fbpx
12.1 C
Budapest
2024. április 23. kedd

Testszerviz

Webáruház

Dél-Kína ajándéka

Tudtad-e, hogy a ma már nálunk is jól ismert kivi (angolul: kiwi), Dél-Kína „nemzeti” gyümölcse, ami növénynemesítés eredménye. Ez a kívül barna, szőrös, belül zöld színű gyümölcs eredeti nemzetközi neve „kínai egres” volt.

- Hirdetés -

Mai nevét 1959-ben kapta Új-Zélandon, ahol a névadó az ott őshonos kivi madár, ami a szigetország nemzeti jelképe.

A kivi nagy mennyiségben tartalmaz B-C- és K-vitaminokat, valamint természetes antioxidánsokat, makró- és nyomelemeket.

A kivinek jelentős vérnyomáscsökkentő hatása van, erre napi három darab elfogyasztása is elég lehet.

A kiviben sok a kálium, így segít ellensúlyozni az ételekkel bevitt sok nátrium hatásait.

A kivi magas vitamin- és antioxidáns tartalma miatt hatékonyan támogatja az immunrendszert. Az immunrendszerünk működésről korábban főleg télen és az „influenza szezonban” hallhattunk.

Ma már sok jel mutat arra, hogy a jelenlegi koronavírus járvány is szezonális jellegű lesz, és a szervezetünk védekezőrendszere is képes lesz megvédeni bennünket ettől a betegségtől is, ha megkapja a megfelelő támogatást tőlünk.

A Testszerviz Kulcs könyvei sorába éppen az immunrendszer fontossága miatt írtam meg a Kulcs az immunrendszerhez című könyvet, még a koronavírus járvány előtt. Ebben a könyvben minden fontos tudnivaló benne van, ami az immunrendszerhez működéséhez köthető a bélflórától a védőoltásokig.

Ha kíváncsi vagy a Kulcs az immunrendszer könyv tartalomjegyzékére, akkor itt megnézheted.

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek