fbpx
9.6 C
Budapest
2024. április 24. szerda

Testszerviz

Webáruház

A citrusfélék ajándéka – a diozmin

Manapság egyre többet hallunk a diozminról. Mi is ez? Valóban csodálatos a hatása, vagy egy újabb marketingfogás? Íme nézzük meg!

- Hirdetés -

Egy minőségi C-vitamin készítmény ma már elképzelhetetlen bioflavonoidok nélkül, amelyek nemcsak segítik a C-vitamin felszívódását, hanem erősítik annak egészséget támogató hatását.

A flavonoidok nagy családjába tartozik a diozmin nevű vegyület is, amelyet a citrusfélék héjából nyert heszperidinből állítanak elő.

A diozmin felfedezésének a története összekapcsolódik a citrusfélék C-vitamin tartalmának és magának a C-vitaminnak a kutatásával. Ezt a vegyületet először 1925-ben izolálták a Scrophularia nodosa növényből, majd Szent-Györgyi és munkatársai kimutatták, hogy a citrusfélékből származó flavonoidok csökkentik a hajszálerek törékenységét és átjárhatóságát.

A későbbiekben kiderült, hogy az akkor P-vitaminnak elnevezett vegyület nem egységes anyag, hanem több flavonoid keveréke.

A diozmin bizonyítottan jól gátolja a vénák kitágulását, javítja a vénafal-tónust, csökkenti a vénás pangást. Így védi a keringést a gyulladásoktól, csökkenti a hajszálerek átjárhatóságát. Javítja a klinikai tüneteket krónikus vénás elégtelenség, azaz visszérbetegség esetén.

A Vitalissimo webáruházban sokféle C-vitamin kapható, ami a közelgő őszi és téli hónapokban egyre inkább javasolható lesz.

Érdemes már most gondoskodni a szervezetünk felkészítéséről az őszi-téli időszakra.

A Vitaking Vadgesztenye komplex készítménye többféle hatóanyag mellett diozmint is tartalmaz jelentős mennyiségben. A vadgesztenye segít a „nehéz láb” érzésének csökkentésében, és a megfelelő keringés fenntartásában, így a diozminnal együtt támogatja az egészséges vénákat és hajszálereket.


Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.
Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek