fbpx
15 C
Budapest
2024. április 27. szombat

Testszerviz

Webáruház

Stresszes testalkatú vagy? Ezt tedd ellene!

Mit gondolsz, hogyan néz ki annak a testalkata, aki állandóan stresszes?

- Hirdetés -

Tudtad, hogy a tartós stressz jelentős alakváltozásokat okozhat? Ha a testalkatod olyan, mint ahogy itt leírtuk, akkor te mellékvese típus vagy.

Nézd meg, mit jelent ez, és mit tehetsz ellene!

Életben tart a stressz?

Akár hisszük, akár nem, valójában a stressz tart bennünk életben, mert ez az a működési mód, ami segít bennünket azokkal a kihívásokkal szembenézni, amikkel nap mint nap találkozunk az életünkben.

A testük stresszreakciójának célja a védekezés és alkalmazkodás. Ha azonban az ilyen védekezést és alkalmazkodást kívánó körülmények folyamatosan fennállnak, akkor az egészségünkkel fizetjük meg ennek az árát.

A nagy munkaterhelés, a pénzügyi nehézségek, a családunkról való gondoskodás terhei mind stresszforrás. Ezeket a stresszhatásokat veszélyként érzékeljük, és ezt általában úgy élhetjük meg, mintha támadásoknak lennénk kitéve.

Amikor a stressz rövid ideig áll fenn, és sikeres a stresszt követő regeneráció, akkor a szervezetünk megerősödve kerül ki a stresszhelyzetből, és ez a stressz elősegítette az alkalmazkodásunkat, és fejlesztette a stressztűrő képességüknek.

Ha nyakig ülsz a stresszben…

Ha azonban lehengereltnek érezzük magunkat, mert túl sok a kihívás, túl nagy a ránk nehezedő nyomás, akkor nem tudjuk „kikapcsolni” a stressz-üzemmódot, és elkezdődik az egyre rosszabbodó és egyben szűkülő spirál. Ez azt jelenti, hogy a szervezetünkben először tartósan magas lesz a stresszhormonok szintje, ami egy idő múlva visszaesik amiatt, hogy a mellékveséink „kifáradnak”, azaz nem tudnak elég stresszhormont termelni. Ezeknek a hormonoknak (a kortizolnak és az adrenalinnak) az lenne a feladata, hogy átsegítsenek bennünket a stresszes időszakon, ami azonban ebben az esetben nem tud véget érni.

Ilyenkor rosszul alszunk, „stressz-evőkké” válhatunk, azaz azért eszünk főleg édességet, hogy az édes ízben valamennyi megnyugvást, valamennyi jutalomérzést, vigaszt kapjunk.

Sajnos ez része ennek az egészségünket aláásó, bennünket végletekig kifacsaró, szűnni nem akaró élethelyzetnek.

Az ilyen tartósan stresszes élethelyzet már meglátszik az alakunkon is.

Mellékvese alkat

A mellékveséink a veséink „tetején” ülnek, és olyan stresszhormonokat választanak ki, mint az adrenalin és a kortizol. Ha túl sokáig ér bennünket stressz, akkor egy szinte folyamatosan fennálló „küzdelem-vagy-menekülés” válaszreakció indul be a szervezetünkben a kortizol nevű hormon hatására, ami beindítja a zsír felhalmozódását a legfontosabb hasi szerveink körül.

Ez látszik meg ennek a testalkatnak a jellemző vonásaként a derékbőség megnövekedésén és a hasi zsír felhalmozódásaként jelentkező „alma testalkatként”.

Ez a testalkat kialakulhat férfiaknál is és nőknél is. Nőknél főleg a menopauzával és azután.

Ennél a testalkatnál jellemzően rossz az alvásminőség, jelen van az ingerlékenység, a feledékeny memória és folyamatosan növekedő testsúly.

Ha nem kezeljük a krónikus stresszt, akkor a fogyókúrák fordított hatásúak lesznek, mert a koplalás és a korlátozó diéta újabb stresszt jelent. A napi több száz felülés sem fog semmit sem változtatni ezen a helyzeten.

Vitalissimo egészségmegoldások

A folyamatos stresszhelyzetből nincs más jól működő megoldás, mint a kilépés a folyamatos stresszt okozó szituációból.

Az első lépés a stressz csökkentése. Nincs mese, pihennünk kell, levegőhöz kell jutnunk! Ez lehet viszonylag könnyű dolog, lehet nehéz és lehetetlennek tűnő is. Ilyenkor érkezhet el az ideje a munkahelyváltásnak, vagy annak, hogy kilépjünk egy egészségünket romboló kapcsolatból, környezetből.

A Testszerviz a Vitalissimo webáruház árukínálatában olyan termékekkel tudja elősegíteni a stresszből való kilépést, amikkel javítani lehet az alvásminőségen, amik elősegíthetik a felborult egyensúly helyreállítását.

Myrobalan stresszellenes gyógynövény-komplexek

A Myrobalan gyógynövényeket tartalmazó termékek kifejlesztésének alapelve a bennük levő gyógynövény-összetevők egymást erősítő hatékony összhatásának a kialakítása. Így az egyes termékekben levő összetevők sokfélesége ellenére, a készítmények egy-egy hatóanyagból csupán kis mennyiséget tartalmaznak, így elkerülhető a mellékhatás-effektus.

A termékek összetevőinek kiválogatása során az úgynevezett „fúziós elvet” alkalmazták. Ennek a lényege, hogy az olyan gyógynövényeket, melyeket a tibeti vagy más hagyományos gyógyászati rendszerek használnak, olyan gyógynövényekkel is keverik, amelyek a mi éghajlati övezetünkben fordulnak elő.

A stresszes élethez gyakran kapcsolódik magas vérnyomás. Ha te is érintett vagy, akkor neked is elősegítheti a ShiVa termék a vérnyomásod normalizálását.

Ha jobban szeretnél aludni és kipihenten ébredni, akkor neked a Milam gyógynövény-komplexet ajánljuk.

Ha a stresszt szeretnéd ellensúlyozni, akkor neked a BioXan kiegyensúlyozó készítmény vagy a Nepa nyugodt tudatért termék használata javasolt.

Ezek a készítmények együtt is alkalmazhatók, mert a bennünk levő gyógynövények nem összeférhetetlenek egymással.

Kattints a képre!


Kattints a képre!


Kattints a képre!

Tudj meg többet a stresszről!

A Kulcs a stresszhez könyvben megtalálhatsz minden olyan tudnivalót, ami segít kikerülni a stresszes élethelyzetből.

Ha meg akarod oldani a stresszes élet problémáját, akkor ez a könyv a megoldás része!

Mit gondolsz?

  • Fejlesztheted a stressztűrő képességed?
  • Együtt élhetsz a stresszel úgy, hogy nem tesz tönkre téged?
  • Van egyáltalán megoldás a stressz kezelésére?

Mindezekre a válasz egybehangzó IGEN!

A Kulcs a stresszhez könyv egy gyakorlatias, friss, eszközökkel és technikákkal teli kézikönyv, amely segít felismerni a stresszes működés tüneteit, okait, majd segít leküzdeni azokat.

Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek