fbpx
29 C
Budapest
2024. június 25. kedd

Testszerviz

Webáruház

Bélflóra és mentális jólét: Az éles gondolkodás kulcsa!

Ugye te sem gondoltad soha! Pedig igaz, hogy a vastagbelünkben velünk élő parányi baktériumok hatással vannak az idegrendszerünkre és az agyunk működésére is!

- Hirdetés -

Olvasd el ezt az írást, és tudd meg belőle az érdekes részleteket és azt is, hogyan fordíthatod a javadra ezt a tényt. Dolgoztasd meg a hasadban élő parányi munkásaidat!

Lélekre ható baktériumok?

Soha az eszünkbe se jutna, hogy a bélflóránkban velünk élő baktériumok beleszólnak az idegrendszerünk működésébe, sőt, befolyásolják a gondolkodásunkat és a hangulatunkat is!

Pedig így van! Ugyanis ezek a parányi élőlények olyan anyagokat termelnek, amelyek átjutnak a bélfalon, bekerülnek a vérkeringésbe, és azon keresztül hatással vannak az agyunk működésére is.

Ma már egyre több tudományos kutatás foglalkozik eredményesen ezzel a jelenséggel.

Ezzel az érdekes kapcsolattal két Kulcs könyv is foglalkozik: az egyik a Kulcs az immunrendszerhez, a másik a Kulcs a zsírégetéshez című. Kattints a könyvcímekre, és olvasd el te is ezeket a könyveket, mert ez a kapcsolat mindannyiunk egészségére és gondolkodására hatással van!

Bél-agy tengely

A hasunkban körülbelül 100 millió idegsejt található, és több mint 100 billió, azaz ezermilliárd parányi élőlény van. Mind a kettő elképzelhetetlenül nagy szám. Egy egészséges bélflórában több mint 1000 különböző baktériumtörzs él. Ezeknek a baktériumoknak az összességét bélflórának nevezzük. Az idegrendszerünk és a bélflóra a vastagbelünk falán keresztül áll kapcsolatban egymással. Ez a kapcsolat nemcsak az emésztésünket befolyásolja, hatással van az immunrendszerünkre és a lelki működésünkre, gondolkodásunkra is.

Az „University of Oxford” kutatói még 2018-ban megvizsgálták, mi lehet az oka, hogy a beleinkben élő baktériumok képesek befolyásolni az agyunkat és a viselkedésünket. A Nature Reviews Microbiology-ben 2018-ban megjelent tanulmány (Why does the microbiome affect behaviour? – azaz „Miért van hatással a bélflóra a viselkedésünkre?”) szakirodalmi adatok alapján tárja fel a viselkedésünket is befolyásoló kapcsolatot.

A kutatások bebizonyították – írja Johnson és Foster (a kutatás vezetői) –, hogy a bélbaktériumok (különösen a Lactobacillus és a Bifidobacterium nemzetségbe tartozók) befolyásolják a viselkedést, és hozzájárulnak pl. a szorongás, a stressz és a lehangoltság tüneteinek enyhüléséhez, a felborult oxitocin-háztartás helyreállításához.

Kattints a képre!

A hatást közvetítheti az idegrendszer, az immun- és hormonrendszer is, továbbá arra is van példa, hogy maguk a baktériumok termelnek az idegrendszerre ható anyagokat.

Itt a Natur Tanya® P-BIOTIKUM készítmény!

A Vitalissimo egészségáruház régi partnerének, a Natur Tanya® készítményeket fejlesztő szakértőinek egy új terméke érkezett hozzánk!

Ez a Natur Tanya® P-BIOTIKUM készítmény!

Ennek a terméknek a jótékony hatása a bélflórában élő hasznos baktériumok egyensúlyának támogatásán keresztül érhető el.

Natur Tanya® készítményének köszönhetően a jó bélbaktériumok olyan anyagokat termelnek, vagy olyan anyagok termelését serkentik, mint az idegi átvivőanyagok, a rövid szénláncú zsírsavak (pl. vajsav), vagy mint a dopamin, a szerotonin és a triptofán, valamint az emésztőrendszeri hormonok, illetve gyulladásgátló anyagok.

Ezek az anyagok javítják a kétirányú agy-bélrendszer kapcsolatot, és emiatt javulhat az agyműködés.

A termékben levő baktériumtörzseket tartalmazó kapszulák ellenállnak a gyomor savasságának és az epének a különleges kapszulázási technológiának köszönhetően.

A készítményben megtalálható baktériumoknak nincs antibiotikum-rezisztens tulajdonságuk.

A termék nem igényel hűtést, szobahőmérsékleten tárolható.

Kattints a képre!

Svéd folyékony multivitaminok

Az agyunk működésére is ható, a gondolkodásunkat is segítő bélflóra kialakítása közben se feledkezhetünk meg a szervezetünk folyamatos tápanyagellátásáról!

A folyékony – hatékony – finom – svéd termékkínálatunk nyáron is meghozza a várt eredményt!


Kattints a képre!

Kattints az aktuális nyári cikkeinkre is!

A nyári forróság hatásainak kezeléséről szóló cikkeinket itt találod:

Nyáron is maradj hidratált: bőséges vízivás – de hogyan, és mit kell tenned még?

Újra rekordmeleg lesz a nyár? Védekezz velünk a hőség drámai egészségkárosító hatásai ellen!

Hőség tombol az országban! Mit tegyél, ha eldurvul a forróság!

Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek