fbpx
29.4 C
Budapest
2024. július 13. szombat

Testszerviz

Webáruház

Az ezerarcú csipkebogyó! Hogyan élvezheted az előnyeit?

A képen látható hölgy éppen csipkebogyó teát készít. Jól teszi!

- Hirdetés -

Olvasd tovább a cikkünket, és megtudod, miért!

Pirosló csodabogyó

Szeptember végén a csipkebogyó ott piroslik a bokrokon. Közismert, hogy ez a csodabogyót érdemes begyűjteni, és az őszi-téli hűvös napokon teát készíthetünk belőle. Kevesen tudják, hogy nem csak C-vitamin-tartalmáért érdemes fogyasztani rendszeresen.

A bogyóban levő értékes anyagokkal nem csak C-vitamin jut a szervezetünkbe, hanem olyanok is, amelyek lassítják az öregedést, csökkentik a koleszterinszintet, az ízületi fájdalmakat és a vérnyomást is.

A csipkebogyó gyulladáscsökkentő hatású összetevőt is tartalmaz.

Jó tudni, hogy a csipkebogyó élénkvörös vagy narancssárga színű, és a húsos termése késő ősszel, az első őszi fagyok idejére érik be. A narancssárga színű bogyók még nem egészen érettek, a sötét mélyvörös, puha bogyók már túlérettek. Ezek már édesebb ízűek is, és ekkora bennük a C-vitamin-tartalom már lecsökken.

További egészségvédő hatások

A C-vitaminon kívül a csipkebogyó többféle bioaktív anyagot is tartalmaz. Ilyenek például fenolok, a béta-karotint, tanninok és pektinek. Ezek közül sok a C-vitaminhoz hasonlóan antioxidáns hatású.

A csipkebogyó a paradicsomhoz hasonlóan tartalmaz likopint is. A likopin a karotinoidok családjába tartozó festékanyag, ami sok növényben, gyümölcsben, bogyóban előfordul.

A likopin antioxidáns hatásával csökkenti a szervezet idő előtti öregedését. A bőrre ható likopin védelmet nyújt a Nap káros sugárzásai ellen, így fontos a bőr idő előtti öregedésének megelőzése szempontjából is.

A csipkebogyó jelentősen csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, mivel a bogyó bioflavonoidjai és antioxidánsai egészségvédő hatása miatt.

Testszerviz Vidd Magaddal Zöldturmix

A fentiek ismeretében nem meglepő, hogy a Testszerviz Vidd Magaddal Zöldturmixban van csipkebogyó koncentrátum is a zöldalma, lila fodroskel, spenót és sárgarépa mellett.

A termékben vannak vízben oldódó és nem oldódó növényi rostok, illetve ásványianyagok, vitaminok, fitotápanyagok, valamint fehérje is.

Kattints a képre!

Svéd folyékony multivitaminok

A Vitalissimo egészségáruház csúcstermékei a svéd folyékony multivitaminok és kollagéntermékek.

Ez nem véletlen, hiszen tele vannak értékes tápanyagokkal, köztük azokkal is, amikben a csipkebogyó bővelkedik.

A folyékony svéd termékekben levő bioaktív hatóanyagokról bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz!

Kattints a képre!

Kulcs a tápanyagokhoz Testszerviz könyv

Ebben a könyvben részletes leírást találsz a C-vitaminról és azokról az antioxidánsokról is, amiket a csipkebogyó tartalmaz, illetve benne vannak a svéd folyékony vitamin- és kollagéntermékekben.

Ezeken kívül a Kulcs a tápanyagokhoz könyv a következő kérdésekre megadja a részletes válaszokat:

Melyek a fő ételösszetevők, és azok hogyan hatnak ránk?

Milyen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek fontosak nekünk és miért?

Mik azok a fitotápanyagok?

Miért fontosak az antioxidánsok?

Milyen egy teljes értékű étel?

Mit kell tudni az egyes élelmiszercsoportokról?

Milyen érdekességek vannak az erős paprikával, a kávéval, a teákkal kapcsolatban?

Milyen egy igazi energiaital?

Hogyan fő, sül meg egy étel? Milyen folyamatok játszódnak le eközben? Ezeknek mi lesz a következménye?

Melyik a leginkább tápanyagkímélőbb főzési eljárás?


Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek