fbpx
11.2 C
Budapest
2024. április 27. szombat

Testszerviz

Webáruház

Magasfeszültség

Az alábbi részlet a Kulcs a stresszhez című Testszerviz könyvből való:

- Hirdetés -

Stressznek nevez a köznyelv mindenfajta feszültséget, testi-lelki kimerültséget, idegességet, rosszkedvet, szorongást, mely terheli az életet, pedig a stressz eredetileg Selye János magyar tudós leírása alapján az általános alkalmazkodás tüneteinek összessége. Ez a szervezet fontos, nélkülözhetetlen válasza a kihívásokra. Ha ezek a reakciók tartósan fennállnak, káros hatású úgynevezett distressz formájában folyamatosan terhelik mindennapjainkat, és a testi-lelki egyensúlyunk felborul.

Ennek a könyvnek az a célja, hogy az olvasó megértse, milyen általános folyamatok zajlanak a szervezetében a különféle testi-, lelki-, szellemi- és környezeti behatásokra, hogyan lehet és kell ezek közül a károsakat tudatosan megelőzni, azokkal megküzdeni, hatásukat csökkenteni, kezelni, a jókat pedig tudatosan felhasználni, javunkra fordítani.

A tudatos testszervizeléshez önismeretre is szükségünk van azért, hogy képesek legyünk észlelni és helyesen értékelni a saját tűrőképességünket, sajátos reakcióinkat, testünk-lelkünk jelzéseit, és jól ítéljük meg, mi fontos és mi lényegtelen, és ha lehet, kerüljük el a szükségtelen terhelést, feszültséget, megpróbáltatásokat.

Mindezek eredményeképpen a felismert kihívások nem nyomasztó teherként, hanem valódi pozitív motivációként jelenhetnek meg életünkben.

NE CSAK ÉREZZÜK, ÉRTSÜK IS, MI TÖRTÉNIK!

1936-ban Selye János alig egyhasábos cikkecskében adott hírt kutatásai eredményéről „Károsítási tényezőkkel előidézett szindróma” cím alatt a Nature magazinban.

Ekkor még nem használta a stressz szót az általános alkalmazkodási tünetek összefoglaló megnevezésére. Tudományosan meghatározva stressznek azt az állapotot tekintjük, amely az általános alkalmazkodás-tünetegyüttesben (generális adaptációs szindróma) nyilvánul meg. Másképpen fogalmazva a belső vagy külső hatásokhoz való alkalmazkodást kereső egyén élettani, pszichológiai és viselkedési válasza.”

Olvasd el a Kulcs a stresszhez című könyvet, és tudd meg, hogy valójában mit tehetsz magadért, hogy ne élj felfokozott magasfeszültségben!

A mindennapjaink terhelése, a munkánkkal járó stressz mindannyiunkat érint, így nem dughatjuk a fejünket a homokba, mint az a bizonyos strucc…

A Vitalissimo Testszerviz webáruházban a stresszel kapcsolatos termékek széles skálája érhető el!

Bátran választhatsz a termékeinkből, egyszerűen nem nyúlhatsz mellé!

Az alvásod támogatása, a B-vitaminok, az úgynevezett adaptogén hatóanyagú táplálékkiegészítők, mint például az ashwagandha vagy a rózsagyökér, mind jó választás!

Most kiemelten a Wise Tree Naturals termékcsaládból a rózsagyökér komplexet ajánlom.

Tudással a stressz ellen, tudással a sikeres életmódváltásért!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek