fbpx
12.3 C
Budapest
2024. április 28. vasárnap

Testszerviz

Webáruház

Mindennapi kenyerünk

Azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy az életmódváltás étrendi változtatásának egyik legproblematikusabb része a kenyérrel kapcsolatos.

- Hirdetés -

A „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma” imarészlet is jól tükrözi, hogy a világunk nyugalmának és biztonságosságának egyik sarkalatos pontja a kenyér, akár közvetlen, akár átvitt értelemben használjuk ezt a szót.

Hiszen a liszt, víz, kovász/élesztő, só négyeséből gyúrt kenyértészta kemencében kisütve, jóval többet jelent az embernek, mint napi táplálék. Kenyér lehet a mindennapi táplálék is, ahogy azt a fenti imarészletbe is beleillő jelentés is mutatja; a kenyér ezen kívül lehet még megélhetéshez szükséges pénz is, vagy maga a pénzkereső foglalkozás. Ideillő példaként gondoljuk a következő mondatokra: „A családban ma már mindkét felnőtt kenyeret keres. A jó szakma biztos kenyér egy ember életében.”

Nos, akkor most ehetünk kenyeret, ha életmódot váltunk vagy sem?

Ha az életmódváltó étrend megköveteli a gyorsan felszívódó, keményítőben gazdag és gluténes lisztből készült kenyér csökkentését vagy elhagyását, akkor ilyen értelemben nem.

Ha azonban a kenyér szót „tápláló ennivaló” értelmében használjuk… – Na, de hát a marhalábszár, a kolozsvári szalonna mégse kenyér! – már hallom is a cikk olvasójának felkiáltását.

Mindenre elérhető jó megoldás, így a búzalisztes kenyér és az életmódváltó étrend kapcsolatában is.

Sokféle kenyér létezik. Lehet, hogy nem használhatunk jóféle kovászt a sütéséhez, és nem is akarom azt mondani, hogy ez a kenyér ugyanaz lesz, mint amit a nagymamám, falun maga dagasztott, és a saját kemencéjében sütött meg. De…

A fentiek alapján a kenyeret sem kell nélkülöznie annak, aki gluténmentes, tápláló kenyér változatot szeretne készíteni.

Ugyanis a Vitalissimo webáruházban megrendelhető, az Éléskamra megoldáslisztek között kapható, Éléskamra házi fehérkenyér lisztkeverék.

Légy tájékozott az életmódváltó ételek készítésekor felhasználható élelmiszerek tápanyagtartalmáról a Testszerviz Kulcs a tápanyagokhoz című könyvéből!

Ehhez a könyvhöz a Testszerviz könyvespolcról az Élet írta szakácskönyv illik a legjobban.
Ez a két könyv most kedvezményes csomagban is megrendelhető.

Ha a többi Testszerviz Kulcs könyvből is szeretnél válogatni,
akkor nézd meg a Testszerviz Tudáskönyvtár kínálatát a Vitalissimo webáruházban!

A teljes Kulcs könyvtár itt rendelhető meg!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek