fbpx
10.4 C
Budapest
2024. április 26. péntek

Testszerviz

Webáruház

A testzsír áldás vagy átok?

Az, hogy a testsúlyproblémák együtt járnak a társadalom technikai fejlődésével nem új gondolat, sőt, amolyan „mindenki tudja igazság”.

- Hirdetés -

Ehhez nem kell az ezzel kapcsolatos statisztikai adatokat böngészni, elég ha csak megnézzük az 50-60 évvel ezelőtti strandfotókat és összehasonlítjuk a látottakat a maiakkal. Szembeötlő a különbség.

Fogyókúra biznisz

Az, hogy a fogyókúraipar „nagy biznisz”, szintén nem újdonság már a 1990-es éve óta. Ehhez elég megnézni a televízióban sugárzott reklámokat, ahol elég gyakran hirdetnek ilyen-olyan készítményt.

Miért foglalkozok a fogyókúrával újra, hiszen már régóta mondjuk, írjuk: a fogyókúra nem megoldás a testsúlyproblémákra?

Azért mert arról soha nem szól a reklám, hogy a fogyókúra után a keservesen leadott kilók után mindig több jön vissza, mert az étvágy megnő és a szervezet az anyagcsere lelassításával válaszol az időszakos koplalásra, evés elhagyásra.

Miért van ez így?

Annak érdekében, hogy megóvjam ezen írásom olvasóját egy újabb fogyókúrától, leírom a testünkben levő több-kevesebb zsírszövetről (magyarán a hájról) azt az elhallgatott igazságot, hogy a velünk élő zsírsejtek összessége valójában egy ugyanolyan fontos szervünk, mint a szívünk vagy a gyomrunk. Ugye, senki sem akar megszabadulni a szívétől vagy egyetlen más szervétől sem?

Akkor miért akarunk megszabadulni a velünk élő zsírtól? Miért gondoljuk, hogy felesleges ez a hormontermelő és éhségérzetünket, energiatermelésünket befolyásoló szervünk? Miért akarunk 40 vagy 50 évesen 18 évesként kinézni?

A testzsír is egy szervünk!

Egy megfelelő testzsír-százaléknyi zsírmennyiség igenis fontos a női és férfi egészséghez más-más arányban. Valamennyi testzsír kell az immunrendszer, a hormonrendszer, sőt a gondolkozásunk épségének a fenntartásához.

A zsírral kapcsolatos problémák akkor kezdődnek, amikor nem a bőr alatti zsírról beszélünk, hanem amikor ez a zsír (háj) a hasunk tájékán, a belső szervek körül vagy éppen magukban a szervekben (zsírmáj) jelenik meg.

Ettől az utóbbitól valóban jó, ha megszabadulunk! Akkor mégis kell a fogyókúra?

Nem kell a kúra, életmódváltásra és a hozzá szükséges, kipróbált tudásra van szükségünk.

A testsúllyal kapcsolatos probléma kulcsa az anyagcsere felgyorsítása. Minden egyes fogyókúra lassítja az anyagcserét és gyorsítja a leadott zsír visszaszerzését. Az életkor előrehaladtával szintén lassul az anyagcsere. A mozgásszegény életmód, az egyhelyben ülés, szintén lassít rajta.

Amikor már túlsúlyosak lettünk, akkor nehéz újra mozgásba lendíteni magunkat. Az egész napi munka mellett se időnk, se energiánk nincs a rendszeres testmozgásra, hiába tudjuk, hogy naponta kellene a legalább az egy órás séta.

Az anyagcsere felgyorsítása nélkül nem tudunk kilépni a fenti leadom-visszahízom ördögi körből, amit a testsúlyunk kontrollja, azaz annak jó irányban való befolyásolása vagy megváltoztatása igényel.

Ehhez nyújt segítséget a fucoxanthin hatóanyagot tartalmazó új termékünk, amit itt ismerhetsz meg!

Ha meg akarod tudni a teljes igazságot a zsírégetésről, akkor az új könyvemben megtalálod azt a tudást, ami kell az egészséges testsúlycsökkentéshez.

  • nagykép: Forteplan
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek