fbpx
7 C
Budapest
2024. november 4. hétfő

Testszerviz

Webáruház

Túrófánk Babszi konyhájából

fánk történetéről blogunkban már írtunk. Most itt egy újabb recept a csodálatos Babszi konyhájából. Nagyon finom, egyszerű, bátran eheted!

- Hirdetés -

Hozzávalók kb 30 db fánkhoz

  • 30 dkg házi túró (lehet laktózmentes is)
  • 20 gramm 4:1 édesítő vagy ízlés szerinti mennyiség
  • 2 egész bio tojás M-es méretű
  • 10 gramm sütőpor
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • csipet só
  • vanília kikapart magja, vagy vanília őrlemény
  • Kb.15 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
  • 1 lapos evőkanál útifűmaghéj
  • Kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés

A tojásokat keverjük habosra az édesítővel a citrom reszelt héjával, a vanilíával.

A liszteket keverjük össze és tegyük bele a sütőport.

A kikevert tojást jól keverjük össze a túróval majd kézzel gyúrjuk bele a száraz hozzávalókat.

Hagyjuk állni minimum 15 percet hogy a nedvességet felvegye a liszt.

Ha nagyon lágy még tehetünk hozzá zabpehelylisztet.

Kézzel formáljunk kis gombócokat és nem túl forró kókuszzsírban süssük ki.

Fogyaszthatjuk házi cukormentes lekvárral, házi csokikrémmel de magában is isteni ????

Egészségedre!

A receptet köszönjük Babos Kata – Babszi Testszerviz konzultánsnak!

További zseniális recepteket itt találsz!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek