fbpx
13.6 C
Budapest
2024. április 18. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Életmentő nyomelemünk a vas

A vas az egyik olyan nyomelem, amit a májunk raktároz el, és az egyik fő tápanyagforrása is a máj. A vashiány és a különböző betegségek közötti összefüggésekről olvashatunk a hvg.hu ma reggel megjelent „Meglepő összefüggések a vashiány és a betegségek között” című cikkében. A cikk itt olvasható.

- Hirdetés -

A Kulcs a hormonokhoz című könyvben fontos fejezet szól a májunk működéséről, és természetesen írok benne a vas raktározásáról is:

„A májsejtek a vasat ferritinként tárolják. A ferritin a szervezet legnagyobb vaskötőképességgel rendelkező fehérjéje.

A májsejtekben sok apoferritinnek nevezett fehérje van, amely képes összekapcsolódni a vassal. Ha a vérben és más testfolyadékban sok vas található, akkor ez a vas hozzákapcsolódik a májsejtekben levő apoferritinhez, és a vas ferritinként tárolódik el a májban. Ha a szervezet vasszintje csökken, akkor a ferritin visszaalakul apoferritinné, és a tárolt vas felszabadulva bejut a vérkeringésbe.”

A vashiány leggyakoribb oka a vérzékenység lehet, mint például a gyakori orrvérzés, nehezen gyógyuló sebek, vagy éppen a túl nagy vérveszteséggel járó menstruáció.

A másik gyakori ok, amikor nincs elég erős gyomorsav, és ezért nem tudjuk megfelelően megemészteni a fehérjéket.

Ilyenkor a vasban gazdag állati eredetű tápanyagokból nem tud felszívódni a vas.

A zöldségekből, salátákból sajnos nagyon kevés vas tud hasznosulni. Még a spenótból sem, aminek pedig viszonylag magas a vastartalma.

Ha valakiben felmerül a vashiány gyanúja, akkor mindenféleképpen indokolt ennek a szakszerű orvosi kivizsgálása.

Azt biztosan állíthatjuk, hogy a vas liposzómás oldatban szívódik fel a legjobban. Eleve oldott formája miatt a teljes emésztőrendszerben hatékonyan hasznosul.

Liposzómás vaskészítmények a Vitaferr-től itt!

Az, hogy milyen élelmiszerben milyen tápanyagok, azaz vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek vannak, a Kulcs a tápanyagokhoz című könyvben írunk részletesen.

A Testszerviz Kulcs könyvekben megtalálsz minden olyan tudnivalót, amit feltétlenül tudnod kell a tested működéséről az egészséged megőrzése vagy javítása érdekében.

A Testszerviz könyvek olvasói rendszeresen beszámolnak a könyvekkel elért sikereikről.

Így írnak róluk:

Azért vettem meg a Kulcs könyveket, mert jógaoktatóként úgy gondoltam, hogy tágíthatom tudásom a könyvekben olvasottakkal. És nem csalódtam!  A könyvek olvasása után sokkal szélesebb a rálátásom a testünk működéséről, és ezt a munkámban is jól jön.”

„A Kulcs könyvekben olvasott információkkal világossá váltak az összefüggések, hogyan működik a testem. Azt nem mondom, hogy megtanultam a könyveket, de itt vannak kézközelben, és ha bármi kérdőjel felmerül bennem, akkor fellapozom őket, és azonnal elolvasom az éppen érdeklő részeket.”

Még olvasom a Cél a 100 év! című könyvet! A könyvben leírt eredmények magukért beszélnek. Köszönöm a szerzőknek a leírtakat!”


Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek