fbpx
12.1 C
Budapest
2024. április 23. kedd

Testszerviz

Webáruház

Hogyan vegyük rá a gyerekeket, hogy többet mozogjanak?

Mennyit halljuk, hogy „manapság a gyerekek nem mozognak annyit, mint mi régen”. 

- Hirdetés -

Valóban, ma már hamarabb megtaláljuk a fiatalokat egymás mellett ülve egy padon, valamilyen kütyüt nyomkodva, mint a játszótéren szaladgálva egymás után.

Nem is kell olyan régre visszagondolni, amikor a suli utáni első dolgunk az iskolatáska lehajítása után az volt, hogy rohantunk le a foci pályára, játszótérre vagy csak úgy bandázni a haverokkal a ház körül. Kint voltunk a szabadlevegőn, amíg ránk nem sötétedett.

De vajon mit tudsz tenni azért, hogy a gyerkőc a sportot, mozgást válassza egy újabb videójáték adta élmény helyett?

Blog_gyermek

1.  MILYEN PÉLDÁT MUTATSZ?

Gyakran mi magunk is beleesünk a hibába, hogy egy hosszú, kimerítő nap után csak ledobjuk magunkat a TV elé egy tál kajával. Lássuk be, így azért furcsán hat, ha számon kérjük a család apraját, hogy miért lógnak már megint a számítógép előtt. A gyerekek lemásolják, amit tőlünk látnak. Ha azt szeretnéd, hogy többet mozogjon, mutass neki aktív alternatívákat a szabadidő eltöltésére. Már az is elég, ha sétáltok fél órát a parkban vagy labdáztok kicsit az egésznapos ülés után.

2. MUTASD MEG, HOGY A MOZGÁS = ÖRÖM!

A mindennapos testnevelés órák ötlete jó elgondolás, azonban elmondhatjuk, hogy a visszájára sült el. Inkább plusz teherként, kötelezettségként élik meg a diákok (is), mintsem a napi mozgás egészségre gyakorolt pozitív hatását látnák benne. Fontos lenne ezt a képet átformálni bennük. Amit tehetsz, hogy az együtt töltött időben olyan játékokat mutatsz neki, amikben örömét leli és „észre sem veszi”, hogy közben mozog, sportol. 

3. SEGÍTS NEKI MEGTALÁLNI A SAJÁT CÉLJÁT, MOTIVÁCIÓJÁT!

Építsetek meg minijátékokat, mérföldköveket a sportolásba. Mondhatod azt is, hogy ez olyan, mint amikor a videójátékban elértek egy újabb szintet. Lehet, a szintlépéshez az kell, hogy 20x elütitek egymásnak a tollas labdát, anélkül, hogy leesne, vagy versenyeztek, ki tudja magasabbra dobni a kosárlabdát.

4. A SPORTÁGVÁLASZTÓ NAPOK ÉS A SPORTTÁBOROK SZEREPE

Lassan itt a nyári szünet, dübörögnek a jelentkezések a nyári táborokba. Nyilván te is azt szeretnéd, hogy hasznosan töltse a gyerkőcöd a szünidőt, ne a négy fal között ülve. Erre kiváló lehet egy sportágválasztó tábor, ahol egy hét alatt számtalan mozgásformával ismertetik meg a fiatalokat. Gyakran csak ennyi kell ahhoz, hogy valaki egy életre beleszeressen egy sportba.

Ez a cikk eredetileg a Szabad Placc Blogján jelent meg.

Szabad Placc
Szabad Placchttps://szabadplacc.hu/hu/blog
A szabadplacc.hu-n könnyen találsz helyszínt, akár sportról, szórakozásról, akár az üzleti életről legyen szó. Egy közös, hatékony és átlátható platformot biztosítunk az igényes sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, és minőségi üzleti környezetet igénylő felhasználók, valamint a magas színvonalú helyeket biztosító szolgáltatók számára. | Pályafoglalás, terembérlés | Gyorsan, ONLINE, egyszerűen | Közösségi rekreáció | Adminisztrációs és marketing támogatás #szabadplaccpartner

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek