fbpx
7.9 C
Budapest
2024. április 19. péntek

Testszerviz

Webáruház

Változás, vagy (át)változás?

Az életmódváltás változással vagy átváltozással (?) jár. De tényleg ekkora átváltozásra van szükség? És tényleg csak sellőknek működik?

- Hirdetés -

Életünk egyik alapvető célja a biztonságunk megteremtése.
A biztonságérzetünket a szokásaink állandósága garantálja.

A szokásaink megváltoztatása nélkül nem beszélhetünk életmódváltásról, mert az életmódváltás pontosan ez: a régi étrend felváltása valami táplálóbbal, egészségesebbel, a régi napi szokások felváltása több testmozgással, több pihenéssel, kevesebb stresszel – körülbelül ez az, amit egy sikeres életmódváltásról gondolunk.

Eszerint az életmódváltás szembemegy mindazzal, amit az életünket biztonságossá teszi, mert az életmódváltás jónéhány (kedvezőtlen hatású) szokásunk megváltoztatását teszi szükségessé.

Éppen ezért egyáltalán nem csodálkozunk azon, hogy miért nehéz valakinek belekezdeni az életmódváltásba.

Mert már a változás gondolatára kirázhat a hideg bárkit.

Mert mi lesz a megszokott reggeli kávézással két cukorral?

Mi lesz a pörkölt kitunkolásával kenyérrel, amit annyira szeretek?

Mi lesz a sörözéssel a haverokkal?

Mi lesz a sütizéssel a barátnőkkel?

Mi lesz az esti megnyugtató nassolással?

Az emberiség ősi rejtélye, hogy miért van az, hogy egy tábla csoki után még mindig fér belénk egy újabb… szelet? … tábla?

Az igazság az, hogy a nassolás, a tábla csoki, a pohár sör mind egyetlen dolgot szolgál: megkönnyíti az életünket. Úgy érezzük, hogyha az ilyen és hasonló szokásainkat feladjuk, akkor az életünk biztonságából veszítünk el valamit.

Az ember nem szereti a szokásromboló változást. Nem szereti, ha felbolydul az élete.

Mi ezt jól tudjuk.

Éppen ezért a Testszerviz életmódváltás nem egy „fejesugrás” az ismeretlenbe. Kipróbált, személyre szabott, lépésről-lépésre megtervezhető, megtehető, megtartható.

Nincs koplalás, nincs éhezés, csak észszerű és kivitelezhető, előrelátható és megvalósítható változtatások sorozata.

Emlékszel, amikor a gyereked, unokád megtanult járni? A baba előbb felemeli a fejét, aztán felül, aztán négykézláb cikázik a szobában, aztán feláll, előbb csak pár pillanatig, aztán már biztosabban áll, aztán lép egy bizonytalant, majd kettőt, kapaszkodik, de töretlenül arra törekszik, hogy megtartva a már megszerzett biztonságát, tegyen egy újabb lépést a járás felé. Aztán amikor már jár, lassan futni kezd, … és még pár hónap és megállíthatatlanná válik.

Ő is megváltoztatta a mozgással kapcsolatos szokásait. Életünkben a fejlődés, a sikeres előrelépés érdekében folyamatosan megváltoztatjuk a korábbi szokásainkat és felváltjuk a régieket olyan újabbakkal, amik jobban megfelelnek nekünk.

A Testszerviz életmódváltás is ilyen: a régi szokások felváltása a biztonságérzet megtartásával olyan új szokásokkal, amik hosszú távon meghozzák a megfelelő eredményt.

Fenntarthatóan, megtarthatóan, saját képességeinket fejlesztve, saját életünket javítva, tökéletesítve.

„Ne halat adj, hanem taníts meg halászni!”

Ezért születtek meg a Testszerviz Kulcs könyvek,

ezért adtuk ki az Élet írta szakácskönyvet,

ezért hoztuk létre a 3 hónapos Testszerviz konzultációs szolgáltatást.

Ezért válogattuk össze nagy gondossággal azt a termékkínálatot, ami megadja a régi szokások nyugalmát az újra gondolt ételek segítségével.

Nézd meg az „Éléskamra lisztkeverékeinket”, vagy a „Testszerviz köles tésztáink” kínálatát, amik mind azért vannak, hogy kialakíthasd az új étrendedet a megszokott ízekkel.

Lehet pörököl és nokedli, lehet pörkölt és szafttunkolás.

Ez a Vitalissimo webáruházunk kínálata Neked, hogy biztonsággal lépj tovább!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek