fbpx
18.8 C
Budapest
2024. március 29. péntek

Testszerviz

Webáruház

Étel-összeszerelés

Ételalkatrészek? Mitől lesz valami tápláló étel?

- Hirdetés -

Ételeink nem alkatrészek összessége

Az embernek az életben maradásához ennie kell, különben éhen pusztul. Ezt nem kell magyarázni.

Ahogy azt sem kell, hogy amikor sült csirkecombot eszünk zöldségkörettel, akkor előbb nem szedjük szét apró darabokra, egymástól elválasztott anyagokra sem a csirkét, sem a zöldségeket, hanem úgy kerül az étel a tányérunkra, hogy felismerhető a csirkehús és a zöldség is.

Miért írom le ezeket a nyilvánvaló dolgokat?

Mert ha ezek a dolgok bárki számára természetesek, akkor miért gondoljuk azt, hogy az egyes ásványi anyagok, nyomelemek és vitaminok külön-külön ugyanazt a jótékony hatást érik el a szervezetünkben, mint amikor olyan készítmények formájában vesszük be a szánkon át, ami összetettségében hasonlít az ételeinkre.

A kulcsszó a természetesség és a szinergia

Természetesség

A csirke és a zöldségek, még akkor is, ha megsütve, megfőzve fogyasztjuk el őket, magukban tartalmaznak minden hasznos tápanyagot, amit a szervezetünk elvárhat tőlük, hiszen úgy működik az emésztőrendszerünk, hogy ne különálló anyagok kerüljenek oda a szánkon át, hanem állati vagy növényi részekből készítsük az ételeinket.

Ez a természetes módja a táplálkozásnak, amely életben tart bennünket, energiát adó cukrokkal, zsírokkal lát el minket, valamint fehérjéket kapunk belőlük természetesen a bennük található vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel együtt.

Az orvosok és természetgyógyászok már régóta tudják, hogy azok a jól hasznosuló, összetett hatású gyógynövények, amiket sokszor fűszernövényként is használhatnánk, ellentétben a belőlük kinyert hatóanyagokból készült gyógyszerekkel, amik bár lehet, hogy a hatóanyagot koncentráltan tartalmazzák, de mégse hatnak ránk természetesen, ami miatt gyakran okoznak mellékhatásokat. Ezért tart az egyes gyógyszereket olyan sokáig kifejleszteni, mert sokféle vizsgálatnak kell őket alávetni.

A gyógynövények és fűszernövények bár alacsonyabb koncentrációban tartalmazzák a hatóanyagokat, mégis összetettebb és kiegyensúlyozottabb hatást válthatnak ki a szervezetünkben, mint az egyes gyógyszerek. Például ilyen jótékony hatású fűszernövény a köménymag, a fokhagyma, a paprika és sorolhatnám, a többi fűszert is.

Szinergia

A szinergia egy összetett dolog részei által kiváltott, együttes hatást jelent. Más szavakkal, ilyenkor az együttműködő részek eredményessége nagyobb a különálló részek hatásainak összegénél.

Magyarán: 2+2 = 5, nem négy. Milyen furcsa az efféle számtan!

Pedig talán így lehetne legjobban rámutatni a szinergia lényegére.

Táplálékkiegészítők

Gyakran hangoztatják, hogy a táplálékiegészítők nem gyógyszerek, azaz nem várható tőlük olyan erős és azonnali hatás, mint a gyógyszergyári termékektől. Ezt lehetne a rovásukra is írni, ugyanakkor én ezt előnyként látom.

Miért? Mert a rendszeres fogyasztásuk, azaz étrendi szerepük biztonságos, és nem kell vigyázni arra, hogy melyik termékből veszek be egyszerre egy-egy adagot.

Így velük valóban megnövelhetjük az egy étkezéskor bevitt tápanyagok mennyiségét, azaz valóban kiegészítik és erősítik a megevett ételben levő táplálék hatását.

Ez bármelyik étrendkiegészítőre igaz.

Az igazán hatékony táplálékkiegészítők

A táplálékkiegészítők között vannak olyanok, amik egyszerre többféle hatóanyagot, vitamint és más hasznos összetevőt tartalmaznak. Ezek sokkal magasabb minőséget képviselnek, mint azok a társaik, amikben csak egyféle vitamin vagy ásványi anyag, nyomelem található.

Ez a már említett „2 + 2 = 5 számtan” miatt van így, mert színre lép a szinergia! A részek egyesített hatása több lesz, a részek számtani összegénél.

Svéd Prémium Egészség megoldások

A Testszerviz Vitalissimo webáruház kínálatában szereplő „Swedish Nutra” termékcsalád készítményei ilyen szinergikus hatású termékek, mert nagyon sok hasznos összetevő van bennük, amik egyszerre, egymást segítve, erősítve fejtik ki tápláló és erősítő hatásukat.

Mivel folyékonyak, nagyon jól szívódnak fel, és igazán jól hatnak a bennük levő értékes összetevők.

Ezért olyan kiválóak, és nem véletlenül népszerűek a rendszeres vásárlóink körében!


Kattints a képre!

Kulcs a tápanyagokhoz könyv

Tudj meg többet az ételek tápanyagtartalmáról és a fűszernövények hasznosságáról!

A Kulcs a tápanyagokhoz könyv könnyen érthetően segít neked egy igazán tápláló ételekből álló étrend összeállításában!


Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek