fbpx
5.8 C
Budapest
2024. április 18. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Téli „csodazöldség”

A savanyú káposzta mellett télen is elérhető a keresztesvirágú zöldségekhez tartozó brokkoli. A keresztesvirágúak jótékony hatása egyre ismertebb, ugyanakkor a brokkolinak van még egy különlegessége.

- Hirdetés -

A brokkoli ma már szinte bármelyik nagy élelmiszer áruházban kapható, illetve van „rózsákra” szedett mélyfagyasztott, konyhakész változat is, ami nagyon értékes, mert hosszú távon megőrzi a tápanyagtartalmát.

Annak ellenére, hogy a brokkoli nem tartozik a népszerű zöldségek közé, jól elkészítve, nagyon finom és tápláló étel készíthető belőle.

Ennek a zöldségnek amellett, hogy alacsony a szénhidráttartalma, rostokban gazdag. A brokkoli értékes C-vitamin és K-vitamin-forrás is, valamint sok antioxidánst, A-vitamint és folsavat, káliumot, foszfort és szelént is tartalmaz.

A brokkoliban van egy nagyon fontos hatóanyag, ami az indol-3-karbinol. Ez a különleges tápanyag védi a sejteket és segíti a szervezetben felhalmozódó ösztrogén hormon megfelelő lebontását.

Ez a hatóanyag benne van a többi káposztaféle zöldségben is, aminek rendszeres fogyasztása szintén hozzájárulhat a hormonrendszerünk támogatásához. Ilyen káposztaféle zöldség a különféle káposztákon kívül a kelbimbó, a karalábé és a sokféle retek is. Most a feketereteknek és a sörreteknek van szezonja.

Nem véletlen, hogy a sokféle tápláló zöldségről és más „szuperélelmiszerről” is részletesen írok a Kulcs a tápanyagokhoz című könyvemben.

Ez a könyv nagyon hasznos kiegészítő kötet az Élet írta szakácskönyvünkhöz, ami a méltán nagyszerű Testszerviz „alakformáló” receptgyűjtemény.

Ez a két könyv most csomagban nagy kedvezménnyel is elérhető.

Ha már ott van a polcodon az Élet írta szakácskönyv,
akkor egészítsd ki a Testszerviz Tudástáradat a többi Kulcs a könyvvel,
amik közül sokféle csomagkedvezménnyel válogathatsz itt.

Felhívom a figyelmed az legújabb könyvemre is,
ami a Kulcs a zsírégetéshez címet viseli.

Ez a könyv teljesen „körbejárja a zsírégetést”, és az elolvasása fontos tudnivalókkal vértezi fel az életmódváltás iránt érdeklődő olvasóközönséget.

Olvasd magad karcsúra!

A nagyon hasznos Testszerviz könyvek mellett a Vitalissimo webáruházban sokféle egészséges termék közül is válogathatsz!

Ne feledd, ha most 30 000,- Ft felett rendelsz,
akkor ingyenes a kiszállítás a GLS futárszolgálattal!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek