fbpx
12.4 C
Budapest
2024. április 20. szombat

Testszerviz

Webáruház

Vírus, járvány esetén a főbb tennivalók – 10 gyakorlati tipp

Természetesen a hivatalos járványügyi előírások pontos betartása mellett mi magunk is megtehetünk néhány fontos dolgot azért, hogy egészségesek maradjunk.

- Hirdetés -

A Corona-vírus első sorban az idős és krónikus betegségben szenvedőkre, illetve a legyengült immunrendszerrel rendelkezőkre veszélyes.

A 40 év alattiak esetében a súlyos megbetegedések aránya statisztikailag alig mérhető.

Néhány lépés, amit érdemes megtenni:

1. Az immunrendszer erősítése – itt olyan tápanyagokról beszélünk, melyek zöldségekben, gyümölcsökben, vitamin és ásványi anyagokban dús ételekben vannak. Ezek az úgynevezett superfood-ok.

2. Csökkentsük az immunrendszert romboló cukor és finomított szénhidrátok bevitelét. Döbbenetes, hogy 4-szer annyi cukrot vásároltak fel az emberek most, mint általában. A cukor és finomított szénhidrátok a vírusok elszaporodásának a táptalajai. Ezek a tápanyag nélküli cukorforrások gyengítik az immunrendszert. Keressünk cukor és gyorsan felszívódó szénhidrát mentes ételeket, tésztákatliszteket.

3. Igyunk bőségesen vizet – a kevés vízfogyasztás az orr és száj nyálkahártyák kiszáradásához vezetnek, így a vírusok számára könnyű bejutási pontok lehetnek.

4. Minden alkalommal, amikor utazunk, boltba megyünk, érintkezünk másokkal ajánlott az alapos, melegvizes szappanos kézmosás. Az alapos szappanos vagy más fertőtlenítőszeres kézmosás elpusztítja a vírusokat.

Wash Hands, Hand Wash, Hygiene, Soap, Wash, Body Care

5. A meleg ételek ilyenkor biztonságosabbak, mivel a legtöbb vírus és más kórokozó 27-30 fok feletti hőmérsékletnél elpusztul. Ezért például javasolt a szobahőmérsékletű víz fogyasztása, és kerülendőek a hideg italok.

6. Ha nem érezzük magunkat jól, vagy bármi tünetet tapasztalunk (gyengeség, láz, rossz közérzet, felső légúti probléma stb), inkább maradjunk otthon. Ha súlyosbodnak a tünetek, akkor kérjünk telefonon orvosi segítséget, ne ücsörögjünk órákat egy rendelőben.

7. Igyekezzünk segíteni az idős hozzátartozókon azzal, hogy megoldunk helyettük pár egyszerű dolgot: ilyen a bevásárlás, ügyek intézése, gyógyszertári beszerzések stb. Ők inkább a friss levegőn sétáljanak egyet, és ne menjenek forgalmas helyekre, lehetőleg kevesebbet érintkezzenek másokkal.

8. Szedjünk vitaminokat – főleg a C-vitaminD-vitamin azok, amik ezekben az időkben erősítik az immunrendszert. Ezek közül is a természetes alapanyagokból készülteket javasoljuk.

9. Igyekezzünk a józan ész talaján maradni és a hírekből azokat vegyük figyelembe, melyek tényeket közölnek. A „mi lesz ha” és ilyen jellegű spekulációk jelentősen ronthatják a kedvünket, mentális állapotunkat.

10. Ismerjük meg a vírusok, az immunrendszer működését, értsük meg a folyamatokat, hogy egész évben képesek legyünk magas szintű testi védekezési rendszer fenntartására.

Ebben segítségedre lehet a 

Kulcs az Immunrendszerhez könyvünk.

Kulcs az immunrendszerhez könyv

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek