fbpx
17 C
Budapest
2024. június 15. szombat

Testszerviz

Webáruház

Télen is törődj vele!

Mivel ártasz télen az egészséged ellen? Nem a megfázás, nem a hideg ital…

- Hirdetés -

Tudd meg ebből a cikkből, hogy mit szúrhatsz el!

Nyáron nyilvánvaló

Nyáron sokkal jobban odafigyelünk bőrünk egészségének megóvására, mint télen, hideg időben.

Nyáron természetes dolog, hogy védekezünk az erős napsugárzás ellen, sokfaktoros krémekkel, igyekszünk árnyékba húzódni, ha szabadban vagyunk. Nem napozunk 11 után egész délután 4 óráig, amikor a legerősebb a napsugárzás.

Arra csak kevesen gondolnak, hogy ezt a védelmet a bőrünk egész évben megérdemli, és nem alap nélkül!

Mert mi is történik télen, amikor ragyogóan süt a nap?

Téli napsütésben

Bár télen a napsütés nem érződik úgy, mint a nyári hőségben, mégis gondolni kell, hogy a bennünket jókedvre derítő napsütésnek ekkor is lehetnek nem kívánatos hatásai.

Akár hiszed, akár nem, télen is éppen úgy védeni kell a bőrünket a leégést és más károkat okozó ultraibolya-sugarak ellen, mint a nyári hőségben.

Az UVA sugarak egész évben hatnak!

Jó tudni, hogy az UV-sugárzás 5 százalékkal növekszik minden 300 méterrel a tengerszint felett. Vagyis minél magasabban vagyunk, annál erősebb az UV-sugárzás. Ráadásul a hó erősen visszaveri a napfényt, aminek így nő a károsító hatása is, és ezzel növekszik az esély a leégésre, a bőrünk károsodásra is.

UVA sugárzás

A bőrünkre való odafigyelést még a felhős idő sem feledtetheti el, ugyanis bármilyen vastagok is a felhők, a napsugaraknak akár a 80 százaléka is áthatolhat rajtuk.

Ezt az itt elolvasható angol nyelvű cikk is igazolja a The Healthy online magazinban.

Eszerint a háromféle ibolyántúli-, azaz UV-sugárzás (UVA, UVB, UVC) közül, ami káros hatással lehet a bőrünkre, az egyik télen is veszélyes.

Ez az UVA-sugárzás, az ibolyántúli sugárzás nagy hullámhosszú sávja, ami minden időjárási körülmény között jelen van a bőrünket érő napfényben, mert át tud hatolni a felhőrétegeken, az üvegen, sőt, még a bőrünkön is.

Így ez az UVA sugárzás károsítja a bőrünk mélyebb rétegeit, ami idő előtti öregedéshez és akár bőrrákhoz is vezethet.

Az UVB-sugarak intenzitása és évszakok szerinti eloszlása változó. Ezek a sugarak az ibolyántúli sugárzás közepes hullámhosszú tartományában vannak.

Ez a sugárzás a nyári napsütéses napokon erősebb, és szintén káros, de csak a bőr külső rétegéig jutnak, ezért főként leégést okoz, ami ellen naptejet használhatunk. Ám a hámréteg folyamatos ilyen jellegű sugárterhelése is vezethet bőrrákhoz.

Bőrünk védelme

Igazából télen sokkal jobban kellene óvnunk a bőrünket a kiszáradástól és a ráncosodástól. A hideg idő erősen szárítja és megviseli a bőrt.

Az UV-sugarak károsítják a bőr kollagén- és elasztintartalmát, ami meggyorsítja a bőr öregedését.

Az elasztin egy olyan fehérje, amely a kötőszövet egyik fő összetevője. Olyan tulajdonságai vannak, mint a guminak, és a bőr feszességét és rugalmasságát adja. Sokféle belső szervünkben is megtalálható, például a tüdőben és a szívben, valamint az erek és inak egyik összetevője is. Bár a szervezetünk természetes módon termeli, sajnos a kor előrehaladtával csökken a termelődése.

Bőrvédelem Testszerviz segítséggel

A Vitalissimo webáruház kínálatában a kollagénpótlásra és a bőrvédelemre számos nagyon hatékony termék áll a rendelkezésünkre.

Az első számú ajánlatunk a bőr, haj- és köröm táplálására a SWEDISH NUTRA HAJ, BŐR ÉS KÖRÖM FOLYÉKONY VITAMIN KOLLAGÉNNEL készítmény.

Ez a folyékony termék kiemelkedően hatékony, mivel a marhakollagén mellett hialuronsavat is tartalmaz.

Bőröregedés-gátló, ránctalanító és bőrfeszesítő hatású, továbbá energizál és elősegíti a gyors sebgyógyulást.

Van benne A- C- D- és E-vitamin is, valamint B-vitaminok ás gyulladásgátló MSM is.

Kattints a képre!

A másik termék, amit büszkén ajánlunk a SWEDISH NUTRA HALKOLLAGÉN HYALURONSAVVAL ÉS C-VITAMINNAL folyékony készítmény!

Ez a cukormentes folyékony termék 10000 mg hidrolizált halkollagén tartalmának köszönhetően hozzájárul az egészséges és fiatalos bőrhöz, és a testünk más szöveteinek regenerációjához is.

Tartalmaz C-, B5- és B6-vitamint is, ami szükséges a kollagéntermelődéshez. Különféle aminosavakkal és hialuronsavval dúsított, így ez a termék is hidratálja és feszesíti a bőrt.

Kattints a képre!

A kollagénről még ebben a blogcikkünkben is olvashatsz, hogy bővítsd a kollagénnel kapcsolatos ismereteidet! 

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.
Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek