fbpx
3.7 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

Tavaszi kiszabaduló!

Itt a tavasz! Nem maradhatunk bent a négy fal között!

- Hirdetés -

Itt az ideje kimozdulni, belekezdeni a megrozsdásodott tagjaink karbantartásába!

Nincs egészség megfelelő testmozgás nélkül!

Mit tanácsol neked a Testszerviz?

Mozgásra készen születtünk

Mozgásra készen születtünk, az egy-két éves kisgyermek mindent elkövet, hogy megtanuljon járni, szaladni, köveken egyensúlyozni, és azután már kész sport a szülőknek az ő követése, ha a család kiszabadul a négy fal közül.

Az izmaink, az ízületeink mind azt a célt szolgálják, hogy mozgékonyak legyünk!  

És ez így van jó!

Mi lett azzal az örökmozgó energiabombával, akik voltunk, mire felnőttünk?

Ülő életmód

Az ülő életmódra való átszoktatás már az iskolapadban elkezdődik. Nem akarom túlragozni a dolgot, bárkinek világos az üzenet: az egészségünk érdekében jó lenne minél többet visszahozni a kisgyermekkorunk futkározásaiból.

Mit vesztünk, ha nem mozgunk eleget? Röviden, az egészségünket.

A testmozgás fontossága

A rendszeres testmozgást szolgálja a csontozatunk felépítése, a végtagjaink aránya, a lábaink és a karjaink, a törzsünk izomzata. Ezt támogatja a tüdőnk és a szívünk fáradhatatlan munkája.

Testünk nagyon jól irányítható és jól alkalmazkodik a rövid távú, gyors erőkifejtéshez, valamint a hosszú ideig tartó, kitartást megkövetelő megterheléshez is.

A testünk mozgásképességének az életkorunknak és életmódunknak megfelelő fokozatai vannak, és az elérhető teljesítmény függ az edzettségünk mértékétől, ami azonban bármelyik életkorban növelhető, fejleszthető.

A mozgásproblémákat nem elég gyógyszerekkel vagy táplálékkiegészítőkkel kezelni. Mozgás is kell a teljes gyógyuláshoz! Ezért van az orvossal együttműködő gyógytornász, vagy az egészségi állapotunkat figyelembe vevő személyi edző.

De mégis, ha fájnak az ízületek, ha „rozsdásak vagyunk”, ha az ízületeink mozgástartománya kívánnivalót hagy maga után, akkor nincs más megoldás, el kell kezdeni fokozatosan rehabilitálni a mozgásképességünket szakember bevonásával.

Itt most nem sportolásról, hanem a rendszeres testmozgásról van szó!

Vitalissimo egészségáruház ízület megoldás

A korral járó ízületi kopás, az egyre gyakrabban előforduló gyulladás idővel egyre jobban aláássa a mozgásképességünket.

A Testszerviz Vitalissimo egészségáruháza éppen ezért kínálja minden korosztály számára – mert a fiatalabbaknak is jól jön az ízületi támogatás – a hatékony, gyorsan felszívódó folyékony ízületvédő termékét a Swedish Nutra JOINT – ízületvédő folyékony kollagént, glükozamint és kondroitint, valamint MSM-et tartalmazó készítményt!

kattints a képre!

A séta egészségügyi előnyei

Sportolni, edzőterembe járni külön odafigyelést igényel, hisz nem kevés időt kell rászánni a heti kétszeri-háromszori alkalomra.

Ha egészségvédő testmozgásról beszélünk, nem kell ilyen magasra tenni a lécet, de természetesen azokat sem akarnánk lebeszélni a fenti jó szokásukról, akik az edzőtermi vagy uszodai edzéseket kedvelik.

Most a legegyszerűbb, és az ízületeinket talán legkevésbé megterhelő mozgásformáról, a sétáról van szó.

Napi 30-45 perc séta segíthet az Alzheimer-kór elleni csatában, javítja az izomtónust, csökkenti a vérnyomást, elősegíti a vastagbél egészséges működését, javítja a hangulatot, felveszi a harcot a glaukóma (szürkehályog) ellen, stabilizálja a testsúlyt, erősíti a csontokat, inzulinreziosztencia és cukorbetegség ellen is jó és javítja a tüdő egészségét.

A séta csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát

A gyaloglás hatással van az agy egészségére és az általános mentális egészségre. Az Arthritis Alapítvány által végzett tanulmány szerint a rendszeres séta csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát.

A tudományos kutatás (University of Virginia ) megállapította, hogy azoknál a férfiaknál – 71 és 93 év közöttiek –, akik több mint fél kilométert sétáltak naponta, csak a felénél volt kimutatható az Alzheimer-kór.

A séta építi az izmokat

A rendszeres testmozgás segíti az izomépítést, de különösen igaz ez a járásra. A jobb hatékonyság érdekében vigyázz a testtartásodra.

A séta javítja a szív-érrendszer egészségét és csökkenti a vérnyomást

A séta általában javítja a szív egészségét és jó hatással van a vérnyomásra.

A Nemzeti Diabetes, az Emésztőrendszeri- és Vesebetegségek Intézete (USA) napi sétálást javasol a kardiovaszkuláris betegségek és a magas vérnyomás megelőzése érdekében.

A séta elősegíti a vastagbél egészségét

A séta a nők vastagbélrákjának kockázatát 31% -kal csökkenti. Naponta többször 10-15 perc séta javítja az emésztőrendszer működését, és elősegíti a rendszeres bélmozgást.

A séta javítja a hangulatot

Akik naponta legalább tizenöt percet sétálnak, jelentősen javíthatják hangulatukat és csökkenthetik a depressziót és annak kockázatát is.

A séta megakadályozza a glaukoma (zöld hályog) kialakulását

A glaukóma kockázatának kitett emberek számára a séta jelentősen csökkenti a szemnyomást.

A séta szabályozza a testsúlyt

Egy tanulmány szerint azok a nők, akik normál étrend szerint étkeztek és sétáltak napi egy órát, képesek voltak fenntartani eredeti súlyukat.

A séta erősíti a csontokat

A rendszeres séta növeli az izomerőt, a csontok és az ízületek egészségét. Erősíti a csontokat és megakadályozza a csonttömeg elvesztését a csontritkulásban szenvedőknél. Nők és a szépkorúak csupán napi 30 perces sétával 40%-kal csökkenthetik a csípőtörés kockázatát.

A séta csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Segít megelőzni a cukorbetegséget és szabályozza a vércukorszintet a rendszeres séta. A napi 20-30 perces séta 24 órán keresztül növeli az inzulinérzékenységet.

A séta javítja a tüdő egészségét

A séta kiválóan alkalmas a tüdő egészségének fenntartására. Járás közben az oxigén gyorsabban jut a véráramba, segíti ezzel a salakanyagok távozását, növeli az energiaszintet.

Cikkünk sétával kapcsolatos részének forrása: A séta meglepő hatásai | Házipatika (hazipatika.com) és ez: Napi 15 perc séta 10 jótékony hatása | BENU Gyógyszertár

Testszerviz segítség a mindennapi mozgáshoz!

„KULCS A MOZGÁSHOZ” videósorozat

Otthoni gépen, laptopon, tableten és mobilon is! Csak internet kell hozzá!

Ebből a videósorozatból megismerheted, hogy mire képes a tested, hogyan fejlesztheted!

Több, mint 100 egyszerű gyakorlat segít abban, hogy megtanulj helyesen mozogni.

A videósorozat hossza összesen 130 perc!

A „Kulcs a mozgáshoz” videósorozat a testmozgás alapjait adja meg elméletben és gyakorlatban egyaránt.

A videósorozat gyakorlataiból szabadon kiválogathatod azokat, melyeket akár otthon napi 15 percben csinálhatsz.

Ízületről ízületre megtalálod a számodra megfelelőket. Saját magad fejlesztheted az ízületeid mozgástartományát, és akár meg is alapozhatod a későbbi testedzést!


Kattints a képre!

Mozogj, mert élsz, és élj, mert mozogsz!

Testszerviz Kulcs könyvcsomag!

A Testszerviz fennállása óta emberek ezreinek tette jobbá az életét!

Az évek alatt felhalmozott tudást rendszerbe szedtük és hozzáférhetővé tettük!

Ez a teljes, 7 kötetből álló Kulcs könyvcsomagunk!


Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek