fbpx
16.1 C
Budapest
2024. március 28. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Lefojtott emésztés

Nehéz az emésztésed? Megüli a gyomrodat, amit ettél?

- Hirdetés -

Nehezen bírsz a zsíros ételekkel? Őrületbe kerget a puffadás? Hasmenés, székrekedés gyötör?

Gyomorgörcs, hasfájás kínoz? Bélproblémákkal küzdesz? A májad és az epéd túlterhelt?

Itt a segítség! Olvasd tovább a cikkünket!

A stresszről dióhéjban

A stresszes, feszült élethelyzetekben gyakran tapasztalhatunk refluxot, kialakulhat irritábilis bél szindrómafekélybetegség vagy gyulladásos bélbetegség, illetve ezek újra és újra megjelenhetnek.

stresszről általános nézet, hogy ártalmas, ez azonban csak az érem egyik oldala, mivel az életben maradás és fejlődés motorja éppúgy lehet, mint betegségek forrása.

Érdemes tudni, hogy a stressz szó a latin „strictus” szóból származik, aminek jelentése „igénybevétel”.

A stressz a szervezet reakciója minden olyan környezeti hatásra, amely alkalmazkodást, változást igényel tőle.

Ezt az alkalmazkodást kiváltó tényezőt nevezzük stresszornak. Mivel környezetünk folytonos változásban van, stresszmentes élet nem létezik!

Függetlenül attól, hogy mi ez a stresszes hatás, a szervezetünk arra törekszik, hogy megoldja a problémát és visszatérjen a komfortzónájába.

Ennek érdekében az ideg- és hormonrendszer irányításával az életműködések áthangolódnak: felgyorsul a légzés és szívműködés, a vérkeringés a hasunkban levő zsigeri szervek felől az izomzatba terelődik, megemelkedik a vérnyomás és a vércukorszint, a figyelem kifelé összpontosul.

Ez életmentő lehet vészhelyzetben (az ősember világában ilyen volt például a támadó vadállat elől való elmenekülés), vagy fizikai-szellemi teljesítmény fokozója és az öröm forrása is lehet egy megoldható, rövid ideig tartó megterhelés esetében.

A gondot a hosszú ideig tartó és nem megoldható stresszhelyzetek jelentenek. Az eredménytelen küzdelem a szervezet fokozatos kimerüléséhez, súlyos esetben összeomlásához és betegségek kialakulásához vezet.

Stressz és a bélrendszer

tartós stressz állapota az egész szervezet, így az emésztőrendszer működését is befolyásolja. Ha a stressz nem szűnik, akkor a káros hatása az emésztőrendszeri betegségek jelentős részénél is tetten érhető. A stresszreakció egyik nagy vesztese ugyanis az emésztőrendszer, hiszen az emésztés hatásfoka ilyenkor romlik, mert az emésztéshez szükséges energiát a szervezet a stressz kezelésére fordítaná.

Ha azonban a stressz nem múlik, akkor az emésztőrendszerünk „lekapcsolása” nem szűnik meg, és aközben próbálunk meg táplálkozni, emészteni és a táplálékot hasznosítani, hogy még mindig nincs elég energia az emésztésre.

A stresszes idegrendszeri és hormonális hatások következtében megváltoznak a bélmozgásokromlik az emésztés és a belek vérellátása. Ehhez járul hozzá még, hogy az immunrendszer összehangolt működése is felborul, ennek következtében fokozódik a bélfal gyulladásos hajlama. Kialakulhat az áteresztő bél állapota, amiről itt is írtunk.

Mindezek együttesen bélflóra összetételében is kedvezőtlen változásokat okoznak. A beleink állapotának romlása a bél-agy kapcsolaton keresztül újabb stresszt jelent, ami tovább rontja a helyzetet. Így kialakul egy ördögi kör!

A legújabb Vitalissimo egészségmegoldás az emésztőrendszeri problémákra

Örömmel adunk hírt, hogy megérkezett a webáruházunkba a NATÚR ÉLET HERBAMIN készítménye, amely 15-féle gyógynövény erejével segít megszabadulni az emésztési problémákon.

  • Nehezen bírsz a zsíros ételekkel?
  • Őrületbe kerget a puffadás?
  • Hasmenés, székrekedés gyötör?
  • Gyomorgörcs, hasfájás kínoz?
  • Bélproblémákkal küzdesz?
  • A májad és az epéd túlterhelt?

Herbamin hatóanyagai külön-külön is hatékonyak, de együtt, egy készítményben egymást erősítve, támogatva, a hatásuk fokozottabban érvényesül.

A Herbamin szedési javaslata: ajánlott, reggel 1 kapszula a reggeli étkezés közben, bő folyadékkal bevéve.

Milyen gyógynövényeket találsz a Herbamin készítményben?

Bazsalikom

Közismert fűszernövény, ami javítja az étvágyat és az emésztést, szél- és vizelethajtó. Emellett nyugtat, és még a köhögést is csillapítja.

Borsmenta

Fűszer- és gyógynövény, amelynek használata igen egészséges, nagyon jó szolgálatot tesz emésztési zavaroknál, felfúvódásnál, epegyulladásnál, sőt menstruációs zavaroknál is. Görcsoldásra és felfúvódásoknál is alkalmazzák.

Cickafark

Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, görcsoldó, emésztést javító hatása mellett, vérzéscsillapító és köhögéscsillapító is.

Citromfű

Ez a gyógynövény serkenti az emésztést, de gyakran alkalmazzák álmatlanság, alvászavarok esetén is. Enyhíti az idegességet, Sőt, oldja a depressziót. Segít gyomorhurut, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadások esetén. Emellett izzasztó, szélhajtó, epeműködést serkentő hatása is ismert. Csökkenti a vérnyomást és a fejfájást, valamint általános görcsoldó szer.

Gyermekláncfű gyökér

Májserkentő, fokozza a májban az epe termelődését. Emellett étvágyjavító, emésztést és gyomorsav termelést serkentő hatású.

Gyömbér

Csökkenti a hányingert. Tradicionálisan használják emésztőrendszeri panaszok enyhítésére is, pl. hasi görcsök vagy puffadás ellen. Erős antioxidáns is.

Kamilla vagy orvosi székfű

Ez a gyógynövény egy igazi Jolly Joker!

Alkalmazzák asztmára, hólyagbántalmakra, hörghurutra, bőrkeményedésre, tyúkszemre, megfázásra, bélgörcsre, szédülésre, fejfájásra, fülfájásra, aranyérre, vérzéscsillapításra, gyulladásokra, álmatlanságra, sárgaságra, fogfájásra, sebkezelésre, migrénre, fájdalomcsillapításra, veseproblémákra, vastagbélgyulladásra, menstruációs problémákra, szemmel kapcsolatos problémákra, léppel kapcsolatos problémákra, emésztési problémákra, idegrendszeri betegségek kezelésére, elvonási tünetek csillapítására, görcs ellen, korpásodás ellen, paraziták ellen, valamint étvágygerjesztőként.

Kis ezerjófű

Ez a gyógynövény bizonyítottan emésztést és epeműködést serkentő, étvágyfokozó hatású. A puffadás enyhítésére is jó.

Kömény

A köménymag segíti az emésztést, hajtja a szeleket, jó kólika ellen, továbbá gyomor- és idegerősítő szernek is használható.

Macskagyökér

Nyugtató, izomlazító gyógynövény. Idegi eredetű gyomor- és szívpanaszokra is alkalmazzák.

Pemetefű

Keserű erősítőszer étvágytalanság vagy kisebb emésztési zavarok esetén. Serkenti az epe termelődését. Segíti az emésztést, és általános étvágy-, illetve anyagcsere-fokozó.

Szemvidító fű

Gyulladásgátló hatású gyógynövény. Az emésztőrendszer és a légzőrendszer nyálkahártya-gyulladásának kezelésében is eredményes.

Tövises iglice

Gyulladásgátló és vízhajtó hatású gyógynövény.

Vadgesztenye

Erősíti az ereket, különösen a vénás és hajszálér-keringést. Így javítja a belek vérellátását.

Vasfű

Légző- és emésztőrendszeri panaszok enyhítésére használják, jó még máj- és epebántalmak esetén is. Jó erősítő, étvágyfokozó hatású.

És a termék, amiben mindez a jótékony hatás
a fókuszba került!

Ne késlekedj, használd a gyógynövények erejét az emésztésed javítására,
panaszaid mérséklésére!


Kattints a képre!

Kulcs a stresszhez című Testszerviz könyv

Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek