fbpx
12.3 C
Budapest
2024. április 28. vasárnap

Testszerviz

Webáruház

Felvesszük a kesztyűt a gyulladásos bélbetegségekkel szemben: Mit tehetsz már most ellenük?

Nem szűnő hasi fájdalom? Megállíthatatlan hasmenés? Te is érintett vagy a gyulladásos bélbetegségek valamelyikében? Mit ajánl az orvos? Mit javasolhatunk mi?

- Hirdetés -

Tudd meg a nyugtalanító részleteket, és azt is, hogy mit tehetsz már most ellene!

Olvasd tovább a cikkünket!

Modern korunk „pestisei”?

Alig pár napja jelent meg egy internetes hírportálon egy cikk a bélrendszer krónikus, azaz már folyamatossá vált gyulladásával járó betegségéről (IBD), ami egyre fiatalabb korosztályt érint, és megállíthatatlanul terjed, pedig nem fertőző betegségről van szó.

Ez a betegség a bélrendszer nyálkahártyájának gyakran mélyen a gyulladásos bélszakasz szöveteibe hatoló, hasmenéssel és fájdalommal járó, és akár az életet is veszélyeztető kóros állapota.

A fenti hivatkozott cikk szerint Magyarországon mintegy 60 ezer ilyen beteget tartanak számon, és a kór egyre fiatalabb korban kialakulhat már. Ezt a betegséget az orvosok is főként az egészségtelen életmódnak: a dohányzásnak, a rostszegény táplálkozásnak és a gyorséttermi ételek gyakori fogyasztásának a számlájára írják.

A gyulladásos bélbetegségeknek (IBD) nem egyetlen fajtája a Crohn-betegség, hiszen ott van még a colitis ulcerosa is, vagyis a fekélyes vastagbélgyulladás, amit szintén hasi fájdalom és hasmenés kísér.

Élethosszig tartó kórkép?

A cikk szerint ha ezek a gyulladásos bélbetegségek valakinél már kamaszkorban kialakulnak, akkor elképzelhető, hogy akár további 65-75 évig, azaz egész életes során  ezzel kell együtt élnie, vagyis sokkal hosszabb idő van a gyógyszeresen már nem kezelhető szövődmények kialakulására is – hivatkozik az idézett cikk a Semmelweis Orvostudományi Egyetem weblapján elérhető orvosi cikkre.

A SOTE cikkében Dr. Miheller Pál, a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának docense szerint a fenti riasztó kijelentés mellett még elmondható:

„Ezzel párhuzamosan a betegség lefolyása is egyre agresszívebbé vált, míg korábban azt láttuk, hogy 50-60 éves kor között volt egy enyhébb lefolyással járó esetszám-emelkedés, egy úgynevezett időskori csúcs, addig most egyre gyakoribb, hogy erőteljesebben jelentkezik a kór.”

Az egyetemi docens szerint az IBD az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan betegség, bár az a rendszeres orvosi kezeléssel tünetmentessé tehető. A tünetmentesség azonban kétélű fegyver, hiszen nem elég, ha a betegségnek nincs érzékelhető tünete, valójában a tünetmentesen zajló folyamatos gyulladást kellene meggyógyítani, hogy ne alakuljanak ki további szövődmények, illetve ne súlyosbodjon tovább a szüntelenül lezajló gyulladás.

Az életmódváltás szükségessége

Amikor a bélrendszerben már elharapódzik a krónikus gyulladás, akkor – mint láttuk – azt már nehéz lesz kordában tartani, illetve megbirkózni vele.

Ezért már a gyermekek kamaszkorának kezdetén el kellene azon gondolkodnia a szülőknek, hogy nem lenne-e jó, ha a gyerekeket is bevonva a család belekezdhetne egy sikeres életmódváltásba, ami nem csupán az egészségesebb étrendre való áttérést jelentené, de érintené a stresszkezelést, az alvásminőség javítását, illetve a rendszeres testmozgást is.

Ezek az okok ugyanis mind hozzájárulnak a belső szerveket érintő gyulladásos folyamatok kialakulásához és fennmaradásához, ami bármelyik korosztályt érintheti.

Vitalissimo egészségáruház és a gyulladáscsökkentés

A szervezetben lejátszódó gyulladások ellen vannak olyan azonnal alkalmazható készítmények is, amik eredményesen meggyorsíthatják az életmódváltással járó előnyöket.

Myrobalan gyógynövény komplexei közül a MeTor gyulladáscsökkentő gyógynövény komplex az, ami 18 gyógynövény együttes erejével veszi fel a küzdelmet akár a bélrendszerben lejátszódó gyulladásokkal. Ez a készítmény éppen úgy hatásos lehet más gyulladások esetén is, mint például az ízületi gyulladások vagy bőrgyulladások, hogy csak két példát említsünk.


Kattints a képre!

Az alvás és regenerálódás segítése gyógynövényekkel

Az alvászavarok is járványszerűen terjednek a stresszes életmód következtében.

A lefekvés előtti nassolás, a gyorsan felszívódó cukrokban és keményítőkben bővelkedő vacsora megemeli az inzulinszintet, a TV-nézés, a számítógép vagy az okostelefon késő éjszakáig való használata felpörgeti a stresszhormonokat, és ez mind a minőségi alvás ellensége.

Amellett, hogy ezeket az alvásra ható tényezőket kezelni kell – ebben nyújt segítséget a Kulcs a zsírégetéshez című könyv is –, jó, ha ezzel a Myrobalan készítménnyel támogatjuk meg az alvásunkat.

Milam.10 pihentető alvásért készítmény 10-féle gyógynövény erejével segíti a regenerációt lehetővé tevő, minőségi, pihentető alvást.

Ez a gyógynövény készítmény is bátran szedhető más Myrobalan termékekkel együtt, a különleges összetételük miatt ugyanis nem kell tartani mellékhatásoktól.


Kattints a képre!

Testszerviz Tudástár a gyulladásokról

A Testszerviz már évekkel ezelőtt útjára indította a Kulcs könyveket. Ezek a könyvek külön-külön, megadott sorrend nélkül is olvashatók, és megadnak minden olyan hasznos, jól alkalmazható, kipróbált megoldást, amivel az egyes könyvekben leírt problémák kockázta az életmódváltás eszközeivel csökkenthető, illetve a szervezet működése eredményesen támogatható.

Ezek közül a könyvek közül most különösen fontos lehet a Kulcs az immunrendszerhez című könyv, ami az immunrendszeren kívül részletesen foglalkozik az azzal összefüggő gyulladásos betegségekkel is.

Kattints a képre!

További Vitalissimo megoldások a krónikus gyulladásokra!

A fenti két Myrobalan terméken kívül még számos más, gyulladáscsökkentést támogató termék is elérhető a Vitalissimo egészségáruházban. Ezeknek a termékeknek a rendszeres használata nem zárja ki egymást, sőt, a már javasoltak hatékonyságát is támogathatják.


Fontos megjegyzés: amennyiben orvosi kezelés alatt áll, a kezelését támogató készítményekkel kapcsolatban beszéljen orvosával is! A fenti ajánlataink nem helyettesítik a szakszerű orvosi kezelést!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek