fbpx
21.3 C
Budapest
2024. április 27. szombat

Testszerviz

Webáruház

Ártatlanul megvádolva?

A féligazságok népszerűsítése rendületlenül folyik tovább. Pár napja jelent meg az Index.hu-n egy, az egészségünket a vörös húsok fogyasztásával fenyegető írás, amiből az első bekezdést idézem:

- Hirdetés -

„Azt már egy ideje tudjuk (Így! Nocsak!), hogy az úgynevezett nyugati típusú diéta, vagyis a vörös húsok, finomított cukorféleségek, illetve úgynevezett nagymértékben feldolgozott élelmiszerek fokozott fogyasztása, illetve a túlzottan kevés zöldségbevitel fokozza a vastag- és végbélrák előfordulásának gyakoriságát.”

Magyarán a cikk egyenlőség jelet tesz a vörös húsok, a finomított cukorféleségek és a nagymértékben feldolgozott élelmiszerek közé.

Ez az azonosítás alapjaiban téves, ahogy ennek a három ételalapanyagnak az összemosása is.

Bárcsak a cikk szerzője olvasta volna a Kulcs a zsírégetéshez című könyvemet, akkor nem dőlne be ennek az általánosításnak!

Ugyanis ebben a könyvemben részletesen leírom, hogy mi az alapvető probléma ezzel és más hasonló élelmiszerek párosításával.

Íme az idézet a Kulcs a zsírégetéshez című könyvemből:

„Az állati eredetű zsírok fogyasztásával kapcsolatos fontos szabály, hogy ezek a zsírok csak akkor okoznak hosszú távon problémát, ha azokat gyorsan felszívódó szénhidrátokkal együtt esszük.”

Ez az idézet a zsírokon kívül igaz a húsokra is, azaz ha vörös húsokat és a gyorsan felszívódó szénhidrátokat együtt tesszük a tányérunkra, akkor lesznek a hivatkozott cikkben is leírt módon egészségrombolók.

Tehát hagyjunk fel a vörös húsok és más fehérjeforrások és a gyorsan felszívódó szénhidrátok hatásainak összemosásával, és vegyük ki az étrendünkből a tényleg nem odavalókat: a finomított cukorféleségeket és a feldolgozott élelmiszereket!

A kipróbált tudás elérhető!


Még tart az új, Kulcs a nőiséghez című Testszerviz könyv elővásárlási akciója!

Az akciós elővásárlási keret rohamosan fogy, és közeledik az akció vége!


Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek