fbpx
24.1 C
Budapest
2024. július 12. péntek

Testszerviz

Webáruház

Vashiányos kockázati csoportokban vagy? Itt a svéd folyékony vasmegoldás!

A vashiány mértékét jól mutatja, hogy napjainkban a Föld lakosságának mintegy harmada küzd vérszegénységgel, és az esetek felének a vashiány az oka.

- Hirdetés -

A vaspótlás gyakori mellékhatása a székrekedés. Mi olyan készítményt mutatunk, aminél ez nem fordulhat elő!

Olvasd tovább a cikkünket!

Vashiányos vérszegénység

Vas hiányában csökken a hemoglobintermelés, azaz kevesebb oxigént képes szállítani a vér.

Emiatt fáradtság, szédülés alakulhat ki, csökken az izmok munkavégző képessége és a szellemi teljesítőképesség. A fáradtságon kívül a töredezett haj, a repedezett körmök utalhatnak még vashiányra. Súlyos esetben a vashiány meddőséghez, várandós anyáknál pedig a magzat fejlődési rendellenességéhez, magzatelhaláshoz vezethet.

Ha elmarad a vaspótlás, akkor a krónikus vashiány végül anémiát, azaz vérszegénységet okoz, amikor a vörösvérsejtek száma már olyan mértékben visszaesik, hogy a vérkeringés nem képes kellő mennyiségű oxigént szállítani a sejtekhez.

A vashiányos vérszegénység tehát rontja a szervek oxigénellátását, és ez önmagában is hátrányosan befolyásolja, különösen a nagy oxigén igényű szervek működését, mint az agy és a szív.

Vashiányos vérszegénység fennállása esetén jellemző tünet a figyelmetlenség, aluszékonyság és motiválatlanság, légszomj, szédülés, étvágytalanság, száraz bőr, fokozott hajhullás, törékeny körmök, színtelen vagy sárgás bőrtónus.

A fizikai tüneteken kívül ilyenkor elsősorban a tanulási folyamatok romlanak, és ez a gyermekekben akár az egész életre kiható, jóvátehetetlen károsodás is lehet.

A vashiányos vérszegénység ronthatja továbbá az immunrendszer működésének hatékonyságát, amikor a fertőzésekre való hajlam megnő.

Kiknél fordulhat elő leggyakrabban a vashiányos vérszegénység?

A tartós vérzések miatti hemoglobinvesztésen, és a vérképzőszervi problémákon túl az elégtelen vas, és B12-vitamin ellátottság okoz leggyakrabban vashiányt különösen csecsemőknél, kisgyermekeknél, serdülő lányoknál és terhes nőknél vagy rendszeresen megerőltető sportot végző férfiaknál.

Menopauza előtt álló nők esetében a havi menstruációs vérzés is okozhat vashiányt, míg posztmenopauzában lévő nőkben vagy férfiakban a vashiány általában emésztőrendszeri vérzésre utal.

Így a bélgyulladások velejárója is lehet vérszegénység, ami tovább rontja az érintett személy egészségi állapotát.

A vas rosszabb felszívódása és hasznosulása miatt az idősek és a vegetáriánusok is veszélyeztetettek a vashiányra.

A vas felszívódásához elengedhetetlen a C-vitamin, így ennek a vitaminnak a hiánya is rontja a felszívódást.

Éppen ezért a vegetáriánus vagy vegán étrendet követők kockázati csoportba tartoznak a vashiány szempontjából, akárcsak a fogamzóképes korú nők és a kisgyerekek, a gyakori véradók, illetve a vasfelszívódást megnehezítő gyomor-bélrendszeri betegségekkel küzdők. Ilyen például a cöliákia, a gluténérzékenység, a Crohn-betegség vagy a vastagbélgyulladás.

Vitalissimo egészségáruház vasmegoldás

A folyékony multivitaminokat jól jellemző szlogenünk – hatékony, folyékony, finom – a vashiány megelőzésére is igaz!

A sokakat érintő vashiány megelőzésére a Swedish Nutra is fontosnak tartja a hatékony vaspótlást. Ennek megoldására született meg a SWEDISH NUTRA FOLYÉKONY VAS készítmény, amelynek rendszeres fogyasztásra nem okoz székrekedést.

Mivel most is hatékony formuláról van szó, a termék természetesen tartalmaz a vas felszívódását elősegítő C-vitamint, valamint B-vitaminokat és organikus, tápanyagokban, antioxidánsokban gazdag gyümölcsöket és növényi keveréket.

Ebben a keverékben van acai kivonat, áfonya kivonat, brokkoli kivonat, aloe vera kivonat, lucerna kivonat, valamint vannak citrus bioflavonoidok, árpafű és kurkuma is.

Az acai és az áfonya kivonat különösen gazdag természetes C-vitaminban és antioxidánsokban, amik kulcsfontosságú szerepet töltenek be a szabad gyökök semlegesítésében, és együttműködnek a C-vitaminnal. A folyékony vaskészítményben levő kurkuma áldásos hatásáról pedig itt olvashatsz!

Fontos, hogy a vas nyomelem vas-glükonát formában található a termékben. Ez a forma a glükonsav vassal alkotott sója. Ennek felszívódása kiemelkedő más vaspótlásra használatos vas-vegyületekhez képest.

A készítmény nagy előnye, hogy nem okoz székrekedést, és az értékes tápanyagok felszívódása hatékony marad a gyomor- és bélrendszer megromlott egészségi állapota esetén is.

Kattints a képre!

Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek