fbpx
16.2 C
Budapest
2024. március 28. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Tavaszhívó életerősítő

A farsang véget ért, nyakunkon a húsvét!

- Hirdetés -

Éppen itt az ideje, hogy ráébredjünk az ajtóstól ránk köszönő tavasszal esedékes egészségmegőrző tennivalókra!

Te is újulj meg a természettel!

Olvasd tovább a cikkünket, és megtudod, minek van itt a szezonja az egészséged védelmében!

Mohácsi Busójárás

Hat napon át, tizenöt helyszínen, több mint hatvanezer látogatóval az idén is megrendezték a hagyományos Mohácsi Busójárást.

Azt már kevesebben tudják, hogy ezt a tavaszváró, téltemető népszokást a Mohácson és környékén élő, többségükben római katolikus vallású délszlávok, a sokácok farsangi maszkos néphagyományából ered.

Mohácson a hagyomány eredetét a törökűzés legendájával is magyarázzák. A mondának – mely szerint a Mohács-szigeti mocsárvilágba menekült sokácok megelégelve a rabigát, ijesztő álarcokba öltözve, maguk készítette zajkeltőkkel az éj leple alatt átkelve a Dunán, kizavarták a törököket Mohácsról – aligha van történeti alapja.

A város 1687-ben szabadult fel a török uralom alól, és a sokácok tömeges betelepítése csak ezután tíz évvel kezdődött meg. A busójárásról a 18. század végéről vannak az első adatok.

További érdekes olvasnivaló a busójárásról itt!

Farsang, nagyböjt

Más népeknél is van a Busójáráshoz hasonló téltemető, tavaszköszöntő népszokás, amely a farsanghoz, és a nagyböjt kezdetéhez kapcsolódik.

A farsang a mulatozáshoz, bálozáshoz kapcsolódó időszak, régen ekkor tartották az esküvőket is.

A télűző, mulatozással is egybekötött népszokások így a farsanghoz kapcsolódnak, amely a karácsony utáni vízkereszttől (január 6-tól) húshagyó kedd éjfélig tart (ez az idén február 21-én volt).

Mivel a húsvét mozgó ünnep, a nagyböjt kezdetének napja a Hold járásához kapcsolódik, bár a hossza minden évben negyven nap.

Böjtölés

Bár a tavaszi böjtölésnek a fentiek szerint vallási hagyományai vannak, és ha az ezen túlmutató gyökereit is megkeressük, akkor az a télvégi élelemhiányhoz is kapcsolódik, hiszen az előző évi termésből képzett tartalékok, beleértve a karácsony tájához vagy január elejéhez kapcsolódó disznóvágásból származó húskészletek is ekkorra jelentősen megcsappantak.

A böjtölés manapság egészségügyi előnyök miatt lett népszerű, hiszen vele tartós zsírégetés érhető le, ami gyors súlycsökkentéssel kecsegtet.

A böjtölés másik előnye lehet még a szervezetünk tehermentesítése is, amit a természetgyógyászok méregtelenítésnek neveznek, erről korábban már ebben a cikkben is írtam.

A zsírégetés Testszerviz ajánlását a Kulcs a zsírégetéshez című nagyszerű könyvünkben találod, amihez nem kell éhezned!

Kattints a képre!

Méregtelenítés

Bár az orvostudomány nem tartja szükségesnek a testünk méregtelenítését, a  természetgyógyászat másként gondolkodik erről.

Egy természetgyógyász eszköztárában a gyógyszerek helyett a gyógyfüveké a főszerep, illetve az olyan életmódot és étrendet is érintő változtatásokon, mint a böjt vagy a méregtelenítés. Egy természetgyógyász első dolga, hogy rámutasson ezeknek a dolgoknak a fontosságára is.

Méregtelenítés Testszerviz módra

Ma már nincs vita arról, hogy a szokásos étrend és ételvitel, hosszú távon megterheli a szervezetet, hiszen az orvostudomány szerint is ezek az okai a civilizációs betegségeknek, amelyek a járványszerű elhízástól az inzulinrezisztencián és a 2-es típusú cukorbetegségen át, a növekvő meddőségig vagy a daganatos betegségekig terjednek.

A káros hatásoknak különösképpen a bélrendszer, a nyirokrendszer és a máj, vese, illetve az immunrendszerünk van kitéve, hiszen ma már gyakran előfordulnak a szervezetünkben tartós gyulladások, vagy más kóros folyamatok az életmód és étrend káros hatásainak következtében.

Éppen ezért jogos a méregtelenítő szerveinket (májunkat, vesénket) és az immunrendszerünket is megtámogatni, és megfelelő gyógynövények és rostok bevitelével tehermentesíteni.

A fentiekből látható, hogy akár az egészégünk támogatására, akár a betegségből való gyulást követő regeneráció érdekében jó dolog élni a természetgyógyász személetből fakadó, méregtelenítő szerveinket és az emésztőrendszerünket, hasznos bélbaktériumainkat támogató modern és hatékony lehetőségekkel.

Testszerviz Vitalissimo modern méregtelenítő megoldások

A Vitalissimo webáruház a Myrobalan termékeket kínálja a hagyományos életmódunk és étrendünk egészségkárosító hatásainak a kezelésére, ami nagyon hasznos bárkinek, aki törődik az egészségével.

A Myrobalan termékcsalád az alternatív tibeti gyógyászat gyógynövényeit és a modern kutatásokkal igazolt rostokat felhasználva segíti a máj, a vesék és az emésztőrendszer, az immunrendszer egészségének a helyreállítását és tehermentesítését.

Van olyan készítmény, ami célzottan kitakarítja a bélrendszert.

Van májsegítő és nyirokrendszer-támogató készítmény, van olyan készítmény is, ami segít az immunrendszert lekötő gombák és paraziták ellen.

Mindezek a készítmények különféle csomagokba rendezve, egymás hatását erősítve hatékonyan érik el a céljukat.

Teljes nagytakarítás

Elsőként azt a komplex csomagot ajánljuk, amely belső nagytakarítást végez a testünkben. Évente legalább egyszer érdemes ezt megtennünk. Aki még nem tette meg, most itt a nagyszerű alkalom rá!

A csomagban levő készítmények segítik a szervezetünk védelmét a gombák és paraziták ellen, támogatják a máj és a nyirokrendszer munkáját, és végül, de nem utolsó sorban elősegíti az emésztőrendszer egészségét, hogy már az első védelmi vonalunk, a bélflóra is hatékonyan működhessen.

Ez az első védvonal velünk barátságban levő baktériumok milliárdjaiból áll.

Ezekről a baktériumokról itt olvashatsz bővebben.

Kattints a képre!

Rendszeres támogatás az egészségünkért

Egészségmegőrző májés nyirokrendszer támogatását kínálja a következő Myrobalan csomag, amelyet rendszeres időközönként érdemes alkalmazni, hogy az immunrendszerünk és a májunk a legjobb erőben legyen.

Ez a csomag két készítmény kombinációja, így ezek a termékek egymás hatását erősítik a hatékonyság érdekében.

Kattints a képre!

Egészséges bélrendszer

A harmadik ajánlott Myrobalan családtag a bélrendszer karbantartására szolgáló 30 napos DETOX termékcsomag.

A csomag használatával elérhetőek a következő előnyök:

– HOZZÁJÁRUL A RENDSZERES SZÉKLETÜRÍTÉSHEZ

– MEGSZÜNTETI A PUFFADÁST

– MEGSZÜNTETI A SZÉKREKEDÉST VAGY A HASMENÉST

– A SALAKANYAGOK KITAKARÍTÁSÁVAL HOZZÁJÁRUL A FOGYÁSHOZ

– AZ IMMUNRENDSZERT ERŐSEBBÉ ÉS ELLENÁLLÓBBÁ TESZI

Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek