fbpx
5.8 C
Budapest
2024. április 20. szombat

Testszerviz

Webáruház

Csökkenő vitaminesélyek

Most akkor tényleg kellenek a táplálék-kiegészítők? Állandó kérdés ez és folyamatos viták tárgya. És a vitaminok mennyisége, hogy mi a szükséges, mennyi az elég. Az elmúlt hetekben jött a hír például, hogy a javasolt D-vitamin beviteli mennyiséget a duplájára emelték. Akkor most hogy is van ez?

- Hirdetés -

A múlt pénteken, december 10-én az Indexen megjelent egy újabb cikk arról, hogy a gyümölcsök és zöldségek már elvesztették tápanyagtartalmuk nagy részét.

Ez nem új észrevétel, már 2004-ben megjelent egy tanulmány, ami az USA-ban vizsgálta ezt az 1950 és 1999-ig terjedő időszakban.

Ha a rendelkezésre álló kutatási adatokat megnézzük, akkor az Index cikke talán túloz azzal, hogy egyszerűen kijelenti, hogy a gyümölcsök és zöldségek

AZ ELMÚLT ÖTVEN ÉVBEN TÁPANYAGTARTALMUK NAGY RÉSZÉT ELVESZTETTÉK”.

Valóban tény, hogy a tápanyagvesztés létező dolog, de ennek mértéke függ attól, hogy milyen fajtákat és hol vizsgálnak.

A nagyüzemi növénytermesztésű gyümölcsöknél és zöldségeknél jelentősebb ez a veszteség, míg a biogazdaságokban termesztettek tápanyagokban gazdagabbak. De nem mindenki engedheti meg megának a bio minősítésű termékeket, és a csökkenés ténye – bár eltérő mértékben –, de rájuk is igaz.

A tápanyagcsökkenés talán legismertebb jelképe lehet a tökéletesen kerek, halványpiros, seízű paradicsomok a boltok polcain. Ennek a „paradicsomként eladott” nagyüzemi terméknek a tápanyagtartalma köszönőviszonyban sincs a piacokon kapható háztájinak, és még az is lehet, hogy az ilyen termesztésű növények még napot se láttak soha.

Mindezek ellenére ne szokjunk le a gyümölcs és zöldségfogyasztásról, mert ez még mindig fontos része egy jó étrendnek.

De tudnunk kell, hogy a gyümölcsök és zöldségek önmagukban nem biztosítják a szervezetünk számára szükséges összes tápanyagot.

Éppen ezért fontos az, hogy naponta egészítsük ki a tápanyagbevitelünket jól hasznosuló vitamin és ásványi anyag termékekkel.

Ilyen nagyszerű tápanyagforrás a Vitalissimo webáruházban elérhető folyékony

SWEDISH NUTRA TERMÉKCSALÁD.


Bátran megrendelhetjük bármelyik terméket, nem fogunk csalódni benne. Svéd minőségi alapanyagokból!

Ezeknek a folyékony készítményeknek a felszívódása sokkal jobb, mint a hagyományos tablettáké vagy kapszuláké. A mérések szerint többszörös felszívódás érhető el. Azoknál különösen ajánlott, akik emésztési és felszívódási problémákkal küzdenek.

Az egészséges étrend kialakítása érdekében annak a tudása is fontos, hogy milyen gyümölcsben és zöldségben milyen tápanyagtartalom van, azaz egyáltalán mit várhatunk attól, amikor megeszünk egy almát vagy valamilyen főzeléket.

A Kulcs a tápanyagokhoz című könyvemet pontosan ezért írtam meg.

A könyvben nem csak az egyes gyümölcsöknek vagy növényi ételalapanyagoknak a tápanyagtartalma olvasható, hanem benne vannak a húsok és belsőségek tápanyagleírásai is.

A könyv kiemelten foglalkozik azokkal a főzési és sütési eljárásokkal is, amik kíméletesebbek a tányérra kerülő ételösszetevőkhöz.

Így nem csak egy „tápanyag kézikönyv” lesz az Olvasó kezében, de egy főzési segítség is, ami alapján már nem okoz gondot a szakácskönyvekben kínált ételreceptek „mögé nézni”, és ez alapján tudni azt, hogy mennyi vitamin és más hasznos tápanyag kerülhet a szervezetünkbe a kiválasztott étel elkészítése után.

A Kulcs a tápanyagokhoz című könyvvel együtt érdemes megrendelni
az Élet írta szakácskönyv egészséges receptgyűjteményét is.

Ez a remek szakácskönyv kiváló karácsonyi ajándék a fenyőfa alatt!

Nem csak egy könyvet ajándékozol, hanem az egészséges táplálkozás esélyét is!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek