fbpx
6.7 C
Budapest
2024. április 26. péntek

Testszerviz

Webáruház

DAL- ÉS KLIPP-PREMIER >> PETER’S PAN: Szófogadó

Fantasztikus hírünk van! Az ÉLETMÓDVÁLTÁS MAGAZIN már a kezdetektől teret ad és támogatja a tehetségeket, legyen szó az akár fantasztikus recepteket alkotó hölgyekről és urakról, akár művészekről. Ezért hatalmas öröm nekünk is, hogy megtehetjük ezt a bejelentést: ma este (2022. január 7-én) 18 órakor jelenik meg a PETER’S PAN zenekar legújabb videoklipje, a Szófogadó című dalhoz, amit itt a cikk végén a zenekar tagjaival együtt, élőben tekinthettek meg. A 2021-ben megalakult formáció az eddigi röpke idő alatt már a harmadik klipjét mutatja be. De mitől is más ez a dal?

- Hirdetés -

Mi az a PETER’S PAN?

A PETER’S PAN zenekar tavaly tavasszal kezdte meg pályafutását Pál Péter frontember vezetésével, akinek a nevét gyakran az ismert mesehősével keverik össze. Miután többszáz ötletet tartalmazó listáról sem sikerült találó névre bukkanniuk, szinte derült égből pottyant a nagy ötlet, ahogy Péter fogalmaz, „tojássütés közben” (a pan angolul serpenyőt jelent, így a zenekar neve egy többszörös szójáték). Az Hajnalig című daluk, amely tavaly nyár elején jelent meg, egy rímkeresés közepette átvirrasztott éjszakáról mesél, a szerelem megfogalmazásának bonyodalmairól. Nemsokára napvilágot látott a Csitítgató, egy modern lüktetésű, valódi „koncertdal” és a videoklipje- egy teljes egészében animált videó, amelyben a zenekar tagjai (Pál Laura, Baruts Bence, Müller Tamás, Kálmán László, Maros Rudolf és Pál Péter) mesefigurákként vágnak neki egy városi kalandnak.

Íme az új dal

A Szófogadó című dal teljesen spontán módon született, az ágyon ücsörögve, gitárral. Mégis arról az útról, az olykor igencsak éles macskakővel kikövezett igyekezetről mesél, amelyben az ember lassan leveti magáról a megfelelési vágyat, a szófogadást, és elkezd szembenézni a saját valóságával, azzal a világgal, amit vastagon belepett a mindenféle dolgokhoz, gondolatokhoz való igazodás. Egyszer csak kitör belőle az a mélyen eltemetett, gyermeki fantázia, amelyben szabadon létezhet, kedvére varázsolhatja bármivé a szürke falakat, a rideg város tetőit. Ugyanakkor benne rekedt egyetlen egy gondolat, amely a szabadságban való tobzódást is elviselhetetlenné teszi. Egy gondolat valakire, valami bevégzetlenre, felfoghatatlanra.

És a videóklipp 

A dalhoz készült videoklip, amely Burkus Dávid rendezői közreműködésével valósult meg Pál Péter forgatókönyve és ötlete alapján, egy olyan világot mutat be a röpke 2.22 perc alatt, amely a képzelet szárnyán szó szerint a földből kikelve a messzi magasba emelkedik, ahol egy bűvös valóság tárul a szemünk elé. A videoklip egy „one take” felvétel, az egész klip egyetlen snittből áll, amit ráadásul gyorsítva vettek fel, így egy két percnél is rövidebb nyersanyag alapján kezdődött meg az utómunka. A fantáziabeli világ klipbeli megvalósítója Turáni Gergely VFX (vizuális effektek) szakember, aki a korszerű technológia segítségével valósággal „megfestette” azt a világot, amelyről előtte sokat beszélgetett az alkotógárda. A dal hangszerelését, sound design-ját Biksi Gábor (Cloud 9+) készítette, aki produceri iránymutatásával rendszeresen közreműködik Pál Péterrel és a Peter’s pan projekttel. 

A Szófogadó egy vallomás- olyan érzések, vágyak kikívánkozása, amelyek szebb világ felé hajtják az embert. A PETER’S PAN zenekar 2022-ben számtalan hasonló meglepetéssel készül, legyen szó akár videoklipről, akár koncertről. A főszerep pedig a szerelemé és az álmoké. Egyik legfontosabb céljuk, mint mondják, felhőtlen szórakozást, ugyanakkor érzelemdús zenei élményt nyújtani mindenkinek.

Nézzétek és hallgassátok sok szeretettel! Támogassátok a zenekart egy like-al, kommenttel!

 

Bogyó Péter
Bogyó Péterhttps://www.bogyopeter.hu
Digitalizációs szakértő, podcast és videós műsorok házigazdája A nagysikerű HR Aktuálok és HRTV műsorok után, most saját podcastjével, a Digitális bennfentes adásaival segít a vezetőknek és cégtulajdonosoknak felkelteni az érdeklődésüket és segíteni elindulni a digitális átalakulás útján.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek