A fánk történetéről blogunkban már írtunk. Most itt egy újabb recept a csodálatos Babszi konyhájából. Nagyon finom, egyszerű, bátran eheted!
Hozzávalók kb 30 db fánkhoz
- 30 dkg házi túró (lehet laktózmentes is)
- 20 gramm 4:1 édesítő vagy ízlés szerinti mennyiség
- 2 egész bio tojás M-es méretű
- 10 gramm sütőpor
- 1 kezeletlen citrom héja
- csipet só
- vanília kikapart magja, vagy vanília őrlemény
- Kb.15 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
- 1 lapos evőkanál útifűmaghéj
- Kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés
A tojásokat keverjük habosra az édesítővel a citrom reszelt héjával, a vanilíával.
A liszteket keverjük össze és tegyük bele a sütőport.
A kikevert tojást jól keverjük össze a túróval majd kézzel gyúrjuk bele a száraz hozzávalókat.
Hagyjuk állni minimum 15 percet hogy a nedvességet felvegye a liszt.
Ha nagyon lágy még tehetünk hozzá zabpehelylisztet.
Kézzel formáljunk kis gombócokat és nem túl forró kókuszzsírban süssük ki.
Fogyaszthatjuk házi cukormentes lekvárral, házi csokikrémmel de magában is isteni ????
Egészségedre!
A receptet köszönjük Babos Kata – Babszi Testszerviz konzultánsnak!