fbpx
21.7 C
Budapest
2024. május 16. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

UV-riadó – Itt a hatékony bőrvédelem!

Bár még nem érkezett el a nyári forróság, mégis már ezekben a napokban is megnő a káros UV-B sugárzás mértéke a déli órákban.

- Hirdetés -

Érdemes tenni ellene!

Ebben a cikkünkben megtalálod azokat a hatékony folyékony termékeket, amik segítenek a bőrvédelemben!

Olvasd tovább a cikket!

Már most itt az idő!

Bőrünk védelme nem csak a nyári kánikula idején fontos! A 2024. április középhőmérséklete a HungaroMet mérései szerint 13,3°C volt. Ez az érték 1,9 fokkal haladja meg az 1991–2020-as átlagot, ezzel a nyolcadik legmelegebb április volt 1901 óta – adta hírül a Portfolio május 2-án.

A májusi előrejelzések szerint már naponta vannak olyan időszakok, főleg 11 és 14 óra között, amikor még felhős ég esetén is megnő az UV-sugárzás.

Az Országos Meteorológia Szolgálat weblapján elérhető egy táblázat, amely az ultraibolya sugárzás erősségét sávokra osztva mutatja meg.

A táblázat szerint az 5-ös UV-index fellett már erős a Napból érkező káros sugárzás, és ajánlott  széles karimájú kalap, napszemüveg, érzékenyebbeknek napernyő, illetve indokolt a fedetlen testrészekre fényvédő krém használata is!

Ha az UV-index meghaladja a 7-es értéket, akkor már kerüljük az ilyen időszakokban az árnyékmentes helyen való tartózkodást, valamint ajánlatos erősebb fényvédő krémet használni a fedetlen testrészeken. Az öltözet legyen laza és bő, és csak kevés testfelület maradjon teljesen fedetlen.

Az aktuális napi UV-B sugárzásról ide kattintva kapható felvilágosítás!

Mit tehetünkha magas az UV-sugárzás?

A lazább, nyárias ruházat, az árnyékban való tartózkodás, illetve fényvédő krémek használatán túl a folyadékpótlás, az étrend és a táplálékkiegészítők használatával is segíthetünk a szervezetünknek.

Bőrünk védelme „belsőleg” is erősíthető, nem csupán a fényvédő krémek lehetnek ilyenkor hasznosak.

Vitalissimo webáruházban kapható svéd, folyékony kollagéntermékek közül a haj, bőr, köröm komplex vitamin és kollagéntermék segíti bőrünk egészségének a fenntartását.

Kattints a képre!

Az erős napfény, a magas UV-B sugárzás csökkenti bőrünk hidratáltságát, így a magas UV-B sugárzás idején a hyaluronsav C-vitaminnal termék segít megőrizni a bőrünk víztartalmát.

Kattints a képre!

Gondoskodj a szükséges napi multivitaminjaidról!

Ahhoz, hogy segítsd a szervezeted működését a nyárias melegben, illetve védd a bőröd a magas UV-B sugárzás ellen, az is szükséges, hogy ne legyen tápanyaghiányod.

Már korábban írtunk arról, hogy ma már miért kell a rendszeres vitaminpótlás. Ezt a cikket ide kattintva olvashatod el!

Így ma már nem kérdés, hogyha valaki valóban tenni akar az egészségéért, akkor nem csupán a zöldségekre kell gondolnia, hanem a multivitaminokra is.

Éppen ezért fontos, hogy rendszeresen fogyaszd a nemednek és korodnak megfelelő folyékony multivitamin termékeket is az UV-B sugárterhelés káros hatásait ellensúlyozó termékek mellett is.


Kattints a képre!

Étrendbeli segítség

Kerüljük a cukros, gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó ételeket. Azaz lehetőleg sok friss, leveles saláta köretet válasszunk a rizs és burgonya, illetve kenyér helyett. Ezek az ételek ugyanis megkötik a vizet, és a szervezetünk ilyenkor még a szokásos vízivás mellett is vízhiányos lehet.

Az érett, idénygyümölcsökben sok víz van.

Fontos, hogy ne együnk sószegényen! Ha kevés a nátrium a szervezetünkben, akkor is felléphet dehidratáltság.

A hőmérséklet növekedésével csökken az étvágyunk, és ezért kevesebbet is eszünk, mint általában. Kerüljük a nehéz ételeket is, például a töltött káposztának nem most van itt az ideje.

Vidd magaddal Zöldturmix por a Testszerviztől!

Vidd magaddal zöldturmix porban levő fodros kelkáposztának magas az ásványianyag- és vitamintartalma, a benne található sokféle fito-tápanyag és zöldleveles növényhez képest magas fehérjetartalma garantálja, hogy fogyasztása rendkívül jó hatású ránk.

Zöldturmix porban a fodroskelen kívül van még zöldalma, spenót, csipkebogyó és sárgarépa is!

Kattints a képre!
Kattints a képre!

Image by prostooleh on Freepik

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek