fbpx
5.2 C
Budapest
2024. április 23. kedd

Testszerviz

Webáruház

A lelked egészségéért

Az Egészségügyi Világszervezet 1948-ban alakult meg. Ekkor határozta meg az egészség szó első meghatározását, amely így hangzott:

„Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, és nem csupán a betegség hiánya.”

- Hirdetés -

Mára az egészség meghatározása a következők részterületekre terjedt ki:

biológiai egészség: a szervezetünk megfelelő működése,

lelki egészség: személyes világnézetünk, magatartásbeli alapelveink, illetve a tudat nyugalmának és az önmagunkkal szembeni békének a jele,

mentális egészség: a tiszta és következetes gondolkodásra való képesség,

emocionális egészség: az érzések felismerésének, illetve azok megfelelő kifejezésének a képessége,

szociális egészség: másokkal való kapcsolatok kialakításának egészsége.

Ebben a rövid írásban a lelki egészségről írok, mert október 10-én lesz „A lelki egészség világnapja”, amihez 1994-ben hazánk is csatlakozott.

A Világnap hivatalos célja felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a lelki betegségben szenvedő emberek ugyanúgy rendelkeznek az emberi méltóság, az egyenlőség jogával, mint az emberiség valamennyi más tagja.

A fenti célon kívül talán hasznos lesz, ha egy kicsit a saját lelki egészségünkre is ráirányítjuk a figyelmünket, és azzal is törődünk, nem csak a Világnap tiszteletére.

Mi az a minden nap velünk levő körülmény, ami rombolhatja egy ember lelki egészségét?

Természetesen a stressz.

Az életünk gondjai, a ránk nehezedő nyomás, ha csak a munkahelyi megterhelés gondolunk és nem beszélünk az élet más területeiről, elég jelentős hatás gyakorol ránk.

Nem véletlenül írta erről dr. Kricsfalvi Péter orvos szerzőnk a Kulcs a stresszhez című Testszerviz könyvében:

„A mai ember élete csupa stressz. Mindennapos küzdelem a túlélésért, a munkánkért, konfliktusok a családban, a hétköznapi életben, a munkahelyen, iskolában, nem várt külső körülmények, gazdasági hatások és ezer szüntelenül jelen lévő stresszforrás. Nem lehet a stresszt kizárni az életünkből. Ugyanakkor érezzük, hogy milyen rombolóan hat ránk. Lehet ezzel valamit kezdeni? Lehet, hogy a stressztűrő képességet fejlesszük? Lehet, hogy a stresszel együtt élhetünk úgy, hogy nem tesz tönkre bennünket? Van egyáltalán megoldás a stressz kezelésére?

A kérdésekre a válasz természetesen igen. Könyvem pont abban segít neked, hogy megtanulj komfortosan együtt élni a stresszel anélkül, hogy tönkre tenné az életed!”

Ne légy használható tudás nélkül kiszolgáltatva a stressznek, és cselekedj a lelki egészséged megőrzése vagy javítása érdekében!

A kipróbált tudás erőssé tesz!

A SZERVEZET STRESSZTŰRŐ KÉPESSÉGÉNEK FOKOZÁSA
AZ EGÉSZSÉG EGYIK KULCSA!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek