fbpx
5.1 C
Budapest
2024. április 25. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Egy kis szakácskönyv történelem

A szakácskönyvek mindig is rendkívül népszerűek voltak, hiszen az ember alapvető gasztronómiai igényét elégítik ki: a céljuk ízletes és változatos ételek receptjeinek az összegyűjtése és közreadása.

- Hirdetés -

A Wikipédia szerint az első szakácskönyvek a legrégebbi kultúrákban sem voltak ismeretlenek. Kínában már 3000 évvel ezelőtt kiadták a „Sárga könyv” nevű receptkönyvet.

Európában az első ismert középkori szakácskönyv északkelet Spanyolországban terjedt el még kéziratos formában. Az első nyomtatott európai receptgyűjteményt, a Platina néven író olasz humanista, Bartolomeo Sacchi latin nyelvű munkáját 1475-ben, amit Rómában adtak ki.

Az első ismert magyar nyelvű nyomtatott szakácskönyv csak mintegy 200 évvel később, a 17. század végén jelent meg. A „Szakáts mesterségnek könyvetskéje” (Szakácsmesterségnek könyvecskéje) című művet Misztótfalusi Kis Miklós nyomdász adta ki Kolozsvárott 1695-ben, majd 1698-ban.

Ma már elképzelhetetlen, hogy egy új táplálkozási irányzat elterjedne anélkül, hogy ne adna ki saját szakácskönyvet.

Ez a Testszerviznél sem történt másként. Nem volt véletlen, hogy a 3 hónapos Testszerviz programon résztvevő ügyfeleink is egyre többször lepték meg a konzultánsainkat egy-egy nagyszerű recepttel.

Ezekből a receptekből már az első év végére kiadásra érdemes mennyiség gyűlt össze.

Így született meg Az élet írta szakácskönyv, ami nem véletlenül viseli az „alakformáló szakácskönyv” elnevezést.

Ez a könyv azoknak szól, akik egészségesen és bőségesen szeretnének táplálkozni, nem lemondásokkal teli táplálkozást akarnak!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek