fbpx
10.5 C
Budapest
2024. április 20. szombat

Testszerviz

Webáruház

Lélegezz jól!

Tudtad-e, hogy nem mindegy, hogyan vesszük a levegőt? A szájon át történő légzés ugyanis rontja a sejtjeink oxigénnel való ellátottságát és különösen rossz hatással van a pihentető alvásra.

- Hirdetés -

A szájon át légzés túllégzést okoz, ennek az lesz a következménye, hogy csökken a vérünkben a szén-dioxidszint. Azt gondolnánk, hogy ezzel nincs semmi baj, hiszen a tüdőnkben a vérből a szén-dioxid bekerül a kilélegzett levegőbe, míg a belégzéskor bekerült friss levegőből az oxigén jut át a tüdőnkből a vérkeringésünkbe.

A vérkeringésből azonban nem jut be a sejtjeinkbe az oxigén, ha a vérben túl alacsony a szén-dioxid koncentrációja. Ez a helyzet akkor következik be, ha szájon át vesszük a levegőt.

Mivel a légzésünk kihat a stressztűrő képességünkre, az alvásunk minőségére, ezért nagyon fontos, hogy többet tudjunk a légzésről.

A Kulcs a zsírégetéshez című könyv kiemelten foglalkozik a légzéssel, hiszen annak hatékonysága jelentősen befolyásolja testünk működését.

Tudj meg többet a légzésről, és ismerd meg azokat a légzőgyakorlatokat, amikkel tudsz tenni az önkéntelen szájlégzés kontrollálására. A könyvben olyan gyakorlatot is találsz, amivel azonnal csökkentheted a stresszt.

A Kulcs a zsírégetéshez könyv tartalomjegyzéke itt elérhető, ha kíváncsi vagy mi mindenről van benne szó.


Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek