fbpx
10.7 C
Budapest
2024. április 19. péntek

Testszerviz

Webáruház

Belső egyensúlyunk megteremtése

Az alábbi részlet a Kulcs a zsírégetéshez című Testszerviz könyvből való:

- Hirdetés -

„Mindannyian tudjuk saját tapasztalatunkból, hogy a stresszt nem lehet varázsütésre eltüntetni az életünkből.

Már jól tudjuk, hogy a zsírégetés egyik legnagyobb akadálya a folyamatos stressz, amikor a túlpörgött szervezetünk nem képes kikapcsolódni, és így nem kapjuk meg mindazt az előnyt, amit a jó alvásminőségtől kaphatunk.

Ilyenkor segíthetnek az adaptogén hatású növényi hatóanyagok.

Adaptogén hatás

Az adaptogén hatás lényege a stressztűrő képesség fokozása. Ezt a hatást olyan természetes anyagok váltják ki, amik részben a mellékvesére hatnak, amik a veséken ülő, stresszhormonokat termelő mirigyek. Itt termelődik az adrenalin és a kortizol nevű hormon is.

Az adaptogén hatású anyagok módosítják a szervezet stresszre adott válaszait, ami mellett ezeknek nincsenek nemkívánatos mellékhatásaik.

Életünk során testünk külső és belső körülményei folyamatosan változnak. A változásokhoz való alkalmazkodásunk (idegen szóval: adaptálódásunk) lehetséges az adaptogén hatású anyagokat tartalmazó növények segítségével. Innen származik ennek a hatásnak az elnevezése, ami a görög: adapto azaz beállít és a latin: genero, azaz nemz, szül jelentésű szavak összetétele.

Az adaptogén hatás nagyon összetett, és ilyen tulajdonsággal jellemzően csak a több hatóanyagot tartalmazó gyógynövények rendelkeznek.

Az ilyen hatású növények valójában kiegyensúlyozzák szervezetünk bizonyos működéseit függetlenül attól, hogy milyen irányba mozdultak el korábban.

Így ezek a növények hatnak az egyes hormonokat termelő mirigyek, valamint az immunrendszer működésére.

Van olyan eset, amikor ez a hatás stimulál, azaz erősíti az egyes szervek működését, míg más esetben a túlterhelt szervekét ez a hatás mérsékli.

Más szóval az ilyen anyagokat tartalmazó növények fogyasztásával kiegyensúlyozhatjuk a szervezetünk működését.

Ashwagandha

Az egyik legismertebb adaptogén hatóanyagokat tartalmazó növény az indiai ginzengként is ismert ashwagandha, más néven álombogyó (Withania somnifera).

Ezt a növényt az indiai orvoslás (ajurvéda) már évszázadok óta használja fiatalítószerként, termékenységfokozóként és egészségmegőrzésre.

A benne levő hatóanyagok jótékony hatással vannak szervezetünkre a következő területeken:

1. Javítják a pajzsmirigy működését.

Az adaptogén hatás segít pajzsmirigyproblémákkal küzdőknek, ezzel együtt segíti a fogyást is, mivel ezek a problémák súlyingadozásokhoz vezethetnek.

2. Csökkentik a mellékvesék fáradtságát.

Az ashwagandha hasznos lehet a mellékvese támogatására és a mellékvese fáradtságának leküzdésére. A mellékvesék stressz hatására kortizolt és adrenalint termelnek.”

Olvasd tovább az adaptogén hatóanyagokról szóló részt a Kulcs a zsírégetéshez című könyvből!

Ez a könyv az, aminek segítségével végleg leszámolhatsz a jojó-effektussal, a fogyókúrák súlyhullámzásaival!

Próbáld ki a már több ezer éve alkalmazott gyógynövény – az Ashwagandha – természetes hatását a stressz csökkentéséért és a nyugodt alvásért!

Amint láthattad a fenti részletből, erről a nagyszerű növényről is írok a Kulcs a zsírégetéshez című könyvemben!

A Vitalissimo webáruházból magadnak is megszerezheted ezt az adaptogén hatású komplex növényi terméket, ami elindít a belső egyensúlyod eléréséhez!

Elérhetővé tettük az aranyat érő tudást!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek