fbpx
12.9 C
Budapest
2024. május 17. péntek

Testszerviz

Webáruház

Mit tegyél, hogy ne legyen többé?

A hasi zsír felhalmozódása jelentős mértékben az időseket érinti, de ma már egyre több fiatal egészségét is veszélyezteti.

- Hirdetés -

Ebben a cikkünkben nem csak az okokra mutatunk rá, 7 hasznos tipped is adunk a végleges megoldás érdekében. 

Olvasd tovább!

A hasi zsír okai

A hasi zsír problémájának megoldása nem csak „szépészeti kérdés”, hiszen a zsírszövet a belső szerveinkre is rátelepszik, ami betegségek megnövekedett kockázatát is jelenti. Az úgynevezett zsigeri háj kockázatainak ismerete ma már egyre elterjedtebb. Ebben a cikkünkben most arra helyezzük a súlypontot, hogyan tudjuk ezt a problémát végleg kezelni.

Íme a hasi zsírhoz vezető étrendi, életmódbeli tényezők, amiket bárki befolyásolhat a megfelelő javaslatok megfogadásával:

  • finomított szénhidrátokban gazdag étrend
  • mozgásszegény, azaz főleg ülő munka, illetve ilyen életmód
  • hormonális problémák (például hölgyeknél: PCOS, uraknál: prosztata problémák)
  • tartósan fennálló stressz  
  • a minőségi alvás hiánya (elalvási nehézségek,  gyakori felébredés, nehéz újbóli elalvás, éjszakai műszak)

Ebből a felsorolásból látszik, hogy a hasi zsírt okozó tényezők valójában az egészségre káros szokásokból fakadnak. Ezeket a tényezőket életmódbeli, étrendi változtatásokat, már apró lépésekkel, könnyen rendbe hozhatjuk az életünkben.

Hasi zsír eltüntetése

A fentiekből következik, hogy a hasi zsír elleni fellépés az egészségesebbé válás útja is, így bárkinek hasznára lehetnek az alábbiak, nemcsak azoknak, akik csökkenteni szeretnék a derékbőségüket.

Itt van 7 olyan javaslat, amit a lapos hasadért (vagy az egészségedért) azonnal tehetsz:

1. Fogyassz főleg lassan felszívódó szénhidrátokat, azaz kerüld a cukrot, fruktózt, főtt vagy sült, magas keményítőtartalmú ételeket!

A kakaós csiga, a pizza és a makaróni, a különféle tészták, nagyon finomak, de ha csakis ezeken az ételeken élsz, sosem lesz lapos a hasad. Ha nehezen mondasz le róluk, a szerves króm óriási segítségedre lesz, ugyanis ez a nyomelem segíti a vércukorszint kiegyensúlyozását, így kevésbé fogsz sóvárogni a szénhidrátok után.

2. Felejtsd el a tehéntejet!

Miért ne igyál tejet? Mert inzulincsúcsokat idéz elő, ami a zsírraktárakat növeli, és van benne potenciális két allergén: a tejcukor és kazein! A tejcukor nem csak laktóz intolerancia esetén jelent megterhelést a szervezetnek. Nem is sejtjük, hogy ez állhat a puffadások, görcsök, „telt has” érzés hátterében, és a tehéntejről való lemondással megoldódnak a tünetek. A tejtermékek közül megmaradhatnak a cukormentes joghurtok, illetve a kemény sajtok, valamint a növényi „tejszerű” italok, például zabital a kávéhoz. Ez utóbbiakat se igyuk literszám.

Külön szót érdemel a tejallergia, amit az állati eredetű tejek fehérjéinek (elsősorban a kazein, α-laktalbumin, β-laktoglobulin) akár minimális mennyiségű elfogyasztása válthat ki. Ezek a fehérjék az immunrendszert ellenanyagok termelésére késztetik, ami allergiás tünetekben nyilvánulhat meg. A kazein ezen kívül alaposan megemeli a vércukorszintet, ami a testet zsírraktározásra serkenti, épp a hasban.

3. Válogasd meg a gyümölcsöket!

Gyakran halljuk, hogy a gyümölcsök jók az egészségnek, de ha a feszes, lapos has a célod, akkor olyan gyümölcsöket egyél, amik kiegyensúlyozott glükóz és fruktóz bevitelt adnak. Mit jelent ez pontosan? A gyümölcscukor is cukor, tehát szénhidrát – kerüld a diéta során a szénhidrátokban gazdag gyümölcsöket és egyél helyettük citrusféléket, bogyós gyümölcsöket, nem édes almát.

Tudod, miért diétás gyümölcs az egész alma, vagy a körte? A rosttartalom a titok. A rostoknak fontos szerepe van az egészséges étrend kialakításában, a jó emésztésben, béltisztításban, laposabbá teszik a hasat. A gyümölcsöket sose fogyaszd kompótként, lekvárként vagy aszaltan. Ne egyél aszalt gyümölccsel édesített élelmiszeripari termékeket sem!

4. Ne fűszerezd túl az ételeidet!

Az erős, csípős, fűszeres ételek több gyomorsav termelésére késztetik a gyomrot, ami újabb gondokat okoz.  Ezek közül csak az egyik a gyomorégés. Részesítsd előnyben a szezonálisan termő zöldségeket, gyümölcsöket, friss, zöld fűszernövényeket!

5. Zéró tolerancia a silány „ipari ételeknek, italoknak”!

Minden olyan élelmiszeripari áru, konzerv, feldolgozott élelmiszer, ami finomított cukrot, adalékanyagokat tartalmaz. Ne fogyassz alkoholt, alkoholmentes sört, vagy más „üdítő” italt, szörpöt, kólát stb. A kávé sem barátod, ha nem tartod be a napi maximum 1-2 csésze mértéket.

6. Rendszeres testmozgás és stresszoldás! 

Muszáj lesz többet mozogni, mint eddig, és nem csak az életmódváltás miatt, hanem annak érdekében is, hogy ellensúlyozd a téged érő stresszt, és javíts hangulatodon.

Már az is változást hoz, ha heti 3×1 órán át sétálsz. 

Stressz hatására a hason belül halmozódik fel a zsír, ezért fontos a stresszoldás, a regenerálódás.

A nem felzaklató zene hallgatása, a jóga, a természetjárás, túrázás sokat segít, de mutatok valamit, ami a nap 24 órájában támaszod lesz a stresszoldásban: a Myrobalan BioXan kapszula adaptogén gyógynövényekkel növeli a szervezeted képességét, hogy alkalmazkodj a változó körülményekhez. A benne található 24-féle gyógynövény harmonizálja a szervezet működését: attól függően, hogy mire van szükséged. Lelassítja a túlműködő, vagy felgyorsítja az alul működő szerveket.

A BioXan alternatívája lehet a Nepa gyógynövény termék. Ez utóbbi 8-féle gyógynövénnyel segíti a stressz utáni regenerációt. A vásárlói visszajelzések szerint vagy a BioXan, vagy a Nepa hoz megoldást. Érdemes pár hét után váltani, és kipróbálni, melyiknek lesz kedvezőbb a hatása.

Mikor jött el az ideje kikerülhetetlenül a mozgásnak? A cukorbetegség egyértelműen életmódváltást igényel, de különösen szükséges akkor is, ha pajzsmirigy alulműködés, vagy inzulinrezisztencia miatt gyarapodnak a hasi zsírpárnáid!

Ha pedig a legnagyobb kiválasztó szerved, azaz a májad is tehermentesíted, az idővel garancia lesz a fokozott anyagcserére.

7. Sok múlik az alvásodon!

Az alvás a legfontosabb regenerációs, öngyógyító napi tevékenység az életünkben. Minden nap, elég alvásidő kellene, a lehető legjobb körülmények között. Erről már sok cikket írtunk korábban. Az egyik ilyen cikk itt olvasható!

Az olvasnivaló mellett a Myrobalan MILAM.10, elalvást segítő gyógynövény termékét ajánljuk, ami a jól ismert macskagyökér, citromfű és komló mellett még további 7, alvást segítő gyógynövény együttes erejével támogatja a pihentető alvást és az energikus ébredést!

Fontos, hogy a hasi zsír célzott testgyakorlatokkal is csökkenthető. A videómegosztókon ehhez mindenki megtalálhatja a saját edzettségi szintjének való online mentorokat, és természetesen egy edzőtermet is felkereshetsz és egy ottani személyi edző segítségét is igénybe veheted.

Használj célzott étrendkiegészítőket!

Nagyon fontos megfogadni a fenti 7 tippet, de az sose felejtsd el, hogy a változást úgy tudod egyszerűsíteni – és az elért eredményeket könnyebben megtartani, – ha a megfelelő táplálékkiegészítő termékekkel dúsítod az étrended.

Az egyik ajánlatcsomagunk a Myrobalan gyógynövény termékeit tartalmazza. Ezekről itt olvashatsz részletesen. Lehetnek olyan személyes problémáid, amikre köztük találsz majd megoldást. Kattints ide az ismertetőért!

A következő ajánlatcsomagunk a személyre és életkorra szabható folyékony multivitamin és kollagéntermékeket tartalmazó Swedish Nutra termékcsaládunk, erről itt olvashatsz részletesen!

Ezek a folyékony multivitaminok feltöltenek vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, illetve különféle bioaktív tápanyagokkal! Ezekről a szuper tápanyagokról itt olvashatsz részletesen!

Folyékonyak – hatékonyak – finomak!


Kattints a képre!

Testszerviz saját márkás termékek

A hasi zsír eltüntetése, a testsúlykontroll, az egészségfejlesztés érdekében a Testszerviz termékei közül most kettőt ajánlunk a figyelmedbe. Ezek a termékek segítenek a vércukor kézben tartásában, és támogatják a tartósan alacsony inzulinszint fokozatos kialakulását, ha betartod a fenti 7 javaslatunkat.

Testszerviz Extra Bio Almaecet

Testszerviz almaecet segíti az életmódváltást és a helyes étrend kialakítását! Kiválóan beépíthető az étrendbe, felgyorsítja az anyagcserét, segíti az emésztést, vízhajtó hatása van, és csökkenti az étvágyat.


Kattints a képre!

Testszerviz Vidd Magaddal Zöldturmix por

Testszerviz étrendi ajánlásainak része a zöldturmix, éppen ezért most a Vidd Magaddal Zöldturmix porunkat ajánljuk neked a fentieken mellett.

Ebben a készítményben zöldalma, spenót, csipkebogyó és sárgarépa is van a fodroskelen kívül!

Kattints a képre!

Kulcs a zsírégetéshez könyv

A lapos has visszanyerése nem képzelhető el a zsírégetés beindítása és fenntartása nélkül. A fenti 7 akciós javaslat szintén ezt a célt szolgála.

Ismerj meg minden olyan rejtett tényezőt, ami mind hatott rád, amikor kialakult a jelenlegi derékbőséged! A Kulcs a zsírégetéshez könyv nem csak az okokra mutat rá, megoldási javaslatokat is bőven tartalmaz, amiket lépésről-lépésre, könnyen beépíthetsz az életedbe.

Kattints a képre!

Címkép: Szabados Pál – Tengr.ai

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek