fbpx
7.2 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

A „zsírégetés” titka

A megszokott, cukorban és feldolgozott élelmiszerekben és ételekben bővelkedő táplálkozásunk során a szervezetünk cukorból nyeri az energiát.

- Hirdetés -

Az inzulin szerepe

Ebben nagy szerepe van az inzulin nevű hormonunknak, amit a hasnyálmirigyünk termel. Ennek a hormonnak a fő feladata a vérben keringő, üzemanyagként szolgáló cukor bejuttatása a sejtjeikbe.

Ilyenkor a sejtekben levő parányi energiatermelő sejtszervecskék, a mitokondriumok a cukorból nyert szénből és oxigénből állítanak elő energiát amellett, hogy a folyamat során szén-dioxid és víz keletkezik.

Ekkor az ételként elfogyasztott cukor és keményítő bőségben áll rendelkezésre, és az inzulin arról is gondoskodik, hogy a sejtek csak cukorból nyerjenek energiát.

Az el nem raktározott és elhasznált cukorból a májunk zsírsavakat készít, amik hasonlóak az ételként megevett zsír vagy olaj alkotórészeihez. Így a májunk a feleleges cukrot átalakítja olyan formára, ami végül a zsírszöveteinkben elraktározható. Ezért hizlal a sok cukor és keményítő.

Ha valaki a cukros és keményítős ételek (például sütemények, tészták stb.) mellett sok zsírt vagy zsírosat is eszik, akkor ez természetesen szintén hozzájárul a hízáshoz.

Zsírégetés

A testünk a cukron kívül képes az ételben elfogyasztott és a zsírszövetekben eltárolt zsírt is üzemanyagként használni, ha megvannak ehhez a feltételek. Egy ilyen feltétel az, hogy a már említett inzulin nevű hormonnak alacsony szinten kell maradnia.

Mivel a sejtjeinkben végbemenő „zsírégetésnek”, azaz energiatermelésnek nagyon összetett feltételrendszere van, ezért ennek teljes feltérképezése nagyon fontos ahhoz, hogy csökkenteni tudjuk a már évek alatt a hasunkon vagy más testrészeinkben levő teli zsírraktárakat.

Így érhetük el tartós és végleges testsúlycsökkentést.

Ezért írtam meg a Kulcs a zsírégetéshez című könyvet, ami tartalmazza azokat a tudnivalókat, amik ahhoz kellenek, hogyan tartsuk kézben a testsúlyunkat problémamentesen úgy, hogy ne kelljen időnként magunkat sanyargatva fogyókúráznunk.

Kulcs a fogyáshoz = Kulcs a zsírégetéshez

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek