fbpx
20.7 C
Budapest
2024. május 16. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Napi májkarbantartás

A májunk működésének a támogatása napi feladat, hiszen modern életünk káros hatásai csak rendszeres gondoskodással ellensúlyozhatók.

- Hirdetés -

Ebben a cikkünkben rámutatunk a májunk egészségére leselkedő veszélyekre.

Olvasd tovább a cikkünket, a májad meghálálja majd az itt található információt!

Gyomnövény – gyógynövény

Kora tavasztól késő őszig virágzik egy igen hasznos gyomnövény, ami egyben gyógynövény is. Ez a közönséges tyúkhúr, ami szinte mindenhol előfordul: kertekben, szántóföldeken, szőlőkben, a meg nem művelt és nem bolygatott helyeken, erdei utakon, cserjésekben, vízparton, nedves réteken is.

A tyúkhúr  10-15 cm hosszú szára többnyire a földön fekszik vagy felemelkedik, elágazik az egyik oldalán végighúzódó szőrsávval. A levelek tojás alakúak, az alsók nyéllel, a felsők nyél nélkül illeszkednek a szárhoz, 1-2,5 cm hosszúak. Virágai hosszú, vékony kocsányon a levelek hónaljában fejlődnek, fehérek. 

A tyúkhúr további elnevezési: árnyékszeretőfű, libafű, lúdfű, lúdhúr, madáreleség, madárhúr, pipehúr, tikhúr vagy tyúkbegy.

A növény nyers, fiatal hajtásaiból saláta készíthető a kellemes, édeskés íze miatt. Omlettbe sütve, vagy levesbe, főzelékbe főzve is fogyasztható.

tyúkhúr virág: Image by Aelwyn on Wikipédia

A népi gyógyászatban vese- és májtisztítónak, kőoldó hatásúnak tartják. Frissítő hatása miatt gyengélkedő betegeknek adták.

Sok benne a A- és C-vitamin, magas a vastartalma, emellett kalcium-, kálium-, foszfor- és cinkforrás is.

Kipróbált májvédelem

Noha a tyúkhúr egy értékes növény, mégse biztatunk senkit arra, hogy hozzáértés nélkül szedje és fogyassza, helyette a biztonságos Myrobalan gyógynövénykomplexet, a LivR készítményt javasoljuk a mája működésének a napi támogatására.

Miért fontos a májunk folyamatos, gyógynövényes segítése?

A májunk az egyik legfontosabb szervünk, egészségessége létfontosságú. A máj működésével két Kulcs könyv is kiemelten foglalkozik. Az egyik a Kulcs a hormonokhoz című, a másik a Kulcs a zsírégetéshez című könyvünk.

Kattints a képre!

A máj egyik gyakori problémája a zsírmáj, ami egy olyan kóros állapot, amikor a májsejteken belül kis burokban zsírcseppek képződnek. Az elzsírosodás miatt a májsejtek sérülékennyé válnak, könnyen elpusztulnak, ami hosszú távon a máj működésének a romlásához vezet. Ennek a folyamatnak a végeredménye a májzsugor. Ekkor már a májszövetet hegszövet váltja fel, és a májon gumószerű dudorok jelentkeznek.

A zsírmáj okai

Korábban  az alkoholt tekintették májkárosító szernek, ami szintén zsírmájat okoz. Az alkohol mellett más, az életmóddal kapcsolatos dolog is okozhat zsírmájat. Közülük a legfontosabbak az olyan anyagcsere-betegségek, mint amilyen a cukorbetegség, a vérzsírok felszaporodása és a hasi elhízás. A hasi zsír kezeléséről itt olvashatsz.

Ezekben az esetekben is a májsejtekben rakódik le a zsír. Zsírmájat okozhatnak még egyes gyógyszerek is, például szteroid gyulladáscsökkentők és hormonális fogamzásgátlók is.

A zsírmáj kockázatát fokozó élelmiszerek

Mint láttuk, zsírmáj esetén a májsejtekben túl sok zsír halmozódik fel.

Ez az állapot általában nem jár kifejezett tünetekkel, olykor előfordulhat fáradtság, valamint fájdalom, diszkomfortérzet a has jobb felső részén. A probléma megelőzésében segíthet az egészséges táplálkozás, a máj szempontjából káros élelmiszerek kerülése, visszaszorítása az étrendben.

1. Gyümölcslevek

A gyümölcslevekről az a kép alakult ki, hogy részei az egészséges táplálkozásnak, valójában azonban sok cukrot tartalmaznak, és csupán üres kalóriát jelentenek. Így ezek az italok megemelik a vércukorszintet, és az egyik okai a hasi hízásnak.

2. Szénsavas italok

A szénsavas üdítők gyakori fogyasztása szoros összefüggést mutat a demenciával, fogászati problémákkal és a zsírmájjal is. Ez igazából a sok hozzáadott cukor miatt van így. Ezek között vannak olyanok is, amelyek valamennyi alkoholt is tartalmaznak. Ez további súlyosbító tényező.

3. Hozzáadott cukor

A hozzáadott cukor, ami nemcsak az édességekben, hanem a feldolgozott élelmiszerek zömében is megtalálható, jelentős mértékben hozzájárul a zsírmáj kialakulásához. A sok cukor ebben az esetben is növeli a túlsúly és az inzulinrezisztencia, illetve a cukorbetegség kialakulásának a kockázatát.

4. Fruktóz, azaz gyümölcscukor

További súlyosbító tényező a feldolgozott élelmiszerekben, az üdítőitalokban gyakran szereplő  úgynevezett magas fruktóztartalmú kukoricaszirup, ami édesebb és olcsóbb, mint a répa- vagy a nádcukor, ráadásul a termékek hosszabb eltarthatóságához is hozzájárul. Ennek májkárosító hatása többszöröse a megszokott cukornak, ezért nagyon veszélyesek az egészségünkre nézve. Ez minden más fruktózszirupra is igaz, nem csak a kukoricából készültre.

5. Péksütemények

A péksüteményekkel nemcsak az a baj, hogy bőséggel tartalmaznak hozzáadott cukrot, ami hozzájárul a zsírmáj kialakulásához, hanem az is, hogy általában finomlisztből készülnek, ami szintén kiugróan növeli a vércukor- és inzulinszintet, mivel ezek a szénhidrátok gyorsan felszívódnak.

6. Olajban sült ételek

A népszerű bő olajban sült ételek (például sült krumpli, rántott hús) zsírsavtartalma és gyorsan felszívódó szénhidráttartalma magas, ami hozzájárul az elhízáshoz, és így a zsírmáj kialakulásához is.

A Vitalissimo egészségáruház májtámogató megoldásai

A májunkkal kapcsolatos egészségügyi problémák sokáig rejtve maradnak, arra először csak közvetett jelek utalnak. Ha valaki a fenti 6 pontban felsorolt ételek is italok közül gyakran fogyaszt, akkor neki mindenféleképpen gondolnia kell arra, hogy a májának szüksége van a támogatására.

Azoknak is figyelni kell a májukra, akik pajzsmirigy alulműködésük, ösztrogén dominanciájuk, inzulinrezisztenciájuk vagy 2-es típusú cukorbetegségük van.

Myrobalan LIVR termék

Aki odafigyel a májának egészségére, annak ajánljuk a Myrobalan termékcsaládból a LIVR készítményt!

Aki civilizált életet él, valószínűleg szüksége lehet évente legalább egyszer egy alapos májtámogatásra. Ehhez ajánljuk a LivR 100% természetes májregeneráló készítményt, ami 14 gyógynövény egyedülálló összetételével hatékonyan támogatja a májat.

  • védi és regenerálja a májat,
  • segíti a máj működését,
  • támogatja a nehézfémek kivezetését a szervezetből,
  • gátolja a zsírmáj kialakulását.
Kattints a képre!

Cleanse vér- és nyirokrendszer, valamint májprogram

Ahhoz, hogy ezek a szerveink jól működjenek, időnként támogatásra van szükségük.

Erre a támogatásra sok esetben már csak akkor gondolunk, amikor érezhetően gyengül az egészségünk, panaszaink jelentkeznek.

A „Cleanse – vér & nyirokrendszer & máj program” készítménycsomag egy teljesen természetes megoldás, mely:

  • támogatja és serkenti a máj működését,
  • tisztítja a vért és a nyirokrendszert,
  • csökkenti az ödémát, a végtagok dagadását és a cellulitiszt,
  • hatékonyabbá teszi az immunrendszert.

Fontos, hogy a „Cleanse” csomag tartalmazza a LIVR terméket is!


Kattints a képre!

Gondoskodj a szükséges napi multivitaminjaidról!

Ahhoz, hogy a mángold és más zöldségféle rendszeres fogyasztása segítse az egészségedet, az is szükséges, hogy ne legyen tápanyaghiányod, azaz hozzájuss minden fontos vitaminhoz, ásványi anyaghoz és nyomelemhez.

Már korábban írtunk arról, hogy ma már miért kell a rendszeres vitaminpótlás. Ezt a cikket ide kattintva olvashatod el!

Így ma már nem kérdés, hogyha valaki valóban tenni akar az egészségéért, akkor nem csupán a zöldségekre kell gondolnia, hanem a multivitaminokra is.

A Vitalissimo webáruház kínálatában éppen ezért szerepelnek a folyékony multivitamin- és kollagéntermékek is!


Kattints a képre!

Címkép: Image by congerdesign on Pixabay.com

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek