Gyakori tévhit, hogy a szervezetünknek alig van szüksége fehérjékre!
Olvasd el a cikket, hogy kiderüljön az igazság!
Egyetemi kutatás a fehérjék fontosságáról
Gyakran hallani, hogy a húsokkal baj van, és a sok fehérje egészségtelen volna.
A közelmúltban egy internetes hírportálon megjelen egy cikk „Fehérjehiány okozza az elhízást?” címmel, ami egészen mást állít.
Ezt az információt azért adom most közre, mert teljesen egyetértek vele, és a Testszerviz szolgáltatások során is bebizonyosodott, hogy a fehérjeforrások mennyire fontosak a helyes étrendben.
A fent hivatkozott cikk szerint a Sydney-i Egyetem munkatársai új tanulmányban adták közre az intézmény professzorainak, David Raubenheimernek és Stephen Simpsonnak 18 éves felvetésének a vizsgálatát az elhízás világméretű terjedésével kapcsolatban.
Az úgynevezett fehérjeáttétel-elméletnek nevezett elképzelés szerint az evolúció következtében a táplálkozásunkat a fehérjebevitel irányítja. Ennek egyik következménye, hogy hajlamosak vagyunk addig enni, amíg a szükséges fehérjét meg nem kapja a szervezetünk.
Az elhízás fő oka a túlevés
A táplálkozáskutatók az elhízás fő okozójának tekintik az erősen feldolgozott élelmiszereket és gyorsételeket, amik azért olyan károsak, mert viszonylag kevés fehérjét tartalmaznak, így túlevésre ösztönöznek.
A fehérjék az élet alapvető építőelemei, amelyet aminosavakra bont a szervezetünk, hogy a saját fehérjéit építse fel belőlük. A nagy fehérjetartalmú élelmiszerek például a húsok, halak, illetve a tojás.
Kulcs a tápanyagokhoz könyv
A fehérjékről és a magas fehérjetartalmú élelmiszerekről sok fontos tudnivalót ad át az olvasóknak a Testszerviz Kulcs a tápanyagokhoz című könyve.
Vitalissimo webáruház fehérjemegoldások
Tudom jól, hogy sokan nem szeretik a húsokat, halakt.
Rájuk is gondoltuk, amikor a webáruházunk termékkínálatába bevettük a Testszerviz saját márkás fehérjekészítményeket.
A Testszerviz Extra vegán fehérje – csoki-fahéj választható ízű termékünk állati fehérjeforrás nélkül látja el a szervezet a megfelelő fehérjemennyiséggel.
A termékünk alapja a rizs- és a borsófehérje.
Ezek a fehérjék kiváló alternatívák a laktóz- és tejfehérje érzékenyeknek, illetve akik kerülik az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását.
A borsó és a rizsfehérje együtt komplex megoldást nyújt, remekül kiegészítik egymást.
A másik fontos fehérjét tartalmazó termékünk a marha kollagént tartalmazó Testszerviz Extra Kollagén citrom és eper ízben.
A kollagének olyan fehérjék, melyekre szükségünk van az ízületeink, a bőrünk egészségéhez.
Ezek a készítmények jelentős mennyiségű C-vitamint is tartalmaznak, amely szükséges a kollagén hasznosulásához.
Végül az Amino Primo Aminosav Komplexet szeretném még ajánlani, ami nagyon gyorsan hasznosul a szervezetünkben, hiszen nincs szükség az emésztéshez.
Így azoknak hasznos, akiknek fehérje emésztési problémáik vannak.
Ez a készítmény a fehérjék építőköveit, az aminosavalkat tartalmazzák megfelelő arányban.