fbpx
7 C
Budapest
2024. április 24. szerda

Testszerviz

Webáruház

Te se bízz a frászkarikában!

Csak kevesen tudják, hogy mi is lehetett a frászkarika, és egyáltalán mi a frász? A megfejtésért a régi magyar szavak között kell kutakodni, nem is sokáig.
Bárdosi Vilmos: Szólások, közmondások eredete című munkájában rátalálhatunk a válaszra.

- Hirdetés -

Eszerint a frász a régi magyar nyelvben a különféle görcsrohamok, így az epilepszia elnevezése volt, amit a néphit szerint egy varázserejű eszközzel, a frászkarikával gyógyították főleg kisgyerekeknél.

Ez a gyógyító eszköz nem csak nálunk volt ismert, több fajtája is létezett szerte Európában.

A legelterjedtebb egy gyúrt tésztából sütött, hosszúkás alakú perec volt, amelyet akkorára készítettek, hogy egy kisgyerek könnyen átfért rajta. A perecet kilenc napon át kilenc helyről kért lisztből, szenteltvízzel gyúrt tésztából készítették, majd átbújtatták rajta a rohamokkal küzdő kisgyereket. A kilences szám a várandósság kilenc hónapját jelentette, míg az átbújtatás az újjászületést, vagyis ezzel a kezeléssel a beteg másodszor is világra jött, most már remélhetően egészségesen.

Te már biztos nem hiszel a frászkarika vagy más csodaszer erejében, amikor az egészségedről van szó, de biztos lehetsz a Testszerviz Kulcs könyveiben!

A Testszerviz Kulcs könyvek stabil, kipróbált tudással vannak tele, és akár kézikönyvként is használhatod őket, ha meg akarod érteni a szervezeted működését, és tudni szeretnéd, hogy mit tehetsz magadért vagy éppen valamelyik családtagodért, akinek az egészsége fontos számodra!


Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek