészthető, sok energiát adó ételekre.

Az ősz beköszöntével növekszik szervezetünk energiaigénye, így fontosabbak lesznek a télálló gumós- vagy gyökérzöldségek, gombák. Ilyen zöldségek például a karalábé, cékla, zeller, sárgarépa, paszternák, és jöhetnek a gluténmentes gabonák is, mint a hajdina vagy a köles.

A Vitalissimo egészségáruház kínálatában remek kölestészták kaphatók! Ezek kitűnő egészséges köretek!


Kattints a képre!

Mivel ősszel már nem fogyasztunk elég zöldséget, így káliumhiány is lehet ennek a következménye. Erről ebben a cikkünkben írtunk, ide kattints, ha el szeretnéd olvasni!

Ennek megelőzésére és a nyári zöldségek pótlására ajánljuk a Testszerviz Fodroskel port, vagy a Vidd Magaddal Zöldturmixot, amiben szintén van fodros kel, ami káliumban gazdag szuperzöldség.

Kattints a képre!

Ha a fodroskel mellé csipkebogyót, sárgarépát, spenótot és zöldalmát is szeretnél fogyasztani, akkor számodra a Vidd Magaddal Zöldturmix a jó választás!

Kattints a képre!

Őszi vitaminpótlás

A vitaminok és más tápanyagok ősszel kezdenek igazán fontossá válni. Az alább felsorolt vitaminok segítik leginkább az immunrendszer működését, készítenek fel bennünket a hidegebb hónapokra.

C-vitamin: Az Immunrendszer Védője

A C-vitamin az egyik legfontosabb és legismertebb vitaminunk, amit gyakran az immunrendszer támogatására használunk. A boltokban kapható déli gyümölcsök, például a narancs, a grapefruit, a kivi kiváló forrásai a C-vitaminnak.

D-vitamin: Energiaforrás és Immunrendszer Támogató

Ősszel, télen gyakran borult az idő, illetve keveset tartózkodunk a szabadban, ezért csökken a szervezetünkben a D-vitamin szintje. Ezért fontos odafigyelni a pótlására. A D-vitamin szükséges az immunrendszer jó működéséhez és a csontok egészségének fenntartásához. Ez a vitamin segít fenntartani az energiaszintünket is.

B-vitaminok: Energia Szabályozók, Idegrendszer Védők

Ősszel ingadozhat az energiaszintünk, csökkenhet a stressztűrő képességünk. A B-vitaminok, különösen a B1-, B2- és B3-vitaminok, segítenek szabályozni az energiatermesünket, illetve a B6-vitaminnal együtt kiegyensúlyozzák az idegrendszerünket. Ősszel hajlamosabbak vagyunk a hangulatváltozásra, vagy nő a stressz, akkor különösen sokat segít nekünk ez a vízben oldódó vitamincsalád.

E-vitamin: Megnövelt Antioxidáns Védelem

Az E-vitamin a C-vitamin mellett az egyik leghatékonyabb antioxidáns, ami segít védeni a sejteket a szabadgyökök káros hatásaival szemben. Az őszi időszakban, amikor az időjárás változékony, az E-vitamin segíthet fenntartani bőrünk egészségét és védelmet nyújthat a vírusokkal szemben. Az E-vitamin védi a szívünket és az ereinket is.

A Vitalissimo egészségáruház svéd folyékony multivitaminjai tartalmazzák ezeket a fontos vitaminokat, sőt megtalálhatók bennük a szervezetünk számára szükséges ásványi anyagok és nyomelemek és más, egészségünket támogató tápanyagok is!

Ezek a termékek nemcsak finomak, hanem hatékony felszívódásukkal, kényelmes bevételükkel kiváló táplálék-kiegészítők!


Kattints a képre!

Legyél többet a szabadban!

A rendszeres testmozgásra, tornára a hidegebb, borúsabb időjárás beköszöntével különösen fontos odafigyelni. Ilyenkor lecsökken a napsütés motiváló ereje ahhoz, hogy a szabadban legyünk.

Éppen ezért ezekben a hónapokban még fontosabb a napi séta, a hétvégi kirándulás, túrázás a friss levegőn.

Ne becsüld le a rendszeres séta, gyaloglás jó hatásait az egészségedre! Fenntartja az erőnlétet, segíti az immunrendszer működését, és nem utolsó sorban javítja a hangulatot!

Mozdulj ki a négy fal közül a hideg idő beköszöntével is!

Az emberi kapcsolatok fontossága

Amikor nyár van, szívesen vagyunk a rokonainkkal, ismerőseinkkel, akik ősszel hozzánk hasonlóan inkább behúzódnak a négy fal közé. Ilyenkor kevesebb a motivációnk arra, hogy másokkal együtt legyünk a szabadidőnkben. Jobban szeretünk pihenni, olvasni vagy olyasmivel kikapcsolódni, amit otthon is megtehetünk.

Ilyenkor kell a testmozgás mellett az emberi kapcsolataink fontosságára is odafigyelni. A jó társaság, a barátokkal, rokonokkal, jó ismerősökkel együtt töltött idő megteszi jótékony hatását az egészségünkre! Egy csoportos, beszélgetős kirándulás vagy más közös program kimozdít a borongós hétköznapok monotonitásából!

Testszerviz Könyvek – hasznos olvasnivaló
az esős napokra

A helyes étrend, a rendszeres testmozgás, a helyes regeneráció, azaz a helyes életmód kialakítása és fenntartása érdekében nagyon hasznos, ha tudjuk, hogyan működik a testünk, és mit tehetünk magunkért!

A Testszerviz Kulcs könyvei megadják azt a kipróbált, biztos tudást, amivel egész évben elérhetjük a jobb egészséget, az erősebb motivációt és a kiegyensúlyozottabb életvitelt.


Kattints a képre!

Aki a nyomtatott könyvek helyett az internetről letölthető e-könyveket részesíti előnyben, az ide kattintson a Testszerviz e-könyv kínálatáért!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek