fbpx
13.9 C
Budapest
2024. április 25. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Kellemes barbadosi meglepetés

Ki hinné, hogy a narancs és a citrom után a sokak által kedvelt grépfrútot, angolosan: grapefruitot, találó magyar neve szerint a citrancsot az 1750-es években fedezték fel, valószínűleg Barbadoson.

- Hirdetés -

Igazából a citromhoz nem sok köze van, mert ez a gyümölcs a pomelo és a narancs hibridjeként alakult ki, bár az előbbihez áll közelebb.

A grépfrútnak magas a C-vitamin-tartalma és más vitaminok, értékes tápanyagok vannak benne, amiért kitűnően javítja az étvágyat, és gazdag antioxidánsokban.

Fanyar, kesernyés íze miatt a narancshoz képest nem annyira népszerű nyers gyümölcsként, inkább gyümölcssaláták, gyümölcskoktélok, frissen sajtolt gyümölcslékeverékek, limonádék, teák ízesítőjeként kedvelt.

Amikor a Kulcs a testhez és Kulcs a hormonokhoz című könyveim megjelenése után azon kezdtem el gondolkodni, hogy mi lehetne a következő Testszerviz könyv témája, a piacot járva tudatosult bennem, hogy milyen keveset tudunk az itt kapható tápanyagokban gazdag gyümölcsökről és zöldségekről, és milyen jó lenne egy jól használható kézikönyvet írni az egészséges ételekhez való élelmiszerekről, étel alapanyagokról.

Így született meg a Kulcs a tápanyagokhoz című könyv ötlete, amit az első tervezethez képest kibővítettem a könyv megírásakor is népszerű „Konyhafőnök” amatőr szakácsvetélkedő ihlette gasztronómiai felhanggal.

Így ebben a könyvemben a zöldségek, gyümölcsök, halak, húsok és tej, tejtermékek mellett még a konyhában használatos mindenféléről is írtam, a fűszerektől kezdve, az ételkészítésen (főzés, sütés, párolás stb.) keresztül egészen a tartósítási eljárásokig.

A Kulcs a tápanyagokhoz könyv tartalomjegyzéke itt elérhető, ha kíváncsi vagy mi mindenről van benne szó.

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek