fbpx
25.1 C
Budapest
2024. július 27. szombat

Testszerviz

Webáruház

Évtizedek ajándékba

Az ember természetes vágya a hosszú élet. A betegségek gyógyításán kívül ennek megfejtése az orvostudomány egyik nagy feladata – gondolják sokan.

- Hirdetés -

Ebben a cikkünkben ezt járjuk körül, és adunk néhány javaslatot ennek az álomnak a megvalósításához.

Olvasd tovább a cikkünket!

Kék zónák

Az egészséggel, életmódváltással foglalkozó internetes megjelenésekben újra és újra felbukkannak a „kék zónákban” száz éven felüli kort megélő emberek. Öt ilyen területet ismerünk, és ezek földrajzi jellemzői igencsak eltérnek egymástól, mégis a magas életkorú lakosság összeköti őket:

Tény és való, a hosszú, tartalmas és boldog élet vágya nagyon csábító, sokan kíváncsiak ezeknek az embereknek a titkára.

A „kék zóna” kifejezés Dan Buettner amerikai utazó, író, közéleti szereplő nevéhez fűződik, akinek „A hosszú élet titkai” című cikke a National Geographic társaság magazinjának 2005. novemberi számában jelent meg ezekről a területekről, illetve az ott élő emberekről.

Most van titok, vagy nincs?

Valójában nehéz megválaszolni a fenti kérdést, mert nem igazán lehet levonni tudományos igényű megállapításokat az ott élő emberek életkorának és életmódjának összefüggésével kapcsolatban.

Az ezeken a területeken élő emberek étendjének jellemzője Buettner szerint, hogy kevés vörös húst, sok zöldséget, sok babot esznek, illetve rendszeresen isznak egy-két pohár vörös bort. Valójában ezek az ételek nem garantálják a hosszú életet. A vörös bor fogyasztásról már korábban is írtunk egy cikket, ami itt olvasható.

Az étrend mellett Buettner a következő körülményeket is hangsúlyozta még: rendszeres napi séta, gyaloglás, házkörüli munkák; vallásos hit; az itt élő embereknek vannak életcéljai; többgenerációs háztartásokban élnek; és családon kívüli, jó ismerősi, baráti kapcsolatokkal rendelkeznek. Tudjuk jól, hogy az élő emberi kapcsolatok milyen értékes erőforrások lehetnek. (Ez utóbbi nem facebookon bejelölt ismerőst, csetelő partnert jelent, hanem hagyományos értelemben vett személyes kapcsolatot.)

Úgy gondoljuk, hogy a mai modern korunk internetet és okoseszközöket használó életvitelét összehasonlítva a fenti körülményekkel, nem a vörös hús visszaszorítása vagy éppen a vörös bor rendszeres fogyasztása lehet a legfontosabb „titok”, ami a magas életkor elérésének kulcsa lehetne.

Életünk kísérői

A modern életvitelünk jellemző kísérője a stressz, a gyorsan felszívódó szénhidrátokban (keményítőben és cukrokban) gazdag ételek, a cukros italok, a mozgásszegény életmód, a krónikus kialvatlanság, hogy csak néhány ilyen körülményt emeljünk ki. Az ilyen életmód, étrend könnyen vezet a hasi zsír megjelenéséhez, a máj károsodásához.

A fenti linkekre kattintva hatékony megoldásokat ismertető cikkeink érhetők el az érdeklődő olvasóink számára.

Kulcs a zsírégetéshez könyv

A modern életmódunk velejárója az inzulinrezisztencia, a 2-es típusú cukorbetegség, illetve a krónikus gyulladások járványszerű egészségromboló hatása. Ezeknek az egészségkárosítóknak észszerű következményei a súlytöbblet, az elhízás. Ebből az ördögi helyzetből csak a cukorbőség ellentéte, a zsírégetés és testsúlykontroll jelenti az egyetlen kiutat.

Az ehhez szükséges kulcsot adja az olvasó kezébe a Kulcs a zsírégetéshez című Testszerviz könyv.

Ha te is érintett vagy bármelyik fenti problémába, mint a stresszhatás, a kialvatlanság, a hasi zsír, a túlsúly, a különféle gyulladások, akkor itt az ideje, hogy megtudd, miért van ez így, és hogy neked pontosan mit kell tenned, hogy kikerülj ebből a helyzetből.

Vége a tévutaknak, hamis ígéreteknek, itt az ideje az egészségtudatos, jól informáltak sikeres életmódváltásának, amikor egyre több egészségjel térhet vissza fokozatosan az életünkbe.

Kattints a képre!

Vitalissimo egészségmegoldások

Testszerviz Fodroskel por

A helyes életvitel kialakítása nem képzelhető el a megfelelő, azaz nem hullámzó vércukorszint és ezzel együtt az alacsony inzulinszint fenntartása nélkül. Ehhez nyújt segítséget a Testszerviz fodroskel por, ami tele van olyan tápanyaggal és rostokkal, amikkel hatékonyan elérhető ez a cél.

Kattints a képre!

Testszerviz Vidd Magaddal Zöldturmix

Testszerviz Vidd Magaddal Zöldturmix por tartalmaz a szuperélelmiszer fodroskelen kívül spenótot, csipkebogyóport, zöldalmaport és sárgarépaport. Ezt a termékünket vízben vagy joghurtban feloldva fogyaszthatod, ahogy az a címkén is olvasható.

Kattints a képre!

Vitamin- és más tápanyaghiány

Ha a szervezetünkben már eleve fennáll tápanyaghiány, akkor az nem csak fáradékonyságban jelentkezik, hanem csökkent immunrendszer hatékonyságban is.

Az olyan antioxidánsok, mint például a C-vitamin, a cink, vagy az olyan vitaminok, mint a D-vitamin, nagyon fontos a szervezetünk hatékony működésében. A vitamin- és más tápanyaghiány miatt legyengült szervezetnek nehezebb visszaállítani a jó működést, kijavítani a stressz, az alváshiány, a helytelen étrend és életmód káros következményeit.

Annak érdekében, hogy a szerveztünk vitamin- és más tápanyagszintje minden időben megfelelő legyen, érdemes naponta rendszeresen fogyasztani valamilyen multivitamin készítményt.

A Vitalissimo webáruház termékkínálatában ezért található meg a hatékony felszívódású és finom ízű svéd folyékony multivitamin termékcsalád!


Kattints a képre!

Címkép: Image by vecstock on Freepik

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek