fbpx
13.8 C
Budapest
2024. április 25. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

A kandalló meleget árasszon és ne betegséget!

A hideg időkben egy kandalló előtt üldögélni, hallgatni a tűz pattogását és érezni a fa illatát… Ez csodálatos. Ugyanakkor érdemes néhány dologra odafigyelni, hogy a kandalló előnyei ne váljanak hátránnyá!

- Hirdetés -

A kandallók használata kellemes és meleg hangulatot teremt a lakóterekben, azonban a kandallóban égő tűz okozta hamu belélegzése egészségügyi kockázatokkal járhat. Nézzük melyek ezek, és hogyan kerülhetjük el.

Légszennyezés: A kandallók által kibocsátott szennyező anyagok növelhetik a beltéri légszennyezettséget. Ezek belélegzése irritálhatja a légutakat és különböző légzőszervi problémákat okozhat.

Allergiák és asztma: A keletkezett hamu tartalmazhat allergéneket és irritáló anyagokat, amelyek fokozhatják az allergiás reakciókat és asztmás tüneteket. Azok, akik érzékenyek a porra vagy más allergénekre, fokozottan veszélyeztetettek lehetnek.

Szem- és bőrirritáció: A hamu finom részecskéi irritálhatják a szemet és a bőrt. A szemviszketés, könnyezés és a bőrpír a rendszeres expozíció következményei lehetnek.

Szén-monoxid kibocsátás: A kandallók égése során szén-monoxid (CO) is keletkezhet, ami egy színtelen, szagtalan gáz. A CO belélegzése mérgezést okozhat, és súlyos egészségügyi problémákat, akár halált is eredményezhet.

Az egészségügyi kockázatok minimalizálása érdekében fontos a megfelelő szellőzés biztosítása, rendszeres tisztítás és karbantartás, valamint a kandalló megfelelő üzemeltetése. A hamut úgy kell eltávolítanunk, hogy a lakásban ne terjedjen szét a mindenfelé szálló hamufelhő és mindeközben ne legyünk nyakig piszkosak. Be kell látnunk, a hamuzást nem kedveljük annyira, de a kandallótisztító adapterrel ez a feladat igazán egyszerű!

Erre van most egy extra kedvezményünk, hogy szebbé tegyük az ünnepeket! Kattints a linkre, rendeld meg TQD univerzális központi porszívó kandalló tisztítót, kerüld el a légúti problémákat, és a hamu okozta gondokat!

Részletekért kattints ide!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek