fbpx
15.7 C
Budapest
2023. június 4. vasárnap

Testszerviz

Webáruház

Nézz a tükörbe, magabiztosan

Szépészeti titokszerek

A szépség és fiatalság és egészségesség egyet jelent az ápolt hajjal, bőrrel és körömmel.

- Hirdetés -

És joggal gondoljuk így, hiszen ha betegek vagyunk, akkor ez meglátszik rajtunk. De hajunk, bőrünk és körmeink állapota sok esetben a mélyebben meghúzódó egészségügyi problémákra utalhatnak.

Éppen ezért nagyon fontosak azok a táplálékkiegészítők, amelyek segítik hajunk, bőrünk és körmünk egészségét.

Van ezekben a készítményekben három olyan csodás összetevő, ami megalapozza a sikert.

Ismerd meg őket, hogy téged is segítsenek a fiatalosság és egészség megőrzésében!

A három testőr

Ma már a modern kozmetikumokat, illetve a hajunk, bőrünk és körmeink egészségét védő, illetve helyreállító készítményekben gyakran találunk néhány különös összetevőt, mint például az MSM és a hialuronsav vagy a Q10 koenzim.

Nézzük, meg, miért jó, ha ezek a különleges anyagok is szerepelnek a többi értékes összetevő között?

Mit várhatunk tőlük?

Hialuronsav

hialuronsav (még így lehet a címkén megtalálni: hyaluronic acid vagy hyaluronan) egy ismétlődő egységekből felépülő óriási cukormolekula (idegen szóval: glükozaminoglikán vagy GAG).

Ezt az anyagot a szervezetünk is termeli, és a testünket behálózó szövetekben mindenütt megtalálható. Egy 70 kg-os felnőtt testben kb. 15 grammnyi van belőle, aminek a fele pedig a bőrben található. Nem véletlenül.

A hialuronsav rendkívüli mértékeben képes a bőrünk nedvességmegtartó erejét fokozni. A saját súlyának akár az ezerszeresét képes vízként megkötni. Ez olyan, mintha valami súlyzók helyett 10 elefántot emelgetne edzéskor, azaz elképesztően sok!

Ez a tulajdonsága bármely bőrtípusnál megmutatkozik, a kellően hidratált bőr egészséges és fiatalos marad. A vízhiányos, dehidratált bőr kevésbé puha és rugalmas, és a felszínén megjelennek az úgynevezett szárazságráncok. A hialuronsav nagyszerű hidratáló hatása miatt ezeket ki tudja simítani, és a bőrt feltölti, puhává és rugalmassá teszi.

A hialuronsav azonban többet is tud: nemcsak fokozza a bőr saját nedvességmegtartó képességét, de a bőr természetes védőrétegét is erősíti, képes a bőröregedést okozó szabadgyökökkel szemben felvenni a harcot, illetve gyulladáscsökkentő hatású is.

Ezért nagyszerű választás egy hidratálókrém vagy bőrvédő táplálékkiegészítő hialuronsavat is tartalmaz.

MSM

Az MSM egy igencsak rejtélyes rövidítés, ami a metil-szulfonil-metán szó kezdőbetűi. Ez tehát egy olyan, természetben előforduló anyag, amelynek sokféle biológiai hatása van. Szénből, hidrogénből, oxigénből és kénből épül fel.

Az MSM minden élőlényben jelen van. Kis mennyiségben megtalálható a friss gyümölcsökben és zöldségekben, bizonyos algákbanteábankávéban, hús- és tejtermékekben, tojásban, illetve gabonafélékben és természetesen a mi testünkben is.

Az MSM gyulladáscsökkentő tulajdonságait tudományos kutatások jól dokumentálták, így benne van olyan készítményekben is, amelyek az ízületeinket védik. Ott is nagyon jól szolgálatot tesz a gyulladások ellen.

A kozmetikumokban vagy a bőr egészségét növelő táplálékkiegészítőkben az MSM minden szempontból jót tesz a bőrnekCsillapítja a viszketést, hidratál is, illetve csökkenti a bőrpírt és elősegíti a sebek gyógyulását. Támogatja a kollagén képződését, részt vesz a sötét foltok visszaszorításában, vagyis az MSM kiváló szépségápoló is.

Az MSM antioxidáns is, azaz segít a káros szabadgyökökkel szemben is, amivel a bőr öregedése ellen hat.

Q10 koenzim

Q10 vagy más néven ubikinon, egy olyan bioaktív anyag, ami sokféle, szervezetünkben lejátszódó folyamatot segít elő, azaz katalizál, felgyorsít. Ez a koenzim szabályozza például a sejtjeink energiatermelését is.

Q10-et a szervezetünk 25-30 éves koráig képes önmaga is előállítani elegendő mennyiségben, de a kor előrehaladtával a szintje csökken, így muszáj pótolni.

hiánya miatt szív- és érrendszeri betegségek alakulhatnak ki, beleértve a magas vérnyomást is.

Q10 egyik fontos szerepe a folyamatokat felgyorsító hatása mellett a szabadgyökök megkötésében van, így a Q10 is egy antioxidáns, éppen úgy, mint az MSM.

Így a Q10 koenzim elősegíti a bőr regenerálódásátsimítja az arcbőrtvisszaadja frissességét és fényét. Jótékony hatását minden bőrtípusra kifejti.

Gyorsan hasznosuló, folyékony Vitalissimo bőrszépítő megoldás

Swedish Nutra folyékony vitamincsalád egyik készítménye kifejezetten a haj, a bőr és a köröm egészségét támogatja, hozza helyre, a benne levő vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel.

Nem véletlen, hogy ebben a cikkben bemutatott nagyon hasznos 3 különleges anyag is benne van a készítményben, olyan további remek összetevők mellett, mint az aloe vera, a szőlőmag és a zöld tea kivonat.

Ezek az összetevők hatékony és gyors felszívódása biztosított, hiszen a folyékony napi adag egy pohár vízbe könnyen belekeverhető és megiható.

Kattints a képre!


Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

200RajongókTetszik
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek