fbpx
3.9 C
Budapest
2024. április 26. péntek

Testszerviz

Webáruház

Tényleg jó, ha bio?

A biogazdálkodás (azaz ökológiai gazdálkodás vagy organikus gazdálkodás) egy olyan, elsősorban mezőgazdasági növénytermesztési forma, ami szerves trágyázáson, biológiai növényvédelmen és természetes biológiai ciklusokon alapul, azaz nem használ műtrágyát és vegyipari növényvédő szereket. Ez azt is jelenti, hogy nem termesztenek génmódosított növényeket sem.

- Hirdetés -

A biogazdálkodás előnye a mikroelemekben, vitaminokban gazdag, kevés káros anyagot tartalmazó élelmiszer.

Jó, ha észben tarjuk, hogy a mezőgazdaság évezredeken keresztül biogazdálkodás volt, csupán az ipari forradalom megindulása után (jellemzően a vegyipari termékek használatával) jobbára a 19. században jött létre az a modern mezőgazdaság, ami egyre több vegyi anyagot használ.

Ennek a modernek tekintett, nagyüzemi mezőgazdaságnak a káros mellékhatásai viszonylag gyorsan kiderültek, így már az 1920-as években megjelent a biogazdálkodást célzó első mozgalom, ami Közép-Európában, Rudolf Steiner munkásságához köthető. Az általa megalkotott ún. biodinamikus gazdálkodás az egyik első modern példája a biogazdálkodásnak.

Az 1940-es években ettől függetlenül Angliában is megjelent a biogazdálkodás, a mezőgazdaság egyre nagyobb műtrágyafüggőségének és Albert Howard munkássága következtében.

Így jóllehet, a biogazdálkodás valójában a legrégebbi mezőgazdasági termelési forma, ma Albert Howardot tartják az ipari forradalmat követő biogazdálkodás atyjának.

Mivel a zöldségekben és gyümölcsökben fontos a magas tápanyagtartalom, így a Testszerviz Vitalissimo webáruházban megrendelhető Testszerviz Fodroskel Por és Testszerviz Vidd Magaddal Zöldturmix Por összetevői is biogazdálkodásból származnak.

Légy tájékozott az életmódváltó ételek készítésekor felhasználható élelmiszerek tápanyagtartalmáról a Testszerviz Kulcs a tápanyagokhoz című könyvéből!

Ehhez a könyvhöz a Testszerviz könyvespolcról az Élet írta szakácskönyv illik a legjobban.
Ez a két könyv most kedvezményes csomagban is megrendelhető.

Ha a többi Testszerviz Kulcs könyvből is szeretnél válogatni,
akkor nézd meg a Testszerviz Tudáskönyvtár kínálatát a Vitalissimo webáruházban!

A teljes Kulcs könyvtár itt rendelhető meg!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek