fbpx
4.8 C
Budapest
2024. április 26. péntek

Testszerviz

Webáruház

A képernyő függőség egészségügyi hatásai!

Gyakran ülsz a TV előtt? Órákig nézed a kedvenc sorozatrészeket? Van előfizetéses internetes filmcsatornád, ami leköti az időd? 

- Hirdetés -

Tudd meg, mit okoz ez a szokás! Tudd meg, hogyan csökkentsd a rád leselkedő káros egészségügyi hatást!

Olvasd tovább a cikkünket!

Esténként vonz a képernyő?

Ismerős a következő szitu? Amikor este fáradtan hazaérsz a munkából stresszoldásként bekapcsolod a TV-t, hogy valami filmet nézz rajta a kedvenc kábeltévé-csatornádon, vagy valamelyik streaming szolgáltatódnál.

Megvacsorázol, és észre sem veszed, az esti film éjfélig tart. Aztán holnap kora reggel a munkahelyeden kell lenned. Mennyi órát fogsz aludni? Ötöt-hatot? Vagy kevesebbet?

És milyen minőségben?

Ennek a műsor- vagy filmnézés szokásnak lehet az alvásromláson kívül egy másik kellemetlen hozadéka. Téged is gyakran szólít a természet, és ki kell menned éjszaka a fürdőszobába? Ennek a jelenségnek már orvosi neve is van, ez a nocturiavagyis a gyakori éjszakai vizelés. Ez olyan betegségek kockázatát növeli meg, mint a magas vérnyomás, vagy a szív- és érrendszeri betegségek.

Az estébe nyúló napi öt vagy több órai TV-zés másik gyakori következménye a 2-es típusú cukorbetegség.

Egy meglepő tanulmány

A fenti megállapítások tudományosan is igazoltak, ezt az összefüggést tárja fel az itt olvasható angol nyelvű tanulmány.

A kutatók több mint 13 ezer felnőtt egészségügyi adatait elemezték öt éven keresztül, 2011 és 2016 között. A résztvevők közül mintegy 4200-an, vagyis 32 százalékuk számolt be nocturiáról. A tanulmány további eredményei is megdöbbentőek.

A képernyő előtt ülés gyakran együtt jár a nassolással, italfogyasztással, és a testmozgás hiánya miatt is megnövekszik az ödéma előfordulása. Az ödémáról  részletesen írtunk ebben a cikkünkben.

Így ördögi kör alakul ki az órákon át tartó képernyőnézés, a nocturia és következményei, valamint a rossz alvásminőséggel kapcsolatban. Az alvással kapcsolatos összegző cikkünk itt olvasható el.

Ha téged is érint akár az ödéma, akár a rossz alvás, mindenképpen olvasd el a fenti linkeken található cikkeinket is!

Testszerviz egészségmegoldások

Ebben a cikkben leírt műsornézési szokás egyik oka az egész napi leharcoltság, felgyűlt feszültség levezetésének igénye, azaz a felhalmozódott stressz kikapcsolása. Ez a cél sajnos így nem érhető el.

A jó irányba megtett első lépés a filmnézési idő lecsökkentése lenne. Válassz ki csak egy filmet, amit megnéznél aznap. Ha sorozatról van szó, akkor ez legyen csak egy epizód. Az ünnepi „hosszú hétvégéken” se legyen sorozatdarálás, még akkor se, ha amúgy a sorozat beszippantana.

Nagyon fontos, hogy legyen elég idő az alvásra. Ezért este 9 után mindig kapcsolt ki a képernyőt, akár TV-ről, akár laptopról, vagy bármilyen más, internetre kapcsolódó eszközről van szó.

Kulcs a zsírégetéshez című könyvünk alaposan körbejárja az alvással és stresszel kapcsolatos problémákat, ezért ajánljuk ennek a könyvnek az elolvasását. Az alvásproblémák és a stressz az egyik kiemelt oka a túlsúlynak, a hiábavaló fogyókúrázásnak.

Kattints a képre!

Ha a stresszről szeretnél többet megtudni, akkor a te könyved a Kulcs a stresszhez című, ami megismertet a stressz hatásaival, és azzal, mit tehetsz ellene.

A MILAM.10 gyógynövény-komplex készítmény

MILAM.10 egy 100% természetes, elalvást segítő gyógynövény komplex, mely a jól ismert macskagyökér, citromfű és komló mellett 7 másik, alvást segítő gyógynövény együttes erejével támogatja a pihentető alvást és az energikus felébredést!

Ez a gyógynövény-komplex kapszula teljesen mellékhatásmentes és hozzászokást sem okoz, ráadásul vegán, tejmentes és gluténmentes készítmény, így a speciális étrendet tartók és bizonyos allergiákkal küszködők számára is használható.

A gyógynövény-komplex további előnye, hogy folyamatosan, akár gyógyszer mellett is szedhető. A vegán kapszulák kizárólag gyógynövények finomra őrölt elegyét tartalmazzák, melyeknek köszönhetően megnyugtatja az idegeket és megmenti a szervezetet a kialvatlanság káros hatásaitól. A természetes altató gyógynövény-komplex segítségével hatékonyan enyhíthetők a krónikus alváshiány kellemetlen tünetei.

Ez a gyógynövény termék olyan problémákra nyújt megoldást, mint az állandó fáradtság, a kialvatlanság és a megfelelő minőségű alvás biztosításával segít megelőzni az olyan betegségek kialakulását, mint az érelmeszesedés, elhízás vagy az inzulinrezisztencia. Ilyen problémák megléte esetén a készítmény segíti a káros folyamatok visszafordítását és a felépülést.

Újra visszanyerhető az élet feletti irányítás és gondtalanná tehetők még a szürke hétköznapok is!

Naponta 1-2 tabletta szedése javasolt, lefekvés előtt 30-60 perccel és bő folyadék kíséretében.

Amennyiben más Myrobalan gyógynövény komplexet is használunk, javasoljuk, hogy 25-30 perces eltérés legyen a bevételek között, hogy mindegyiknek legyen ideje kifejteni a hatását.

Milam.10 már 12 éves kortól adható, akár a kapszulát szétszedve, a gyógynövényport folyadékban feloldva.

Kattints a képre!

További Vitalissimo megoldások tartós stresszre!

Nem vitás, hogy a tartós stressz aláássa az egészségünket. De mit tehetünk ellene? Nem kellhetünk később, nem változtathatunk munkahelyet, nem rúghatjuk ki a főnökünket. Másként kell magunkon segíteni, növelve a stressztűrő és regenerálódó képességünket.

Nagy lépést tehetünk a megoldás felé, ha megértjük a stressz ránk gyakorolt hatását, és megfogadjuk azokat a javaslatokat, amik a fenti két Testszerviz könyvben elolvashatók.

További lehetőség, hogy rendszeresen támogassuk a szervezetünket azokkal a termékekkel, amik a Vitalissimo egészségáruházban a stresszre javasoltak.

Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek