fbpx
10.4 C
Budapest
2024. április 26. péntek

Testszerviz

Webáruház

Téli vírusextra

Télen, hideg időben tarol a nátha, az influenza. Most is így van, elindult az influenza szezon.

- Hirdetés -

Téged még elkerült az idén? Jó lenne, ha ez így is maradna? Tudtad, hogy az is számít, hogyan veszed a levegőt?

Nagyon egyszerű trükk, hogy elkerüld az influenzát! 

Hogy ne is legyél beteg, olvasd el a cikkünket!

Hívatlan bajkeverők

Ilyenkor télen, a hideg, nedves időben a kórokozók könnyebben fertőzik meg a légutakat, telepednek meg az orr, a torok nyálkahártyáján, aminek védekezőképessége függ az immunrendszerünk erejétől, és a légzésünk minőségétől.

Szájlégzés

Amikor ugyanis stresszesek vagyunk, vagy nem elég jó az erőnlétünk, és lihegve, kapkodva vesszük a levegőt, az orrmelléküregekben nem keletkezik nitrogén-monoxid, aminek értágító és vírusellenes hatása van. Jelenlétében ugyanis a vírusok nem képesek megtapadni a légzőszervek nyálkahártyáján.

Igazából a nitrogén-monoxid hiányában „fázunk meg”, leszünk náthásak – az évszaktól függetlenül.

A szánk alapvetően táplálkozásra és beszédre van, nem ez az elsődleges légzőszervünk.

A megfázás, torokgyulladás tehát valójában nem a hideg miatt van, vagy nyáron a hideg fagyi vagy az hideg ital miatt következik be, sokkal inkább a szájlégzés miatt.

Ezért lenne fontos odafigyelni erre, hogy kerüljük vagy minimalizáljuk a szájlégzést. Ebben a sok beszéd nem segít, hiszen beszéd közben is a szánkon át vesszük a levegőt.

Jó ha tudjuk, hogy a fentiek miatt a hideg időben a velünk levőkkel való folyamatos csacsogás kedvez a megfázásnak a szájon át vett levegő miatt.

szájlégzés elkerülése különösen fontos lenne az éjszakai alvás alatt. Ha reggel kiszáradt szájjal ébredünk, biztos, hogy a szánkon keresztül is vettünk levegőt, ami rontja az alvásminőségünket is.

Ezen speciális, bőrbarát szájtapasszal segíthetünk. Egy kb. 2 cm-es kis darabot ragasszunk középen a szánkra. Nem kell a teljes szájat beragasztani.

Megfigyelhetjük, hogy reggel sokkal pihentebben ébredünk majd.

Kulcs az immunrendszerhez könyv

légzés megértése és a sejtjeink oxigénnel való ellátottsága nagyon fontos az immunrendszerünk hatékonysága miatt is. Éppen ezért sok hasznos tudnivaló van a Kulcs az immunrendszerhez című Kulcs könyvben a légzésről.

Ahhoz, hogy megismerd az immunrendszered top formában való tartásához szükséges információkat és hasznos tanácsokatel kell olvasnod ezt a kitűnő könyvet!


Kattints a képre!

Testszerviz Vitalissimo webáruház immunrendszer erőnövelő

Az immunrendszerünk működése szempontjából fontos két vitamint és nyomelemet tartalmazó, immunerőt fokozó, rendkívül hatékonyan hasznosuló, folyékony termékünk a SWEDISH NUTRA C+D3 FOLYÉKONY VITAMIN.

Ez a készítmény hatékony immunstimuláló, egyben csökkenti a fáradtságot, és növeli a szervezet oxigénellátottságát.


Swedish Nutra folyékony multivitaminok

Swedish Nutra C+D3 immunvitamin együtt is alkalmazható a népszerű, nemek és korok szerint összeállított folyékony multivitamin termékeinkkel együtt!

Kattints a képre!
Kattints a képre!
Kattints a képre!
Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek