A féligazságok népszerűsítése rendületlenül folyik tovább. Pár napja jelent meg az Index.hu-n egy, az egészségünket a vörös húsok fogyasztásával fenyegető írás, amiből az első bekezdést idézem:
„Azt már egy ideje tudjuk (Így! Nocsak!), hogy az úgynevezett nyugati típusú diéta, vagyis a vörös húsok, finomított cukorféleségek, illetve úgynevezett nagymértékben feldolgozott élelmiszerek fokozott fogyasztása, illetve a túlzottan kevés zöldségbevitel fokozza a vastag- és végbélrák előfordulásának gyakoriságát.”
Magyarán a cikk egyenlőség jelet tesz a vörös húsok, a finomított cukorféleségek és a nagymértékben feldolgozott élelmiszerek közé.
Ez az azonosítás alapjaiban téves, ahogy ennek a három ételalapanyagnak az összemosása is.
Bárcsak a cikk szerzője olvasta volna a Kulcs a zsírégetéshez című könyvemet, akkor nem dőlne be ennek az általánosításnak!
Ugyanis ebben a könyvemben részletesen leírom, hogy mi az alapvető probléma ezzel és más hasonló élelmiszerek párosításával.
Íme az idézet a Kulcs a zsírégetéshez című könyvemből:
„Az állati eredetű zsírok fogyasztásával kapcsolatos fontos szabály, hogy ezek a zsírok csak akkor okoznak hosszú távon problémát, ha azokat gyorsan felszívódó szénhidrátokkal együtt esszük.”
Ez az idézet a zsírokon kívül igaz a húsokra is, azaz ha vörös húsokat és a gyorsan felszívódó szénhidrátokat együtt tesszük a tányérunkra, akkor lesznek a hivatkozott cikkben is leírt módon egészségrombolók.
Tehát hagyjunk fel a vörös húsok és más fehérjeforrások és a gyorsan felszívódó szénhidrátok hatásainak összemosásával, és vegyük ki az étrendünkből a tényleg nem odavalókat: a finomított cukorféleségeket és a feldolgozott élelmiszereket!
A kipróbált tudás elérhető!