fbpx
3.7 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

Paprikával a kilók ellen?

Ki hallott már erről?

- Hirdetés -

Pedig így van!

Kinek szól ez a cikk?

Akik tudni szeretnék, hogy mit tehet a paprika a testsúlyuk csökkenése érdekében?

Akik tudni szeretnék, mit tehet az inulin és zöldtea a bélflórájuk egészsége érdekében?

Akik tudni szeretnék, hogy mi történik, ha ez a három testőr megtalálható egyetlen készítményben?

Olvasd tovább a cikket!

A kapszaicin ereje

A kapszaicin elsősorban a különböző paprikafélékben előforduló, azoknak csípős ízt adó anyaga, melynek hatásai közé tartozik a fájdalomérző idegrostok ingerlése.

A kapszaicin az erős paprika vastag ereiben található meg koncentráltan. Égető, csípő érzést vált ki a nyelven, a száj nyálkahártyáján, a bőrön és a szembe kerülve egyaránt. A kapszaicinnel érintkező területeken erős vérbőség alakul ki, de ez a tünet sohasem fokozódik helyi gyulladássá.

A kapszaicin a fájdalomérző idegvégződésekhez kötődik, ami az égő fájdalom érzését okozza, és ez akkor is tart, ha a kapszaicint eltávolítják. Ennek oka, hogy az idegvégződéseken olyan folyamatok indulnak be, amelyek a kapszaicin eltávolítása után is tovább működnek. Ezért nem sokat segít, ha vízzel lemossák vagy vízivással próbálják enyhíteni az égő fájdalom érzését a szájban az erőspaprika után.

Erőspaprika – bélflóra és testsúlycsökkentés

A chili paprika hozzájárul a testsúly csökkenéséhez, valamint támogatja a testsúlycsökkentő étrend eredményességét. A Natur Tanya® chilipaprika termékében levő védjegyezett MaxiTherm®, a chili paprika aktív hatóanyagait, a koncentrálja a kapszaicin különféle formáit tartalmazza. Ezek a hatóanyagok testsúlykontrollhoz kapcsolódó aktív alkotóelemek több szempontból is.

A kapszaicin vegyületkeverék termogenetikus zsírégető, azaz helyileg emeli a terület hőmérsékletét zsírégetéssel. Ami a testzsír csökkenése mellett, felgyorsult anyagcserét is jelent.

A kapszaicin vegyületkeverék fogyasztása csökkenti az étvágyat, és megnöveli az energiafelhasználást.

A kapszaicin vegyületkeverék elősegíti a bélflóra egyensúlyát is, táplálja a jótékony zsírsavakat termelő hasznos baktériumokat, és csökkenti helyi  gyulladást.

A kapszaicin azonban csak nagy dózisban adagolva fejti ki testsúlycsökkentő hatását. A közfogyasztásra szánt chili paprika már kisebb mennyiségben is gyomor- és bélrendszeri panaszokat okoz, valamint irritációt a szájban és emésztőrendszerben, ezért nem jól tolerálható.

Natur Tanya® Chili paprika tabletta

A Natur Tanya® Chili tabletta termékben a MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATÁBÓL származó kapszaicin kecerék, 300 000 SHU/G értékűek.

Az SHU/G a Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit), amely chili paprikák csípősségét jelzi. Azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígítani ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük. Tehát a 300 000 SHU/G érték háromszázezerszeres hígítást jelent.

A tablettába zárt 15 darab paprika ereje nem okoz irritációt a mikrokapszulázottság miatt.

A MaxiTherm® maximálisan kihasználja a chili paprikához kapcsolódó élettani hatásokat.

A melegre és fényre érzékeny, illékony, irritáló chili kapszaicin koncentrálását és a késleltetett hatóanyagleadást egy mikrokapszulázási technológia (VitaPearlTM) teszi lehetővé.

Ennek a „szállítórendszernek” az előnyei:

  • megakadályozza, hogy a kapszaicin vegyületek azonnal lebomoljanak a gyomor savas környezetében
  • megvédi a hatóanyag tartalmat
  • javítja a biológiai hasznosulást
  • növeli a felszívódást
  • megkönnyíti a késleltetett hatóanyag kibocsátást
  • és biztonságossá teszi az alkalmazását.

Képen ábrázolva ez a technológia így néz ki:

Kattints a képre!

Az alkalmazott eljárással minden egyes kapszaicin részecskét, mikrogömbökbe zárnak, majd a hatóanyagszemcséket egy szabályozott bomlású, pH-érzékeny védőburokkal látják el.

Így a hatóanyag stabil és koncentrált marad, lebomlás és veszteség nélkül. Ez biztosítja, hogy a mikrogömbök csak a bélben kezdjék meg a szabályozott hatóanyag leadást.

A VitaPearlTM mikrokapszulázási technológia segítségével elegendő hatóanyag kerül a vékonybélbe, ahol a hatóanyagok fel tudnak szívódni, emésztőrendszeri panaszok nélkül.

További hasznos összetevők

A termékben fenti kapszaicin hatóanyagszemcsékből álló mikrokapszulákat további hatóanyagok is kiegészítik, mint a cikória gyökérből nyert inulin rost és a standardizált zöld tea kivonatban található antioxidáns.

Ezek az összetevők táplálják a bélflórát, melynek rossz összetétele kapcsolatba hozható az elhízással. Az így helyrehozott bélflóra hasznos baktériumai hozzájárulnak a testzsír csökkentéséhez, az étvágy szabályozásához és az anyagcsere gyorsításához.

A cikória gyökere, a növények közül az egyik legnagyobb koncentrációban tartalmazza az inulint, amely a Frutafit® inulin természetes forrása.

Az inulin egy prebiotikum, olyan emészthetetlen rost, amely csak a hasznos bélbaktériumoknak nyújt táplálékot. Az inulin előnyösen befolyásolja a bélflórát, elősegíti olyan baktériumok elszaporodását, amely olyan jótékony hatású rövid láncú zsírsavakat terelnek, mint amilyen a vajsav.

A rövid láncú zsírsavak több energiát adnak, csökkentik a zsírszövet mennyiségét és gátolják a krónikus gyulladást.

Az zöldteában levő EGCG (epigallocatechin-3-gallát) vegyület egy erős antioxidáns. Ez azt jelenti, hogy védi a sejteket a szervezetünkben termelődő szabad gyökök gyulladást keltő hatásával szemben.

Az EGCG kedvezően befolyásolja a bélflóra összetételét is, növeli az inzulinérzékenységet, megnöveli az energiafelhasználást, így elősegíti a testsúly csökkenését, és megkönnyít a súlymegtartást az elért testsúlycél után.

Kiknek ajánljuk a Natur Tanya® Chili tabletta terméket?

Azoknak, akik védjegyzett, 3 hatóanyagra standardizált chili kivonattal egészítenék ki étrendjüket.

Azoknak, akik olyan készítményt keresnek, amely a chili paprika hatóanyagát, a kapszaicint, koncentrált kivonatként tartalmazza, és nem okoz irritációt, gyomor- és bélrendszeri panaszokat.

Azoknak, akik csökkentett szénhidráttartalmú étrendet követnek.

Azoknak, akik csökkenteni szeretnék a testsúlyukat, és szeretnék könnyen megtartani az új étrendjüket.

Végül sportolóknak, aktív életmódot élőknek, hogy növeljék az izmaik erőkifejtését.

Kattints a képre!

Kulcs a zsírégetéshez könyv

A Testszerviz Kulcs a zsírégetéshez című könyvében megtalálható minden olyan információ, amely hozzásegít ahhoz, hogy elérd az ideális testsúlyodat, és meg is tudd tartani azt!

A könyv részletesen ismerteti a zsírégetéshez szükséges feltételeket azokkal a tudnivalókkal együtt, amelyek segítik a sikeres alkalmazást.

Így ez a könyv a testsúlycsökkentés kézikönyve!

Pontos tervet és használható tudást tartalmaz az életmódváltó céljaid eléréséhez!

Kattints a képre!

A cikk szakmai részének forrása: Natur Tanya® Chili tabletta – mikrobiom barát testsúlycsökkentő termékleírás.

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek