fbpx
11.2 C
Budapest
2024. március 13. szerda

Testszerviz

Webáruház

A nyári forma tavasszal készül

A tavaszi megújulás megalapozza az egész éves jó közérzetünket, egészségesebb életünket!

- Hirdetés -

Akárhogy is nézzük a mai Magyarországon mégiscsak a legnagyobb kockázatot a testsúlyunk gyarapodása jelenti az egészségünkre nézve.

Erről számos cikk szól más internetes életmód és orvosi weblapokon.

Ezzel a cikkünkkel azoknak segítünk, akik működő megoldást szeretnének kapni az ideális testsúlyuk eléréséhez!

Nyári formánk

Valljuk be őszintén, mi is szeretnénk csinosan kinézni, amikor a nyári strandolásokkor lekerül rólunk a ruha, és a többet-kevesebbet takaró fürdőruhák már nem sokat takarnak belőlünk.

Ettől még nem kell szupermodell alakúvá varázsolni magunkat, de talán jobb lenne egy kicsit karcsúbb derék, és itt is, ott is valamennyire visszanyerni az évekkel korábbi formánkat.

Mit tehet érted a tudomány?

Alapvetően ma már a szakemberek egyetértenek abban, hogy mit vezet el egy egészséges testsúlykontrollhoz: az étrendben minél kevesebb a feldolgozott élelmiszer, annál jobb. Aztán a bélflóra egészsége, a sok cukorhoz szoktatott bélbacik megritkítása.

Több testmozgás, pihentető alvás, a kevesebb stressz mindenképpen jól jön, de ki tudja ezt elérni?

Az interneten rengeteg félreértett, hiányos fogyással kapcsolatos információ kering, ez a cikk ezek között szeretne rendet tenni. Az ott található „tanácsok” nagy része a legjobb esetben is megkérdőjelezhető és minden tudományos alap nélküli.

Vannak azonban bizonyítottan működő megoldások is.

Íme néhány egyszerű javaslat a természetes testsúlykontrollhoz!

Egyél több fehérjét!

Ha a fogyásról lenne szó, akkor a fehérje a tápanyagok királya.

A szervezet kalóriákat éget el az elfogyasztott fehérje emésztése és hasznosítása metabolizmusa során, ezért a magas fehérje-tartalmú étrend akár napi 80-100 kalóriával is többet éget el.

A magas fehérje-tartalmú étrend segíti a teltségérzet gyors elérését, valamint csökkentheti az étvágyat. Azok az emberek, akik több fehérjét esznek reggelire könnyebben tudják kiegyensúlyozni a vércukorszintjüket, így elmaradhatnak a szokásos falási rohamok a bőséges fehérjefogyasztás nélkül egyébként kialakuló farkaséhség miatt.

Ha nem szereted a húsokat, akkor nagyszerű lehetőséget kínál az AMINO PRIMO aminosav termékcsalád.


Kattints a képre!

Kerüld a feldolgozott élelmiszereket!

A feldolgozott élelmiszerek magas hozzáadott cukrot, hozzáadott zsírt és így kalóriát tartalmaznak.

A feldolgozott élelmiszereket úgy tervezték, hogy a lehető legtöbbet egyél meg belőlük! A bennük található ízfokozó úgy eteti őket, hogy gondolkodás nélkül nyúlunk a következő adagért.

Így nagyon könnyű túlenni magunkat üres kalóriákkal, amikben nincs semmi hasznos tápanyag.

Legyen nálad egészséges rágcsálnivaló!

Tudjuk jól, hogy az otthon tartott élelmiszerek és ennivalók nagyban befolyásolják a súlyunkat azzal, hogy behatárolják az étkezésünket.

Azzal, hogy csak egészséges ennivalók lennének a háztartásunkban önmagában csökkenti annak az esélyét, hogy egészségtelenül együnk.

Bátran csökkentsük vagy akár ne is tartsunk otthon finomított lisztet, kristály- vagy porcukrot! Legyen otthon tojás, sok zöldség, mindenféle hús, esetleg köles, hajdina.

Sokféle egészséges nassolnivaló létezik, amelyeket könnyű elkészíteni és magaddal vinni. Ide tartozik a cukormentes, „natúr” joghurt, a gyümölcsök, a dió, a sárgarépa és a kemény tojás is.


Korlátozd a hozzáadott cukor bevitelét!

A sok cukor fogyasztása összefügg a világ vezető betegségeivel, beleértve a szívbetegségeket, a 2-es típusú cukorbetegséget és a rákot.

Mivel a cukor sokféle néven szerepelhet az összetevők listáján, nagyon nehéz megállapítani, hogy egy termék valójában mennyi cukrot tartalmaz.

A hozzáadott cukor bevitelének minimalizálása nagyszerű módja az étrendünk javításának.

Ehhez nyújt segítséget a FITT CUKOR! Kattints ide!

Kattints a képre!

Igyál több vizet!

Van igazság abban is, hogy a rendszeres vízivás segíthet a fogyásban.

Csupán 0,5 liter víz megivása 24-30 százalékkal növelheti az elégetett kalóriákat egy órán keresztül.

Az étkezés előtti vízivás is csökkentheti az étvágyat, főleg középkorúaknál és idősebbeknél.

A tiszta víz fogyás esetén is kifejezetten jól jön, amikor más, magas kalória- és cukortartalmú italokat helyettesítünk vele!

Az ivóvizedbe tehetsz almaecetet is, ami segíti a gyomorsav erejének szintentartását, az emésztést és a vércukorszint kiegyenésúlyozását!


Kattints a képre!

Igyál cukrozatlan kávét!

A kávé alapvetően egy egészséges ital, amely tele van antioxidánsokkal és más hasznos anyagokkal.

A mérsékelt kávéfogyasztás elősegítheti a fogyást azzal, hogy növeli az energiaszintet.

A koffeintartalmú kávé 3-11 százalékkal felpörgeti az anyagcserét, és 23-50 százalékkal csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Ezenkívül a feketekávé nagyon kedvező hatása lehet, hogy csökkenti az éhségérzetet, ha nem isszák cukorral.

A cukormentes kávéhoz és teához itt a FITT CUKOR, ha mégis édesítve szereted!

Kerüld a folyékony kalóriákat!

A folyékony kalóriák olyan italokból származnak, mint a cukros üdítőitalok, gyümölcslevek és az energiaitalok.

Ezek az italok károsak az egészségre, beleértve az elhízás fokozott kockázatát. Tudtad, hogy minden egyes nap megivott cukorral édesített ital után drasztikusan, 60%-kal nő az elhízás kockázata még a gyermekek körében is?

Viszont itt vannak a Vitalissimo folyékony vitaminjai, mert a napi multivitamin és ásványi anyag adag jól kiegészíti a tápanyagokban gazdag étrend mellett is a szervezet tápanyagigényét!

Ezek a gyorsan felszívódó, hatékony multivitamin készítmények így támogatják a nyári alakunk elérését is, ha a cikk többi pontjait is betartod!


Kattints a képre!

Erősen korlátozd a finomított szénhidrátok fogyasztását!

A finomított szénhidrátok olyan cukorfélék, amelyekből eltávolították a legtöbb hasznos tápanyagot és rostot.

A finomítási folyamat csak könnyen emészthető és gyorsan felszívódó cukrot és keményítőt hagy maga után, ami növelheti a túlevés és a betegségek kialakulásának a kockázatát.

A finomított szénhidrátok fő forrásai a fehér liszt, a fehér kenyér, a fehér rizs, az üdítők, a péksütemények, a csipszek, az édességek, a reggeli gabonapelyhek és bármi, amiben hozzáadott cukor van.

Egészséges liszt és kenyér alternatívákat kínálnak az ÉLÉSKAMRA, rostban gazdag gluténmentes lisztkeverései!


Kattints a képre!

Igyál cukrozatlan zöld teát!

A zöld tea egy természetes ital, amely tele van antioxidánsokkal. Fogyasztása éppen ezért számos előnnyel jár, mint például a fokozott zsírégetés és a fogyás.

A zöld tea 4 százalékkal növelheti az energiafelhasználást, és akár 17 százalékkal növelheti a szelektív zsírégetést, különösen a káros hasi zsír esetében.

Egyél több leveles salátát, gyümölcsöt és zöldséget!

A gyümölcsök többsége és a zöldségek, valamint a leveles saláták rendkívül egészséges fogyókúrás ételek.

Amellett, hogy magas a víz-, tápanyag- és rosttartalmuk, általában nagyon alacsony az energiasűrűségük. Ez lehetővé teszi nagy adagok fogyasztását anélkül, hogy túl sok kalóriát fogyasztanál.

Használj kisebb tányérokat!

A kisebb tányérok használata segít kevesebbet enni, mert megváltoztatja az adagok méretét.

Úgy tűnik, hogy az emberek ugyanúgy töltik meg a tányérjukat, függetlenül a tányér méretétől, így végül több ételt tesznek a nagyobb tányérokra, mint a kisebbekre.

A Testszerviz „Egyél jól, legyél jól!” tudásfüzete is segít!

Az alacsony szénhidráttartalmú étrend a betegségek számos kockázati tényezőjét is javíthatja.

Egy ilyen étrend a Testszerviz Program során használt alapétrend is, amit a konzultánsaink személyre szabnak!

Ezt az alapétrendet elérhetővé tettük bárki számára, hogy abból merítsen a jól bevált javaslatainkból!

Egyél lassabban a fogyás érdekében!

A rágással a szájban már megkezdődik az emésztés, ha habzsolva, jóformás rágás nélkül eszünk, akkor ez jobban megterheli az emésztőrendszerünket!

Addig kellene összekeveri a nyállal a szánkban levő falatot, amíg az már cseppfolyóssá nem válik! Így az alapos rágás után lenyelt falat már kevesebb gondot jelent az emésztésünknek!

A gyorsabban evőknél sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki elhízás, mint azoknál, akik lassabban esznek.

Adj tojást az étrendedhez!

A tojás a legjobb fogyókúrás étel. Alacsony kalória-tartalmú, sok fehérjét tartalmaz, és tele vannak mindenféle tápanyaggal.

Mint már a cikk elején is olvashattad, a magas fehérjetartalmú ételek csökkentik az étvágyat és növelik a teltségérzetet.

Ezen túlmenően, ha reggelire tojást eszel, akkor ez a szokás akár 65 százalékkal nagyobb súlyvesztést is eredményezhet 8 hét alatt. Segíthet abban is, hogy kevesebb kalóriát egyél a nap többi részében.

Tartós fogyás a prebiotikumok segítségével!

A prebiotikumok olyan rostok, amelyeket célzottan azok a hasznos baktériumok kedvelnek, amelyek jótékony hatással vannak az egészségre. Javíthatják az emésztést és a szív egészségét, és még a fogyásban is segíthetnek.

A túlsúlyosak és az elhízottak másféle bélbaktériumokkal rendelkeznek, mint a normál testsúlyúak.

A NATUR TANYA kiváló gyógynövényeket és rostokat tartalmazó termékei elősegítik a bélflóra egyensúlyának a helyreállítását, így támogatják az egészséges fogyást!

Kattints a képre!
Kattints a képre!

A 60 napos kúrához való kedvezményes csomagot itt találod!

Aludj eleget! – Olvasd el a Kulcs a zsírégetéshez könyvet!

Az elegendő alvás rendkívül fontos a fogyáshoz, valamint a jövőbeni súlygyarapodás megelőzéséhez.

Az alváshiányos embereknél akár 55 százalékkal nagyobb eséllyel alakul ki elhízás, összehasonlítva azokkal, akik pihentető alvással, eleget alszanak.

A Kulcs a zsírégetéshez könyv körbejárja a testsúlykontroll és az egészséges fogyás problémáját!

Kiemelten foglalkozik a stresszel és az alvással! Olyan egyszerűen kivitelezhető javaslatok vannak benne, amelyek elősegítik a mélyalvást és a stressz kezelését.

Kattints a képre!

Kardió-mozgással a fogyás érdekében

A kardió edzés – legyen szó kocogásról, futásról, kerékpározásról, gyaloglásról vagy túrázásról – nagyszerű módja a kalóriák elégetésének, valamint a mentális és fizikai egészség javításának.

A kardióról kimutatták, hogy javítja a szívbetegség számos kockázati tényezőjét. Segíthet a testsúly csökkentésében is.

Úgy tűnik, hogy a kardió különösen hatékony a szervek körül felhalmozódó veszélyes hasi zsír csökkentésében, amely anyagcsere-betegséget okoz.

Használd ki a koratavaszi jóidőt és tölts minél több időt a szabadban sétával, gyaloglással, túrázással, ahogy az egészségi állapotod megengedi.

Fokozatosan emeld a megterhelést, és ne edzd túl magad, mert az stresszt okoz!


Kattints a képre!

Másik megoldás a KULCS A MOZGÁSHOZ ONLINE VIDEÓSOROZAT megrendelése Ebben az esetben az internet segítségével bárhonnan elérheted akár az okostelefonod böngészőjével ezt a videósorozatot, amely megadja a tested ízületeinek, izmainak a napi rendszeres átmozgatását!

Összpontosíts az életmódod megváltoztatására!

A fogyókúra sajnos egyike az olyan dolgoknak, amelyek hosszú távon szinte mindig kudarcot vallanak. Valójában azok, akik „diétáznak”, idővel több súlyt halmoznak fel, mint előtte.

Ahelyett, hogy csak a fogyásra összpontosítanál, legyen elsődleges célod, hogy a testedet egészséges ételekkel és tápanyagokkal tápláld, valamit minden más, a fenti fejezetekben leírt javaslatokat az életedben is használd.

Ha ez sikerül, akkor valójában életmódot váltasz!

Kulcs az életmódváltáshoz –
itt a teljes Kulcs könyvcsomag!

A Testszerviz fennállása óta emberek ezreinek tette jobbá az életét!

Az évek alatt felhalmozott tudást rendszerbe szedtük és hozzáférhetővé tettük!

Ez a teljes, 7 kötetből álló Kulcs könyvcsomagunk!


Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek