fbpx
18.1 C
Budapest
2024. április 30. kedd

Testszerviz

Webáruház

Még egyszer az újévi fogadalmakról

Az új évi fogadalmak – ahogy a kifejezésben is benne van – egy évre szólnak. Amikor elkezdünk tervezni, célokat kitűzni, akkor fontos az időtáv megfelelő kitűzése. Amikor az ember a jövőjéről gondolkozik, akkor szerintem jobb, ha nem hónapokra vagy csak egy évre számolunk, hanem sokkal tovább, az előttünk álló évtizedekre.

- Hirdetés -

Ha például 40 vagy 50 éves vagy, akkor a következő 50 évre tervezz! Ha fiatalabb vagy, akkor ennek megfelelően tegyél hozzá még néhányszor öt vagy tíz évet.

Ha 60 fölött vagy, ne érd be kevesebbel, mint összesen 100 évvel!

De ha kilencven lennél, akkor se akarj pár éven belül elbúcsúzni a szeretteidtől. Nem véletlenül voltam társszerzője a Cél 100 év! című könyvnek.

Miért fontos ez? Mert a boldogabb, egészségesebb élet elérésének a záloga nem a rövidtávú tervezés, hanem a hosszú távú életmódváltás. Ha súlyproblémáid vannak, akkor vedd kezedbe a sorsod, és intézd úgy, hogy ne is jöjjenek vissza azok a bizonyos kilók.

Amikor életmódváltásról beszélünk, akkor olyan változtatások összességéről van szó, ami az egész életvitelünket érinti. Azaz nem csupán étrendi változtatások vannak, nem csupán „mozogjunk valamivel” többet, nem „feküdjünk le egy picivel korábban” dologról van szó.

A sikeres életmódváltás egyik titka a hosszútávú tervezés. Ne akarjunk gyors sikereket elérni, mert az visszaüt.

Bárki csökkentheti a testsúlyát azzal, hogy beszed valamelyik híresség nevével hirdetett fogyókúrás terméket – ami általában vízben oldható rost –, és megiszik hozzá 3 liter vizet, ezzel ki lehet váltani egy étkezést, és ha még csökkenti a keményítők, cukrok mennyiségét is, akkor garatált lesz a fogyás.

De ekkor minden bizonnyal jóval kevesebb kalóriát visz be, mint amennyire a szervezetének szüksége van. Ezzel pedig csökkenteni fogja az anyagcseréjét, rombolni fogja a pajzsmirigyének működését. A pajzsmirigy alulműködéshez vezető út a koplalás, a fogyókúra, amikor pár hét alatt akar valaki 5-10 kilótól megszabadulni.

Sokkal jobb a „kis lépések – nagy eredmények” módszer, ami nem hajszolja a „megálmodott rózsaszín vágyakat”, vagy nem a meglévő panaszok csökkentésére fókuszál, hanem a „légy minden nappal egyre egészségesebb” mottó alapján dolgozik hosszú távon.

A Kulcs a zsírégetéshez című könyvemben sorra vettem minden fontos tényezőt, amin hónapokon keresztül, szépen időt adva magunkon lehet dolgozni.  A testünk-lelkünk fokozatosan változik majd, ahogy haladunk az életmódváltás útján. A gyors változtatás túl sok stresszt okoz, ami állandósulva felborítja a szervezet működését. Erről a jelenségről is írok a könyvben.

Az életmódváltás fontos segítője az Élet írta szakácskönyv is, amit receptgyűjteménye miatt méltán nevezhetünk „alakformáló” szakácskönyvnek.

Ennek a két könyvnek a használata jó kiindulási alap a megalapozott sikerhez.

A teljes Testszerviz könyvtár minden egyes kötete tele van olyan hasznos tudnivalóval, amit mindenkinek ismernie kellene saját magáról.

„Kis lépések, nagy eredmények!” Nem véletlen, hogy ez a Testszerviz mottója.

Ha az életmódváltást egy Testszerviz Konzultánssal
szeretnéd elkezdeni vagy folytatni,
akkor jelentkezz itt, és töltsd ki az életminőség tesztünket!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek